Bugun...



Güllük Halkının Tedirginliği ve Liman Yönetiminin Açıklaması

Coronavirüs salgının toplumun her kesiminde tedirginlik yaratması, dış bağlantılı her araçtan ve içindeki personelden şüphe edilmesine neden oluyor. Güllük gemi yükleme ve boşaltma limanından yurt dışına, özellikle İtalya ve İspanya’ya feldspat götüren gemi personelinin Gülllük’te çarşı-pazar ziyaretinde bulunduğu iddiaları Güllük halkını tedirgin etti...

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2020 14:50

Güllük Halkının Tedirginliği ve Liman Yönetiminin Açıklaması

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Coronavirüs salgının toplumun her kesiminde tedirginlik yaratması, dış bağlantılı her araçtan ve içindeki personelden şüphe edilmesine neden oluyor. Güllük gemi yükleme ve boşaltma limanından yurt dışına, özellikle İtalya ve İspanya’ya feldspat götüren gemi personelinin Gülllük’te çarşı-pazar ziyaretinde bulunduğu iddiaları Güllük halkını tedirgin etti.

‘haberveinsan.com’ olarak iddiaları ilettiğimiz, Güllük gemi yükleme ve boşaltma limanını işleten Mandalya Liman Hizmetleri AŞ yönetim kurulu başkanı Nevzat Balkır; iddiaların asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirterek; liman yönetimi olarak Milas Kaymakamlığının eşgüdümünde oluşturulan bir kriz masası vasıtasıyla sağlık kontrollerinin yapıldığını dile getirdi.

Balkır şunları söyledi: "Kesinlikle böyle bir şey yok. Güllük halkı rahat olsun. Limanda; içinde Sahil Güvenlik, Jandarma, Emniyet, İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere 8 kurumdan oluşan bir kriz masası oluşturduk. Her gün toplantı yapıyoruz. Gemi personeli gemiden dışarı çıkmıyor. İhtiyaçlarını acentalarına bildiriyor, onlar karşılıyor. Dışarı çıkmak isteyen olursa önce karantina odasına alınıyor, orada 14 gün bekletiliyor. Gelen gemilerdeki personel için öncelikle ateş kontrolü yapılıyor. Gemilere dışarıdan kimse çıkmıyor. Biz, liman yönetimi olarak, Milas Kaymakamlığı ile koordineli olarak çalışıyor, bu konuda gerekli duyarlılığı gösteriyoruz. İnsanlarımız rahat olsun."

 




Bu haber 626 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI