Bugun...



Milas Belediyesi’nden, koronavirüs önlemleri!

Başkan Tokat: "Koronavirüsle mücadele sürecinin ciddi olduğunu ve bu anlamda da hassasiyetin en üst seviyede tutulması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bütün dünyayı saran ama hep birlikte hareket ederek mücadele etmemiz gereken bir durumu yaşıyoruz."

facebook-paylas
Güncelleme: 20-03-2020 17:31:04 Tarih: 20-03-2020 16:57

Milas Belediyesi’nden, koronavirüs önlemleri!

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ta koronavirüsle mücadele için Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı’nın başkanlığında, koronavirüsle acil mücadele konusunda bir eylem komisyonu oluşturulduğunu ve komisyonca bir dizi kararlar alındığını açıkladı. Başkan Tokat, Milas Belediyesi’nin sosyal medya hesabından da canlı yayınlanan açıklamada, koronavirüs mücadelesinin ciddi olduğunun önemine vurgu yaptı.

Duyarlılık en üst düzeyde

Başkan Tokat, komisyonca alınan önlem kararlarını açıklamadan önce şunları söyledi:“Koronavirüsle mücadele sürecinin ciddi olduğunu ve bu anlamda da hassasiyetin en üst seviyede tutulması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bütün dünyayı saran ama hep birlikte hareket ederek mücadele etmemiz gereken bir durumu yaşıyoruz. Tedbirleri alırsak virüsü hep birlikte yenebileceğimizi hatırlamamız gerekiyor. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın hassasiyetle tüm tedbirleri almaya ve belirtilen kurallara uymaya özellikle davet ediyorum.

 Sürecin ne kadar devam edeceği bizlerin toplum olarak, bireysel olarak aldığı tedbirlere bağlıdır. Bu konuda gerek Sağlık Bakanlığımız, valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve devletin değişik kurumları, STK’lar yapılması gerekenlerle ilgili gerekli kuralları sık sık paylaşıyorlar. Biz de bunu belediye olarak sosyal medya ve basın yoluyla vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz.

Temel kural, hijyene önem vereceğiz yakın temaslardan kaçınacağız ve elzem olmadığı sürece mümkün olduğunca evimizden çıkmayacağız. Özellikle yüksek yaş grubundaki yurttaşlarımızın bu konuda daha da hassas davranmaları gerekiyor. Virüs güçlü olabilir ama bizim alacağımız tedbirler daha güçlüdür. Gerektiğinde eldiven ve maske kullanarak mümkün olduğunca yakın temastan kaçınarak, toplu alanlarda bulunmamaya özen göstererek basit yöntemlerle etkili tedbirler almamız mümkün.”

Koronavirüsle mücadele komisyonunun kararları

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, koronavirüsle ilgili alınan tedbirler konusunda madde madde açıklama yaptı. Başkan Tokat, alınan kararları şöyle sıraladı:

*İlk baştan bu yana kamusal alanlarda gerekli hijyen koşullarını oluşturmak için belediyemiz var gücüyle çalışıyor. Bu noktada her gün amansız ve eksiksiz bir mücadele içindeyiz.

*Gerek personel gerekse de hizmet binalarımıza dönük olarak uygulamakta olduğumuz bazı tedbirlerimiz var.

Acil eylem komisyonu oluşturuldu

Belediyemizde virüsle acil mücadele konusunda bir eylem komisyonu oluşturduk. Başkan yardımcımız Mehmet Çayırlı başkanlığında komisyonumuz Süleyman Karatoprak, Cemal Çelikdemir, Sinem Kılıç, Tuncay Topuz, Arda Varol, Ayhan Samyürek, Halil Erol’dan oluşuyor. Bu komisyonumuz yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili alınacak karar ve tedbirlerle ilgili düzenli olarak çalışıyor.

*Bu komisyonumuza bağlı olarak belediyemizde bir eylem planı oluşturularak çalışmalar koordine edilecek.

*En baştan bu yana belediyemiz olarak tüm toplu etkinlikleri iptal etmiştik. Ayrıca, çalışanlarımızdan, 12 yaşından küçük çocuğu olan kadın personellerimize izin vermek suretiyle onların tatildeki çocukları ile ilgilenme fırsatı verdik. Şimdi almış olduğumuz karara göre birimlerimizde personel eksiltmesini sağlamak amacıyla, işler aksamayacak şekilde dönüşümlü olan diğer personelimizi de izinlerini kullanmak suretiyle yoğunluğu azaltacağız.

Ateş ölçer ve termal kamera sistemine geçilecek

*Personel ve vatandaşlarımız için belediyemizde ateşölçer ve termal kamera sistemine geçiyoruz.

*Başta, belediye hizmet binası olmak üzere kamu kurumları, umumi tuvaletler, sanayi siteleri, pazaryerleri, eczaneler gibi topluluk alanlarını Milas Belediyesi olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da dezenfekte işlemlerini yapmak için evlerinden talepler gelmekte. Biz öncelikle kamusal alanlarda hizmet vermekteyiz. Ancak vatandaşlarımızın kendi özel alanlarında hijyen kurallarını kendilerinin uygulaması gerekiyor. Belediyelerin tek tek evlere girerek hijyen yapmaları mümkün değil.

*Bugün itibariyle ekiplerimiz dezenfeksiyon işlemlerini sürdürüyor.

*Bugün itibariyle caddelerimizde, belediye araçlarımız vasıtasıyla dezenfekte çalışmalarını başlatıyoruz.

Bazı pazaryerleri kapanacak

*Pazartesi gününden itibaren pazaryerleri ile ilgili bazı kararlar aldık. Pazartesi gününden itibaren, Salıpazarı ve cumartesi Pazarı ile belde pazarlarımız dışındaki tüm pazarlar kapanacak. Bu pazarlar dışındaki faaliyetler durdurulacak.

*Açık olan pazaryerlerinde bazı temel kuralları hassasiyetle takip edeceğiz. Belediye olarak, açık olan pazaryerlerinde vatandaşların her girişinde dezenfekte edici malzemeler vereceğiz. Aynı zamanda maske ve eldiven dağıtacağız.

*Pazaryerlerinde gıdalar kesinlikle poşet içinde satılacak. Vatandaşlarımızı ve esnafımızı hassasiyete davet ediyoruz. Bunu sıkı şekilde takip edeceğiz.

*Önümüzdeki süreçte sesli ilan ve billboardlar vasıtasıyla vatandaşlarımızın önlemleri hassasiyetle takip etmesi için duyuruları yapacağız. El ilanları ve sosyal medyayı da kullanacağız.

Caddelerdeki banklar kaldırılıyor

*Pazaryeri ve caddelerdeki banklarımızı kaldırıyoruz.

*İçişleri Bakanlığının genelgesiyle faaliyetleri durdurulan işletmelerin ve ayrıca İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan karara göre durdurulan işletmelerin tebliğ ve denetlemelerini takip ediyoruz.

* Sadece kapatma işlemi değil, hijyen konularında ve fiyat spekülasyonları konusunda denetimler sürüyor.

*Mahalle muhtarlıkları ve belediyemiz bünyesinde kurulan eylem komisyonunun program ve girişimleriyle diyaloglara girilerek yaşı ilerlemiş hemşehrilerimizin uyarılması ve yardımla desteklenmesi konusunda çalışma gerçekleştiriyoruz.

*Belediyede herhangi bir ödemesi olan vatandaşlarımızın ödemelerini online ya da diğer yöntemleriyle yapmaları ile ilgili duyuruyu yapmıştık. Yeniden hatırlatmak istiyorum. Ödemeler için mümkünse belediyemize gelmeden internet üzerinden yapılması gerekmekte.

Kiracıların durumu belediye meclisinde görüşülecek

*Belediye kiracılarımızın bu süreç içerisinde yaşayacakları ekonomik sıkıntılar göz önünde bulundurularak bazı esneklikler sağlayacağız. Ancak bunun için bir meclis kararı gerekiyor. İlk mecliste bunu gündeme getireceğiz.

*Nikah işlemleri devam ediyor. Ancak gün almış veya almamış vatandaşların erteleme niyetleri varsa bunu bize bildirmelerini istiyoruz. Ertelemek istemiyorlarsa, bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Nikah kıyacak çiftlerin, 2 şahit ve 1 fotoğrafçı dışında kimseyi nikah salonuna getirmemelerini istiyoruz. Nikah merasimine lütfen misafirlerinizi getirmeyiniz.

*Belediyemize personel alımı kapsamında sınav var önümüzdeki hafta. Başvurular devam ediyor ancak sınav, insanların bir araya gelmesini sağlıyor. Bu sınavlarla ilgili şirket yönetimiyle Pazartesi toplanılarak bir karar alınacak.

*Eylem planı çerçevesinde toplumsal ve kamusal olarak bu virüsü yenmek için üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmenin çabası içerisinde olacağız.

Bu tatil değil, herkes yerinde kalmalı

*Bölgemiz bir turizm bölgesi. Büyükşehirlerimizde yaşayıp, evlere kapanma durumunu dikkate alan yurttaşlarımız, bunu tatil havasında değerlendirip ya da bu ortamdan kaçma adına bölgemize gelme konusunda tercih kullanıyorlar. Bu konuda da uyarıyoruz. İtalya bu hatayı yaptı. Virüsün yoğun olduğu bölgede yaşayan vatandaşlar, bu durumdan kaçmak için güney turizm bölgelerine giderek hem riski artırdılar, hem de virüsü taşıdılar. Biz yazlıkçılarımızı uyarmak istiyoruz. Bu sıkıntıyı bir fırsata çevirip, yoğun olarak bu bölgeye akın etmemelerini, buraya yoğun olarak gelmemelerini rica ediyoruz. Bu bir çözüm değil. Herkesin kendi bulunduğu bölgede evine kapanması ve mücadeleye bu şekilde destek vermesi gerekiyor.

*Denetim, hijyen çalışması ve önlemlere yönelik çalışmalarımız devam edecek.

*Bu süreçte sağlık çalışanlarımıza gayretleri için teşekkür ediyorum. Belediye olarak sağlık çalışanlarımızdan herhangi bir talep gelirse en iyi şekilde karşılamaya hazırız. 

*Bireysel ve toplumsal olarak herkesin, bu tedbirlere katılımını belirtmek istiyorum. Bunu hep birlikte başaracağız. Bu virüsün üstesinden geleceğiz.

 




Bu haber 1035 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI