Bugun...



Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Şark Dişçisi oyunuyla sahnede…

30. kuruluş yılını kutlayan Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 26 Şubat akşamı Hagop Baronyan’ın ibretlik güldürüsü “Şark Dişçisi” adlı oyun ile tiyatro severlerin karşısına çıktı. Tiyatro severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan MİŞTİ ekibi oyun sonrası ayakta alkışlandı.

facebook-paylas
Tarih: 28-02-2020 22:13

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Şark Dişçisi oyunuyla sahnede…

30. kuruluş yılını kutlayan Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 26 Şubat akşamı Hagop Baronyan’ın ibretlik güldürüsü  “Şark Dişçisi” adlı oyun ile tiyatro severlerin karşısına çıktı. Tiyatro severlerin yoğun ilgisiyyle karşılaşan MİŞTİ ekibi oyun sonrası ayakta alkışlandı.

Hago Baronyan tarafından yazılan, Boğos Çalgıcıoğlu tarafından çevirisi yapılan oyunda, görücü usulü evlilik ve sadakat konusunu ele alıyor. Aile ilişkilerinin yozlaştığı, tarafların birbirinin kuyusunu kazdığı bir ortamda, eşler, eski ve yeni âşıklar, çocuklar ve nişanlılar arasındaki ilişkilerin iç içe geçmesi üzerine yaşananlar, MİŞTİ ekibi tarafından oyunlaştırıldı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ve Belediye meclis üyelerinin yanı sıra oyunu yaklaşık 450 kişi izledi.

Oyun sonunda sahneye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat sözlerine,” bugün bu salonu doldurarak MİŞTİ’ye ve MİŞTİ kurucusu Nebi Uslu’ya sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek başladı.

Milas’ın Kültür ve Sanat anlamında çok ileri seviyelerde olduğunu belirten Tokat; “Son bir ay içerisinde bu salonlarda gerek müzik korolarımızın konserleri gerekse Belediyemizin organizasyonlarıyla getirilen tiyatro oyunlarını izliyoruz. Bu akşam da Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen güzel bir oyun izledik. Bundan sonra bu tür faaliyetlerimizi, üzerine koyarak daha profesyonelce yürüteceğiz. Genel Sanat Yönetmenizim Berkan Cengiz Belediyemiz bünyesine katılıyor. Artık Tiyatro anlamında çalışmalarımızı o yönetecek. Yine müzik anlamında da Tuncay Mızrak hocamız Belediyemiz bünyesinde olacak ve müzik organizasyonlarımızı o yapacak. Bu anlamda daha başarılı çalışmalar izleyeceğiz” dedi.

Şark Dişçisi adlı oyun 27, 28 Şubat ve 4 – 5 - 6 Mart tarihlerinde Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda saat 20.45 de başlayacak ve ücretsiz olarak sahnelenecek…

 

 

 

 




Bu haber 614 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI