Bugun...


GÜLDEN SÖKELİOĞLU

facebook-paylas
Memleket Meselesi!
Tarih: 30-03-2023 23:45:00 Güncelleme: 30-03-2023 23:45:00


       Bazı insanlar, çok hırslıdır; bütün unvanlar, makamlar, zenginlikler kendisinin olsun isterler.

          *

       'Hırs' Arapça bir sözcüktür ve 'Harese’den gelir. 'Harese' devenin çok sevdiği bir dikenin adıdır. Deve, bu dikeni çok sever, yedikçe ağzı kanar, ağzına tuzlu kan geldikçe hoşuna gider ve sonunda kan kaybından ölür.

          *

       'Memleket Partisi' genel başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs 2023'te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını açıkladı. Adaylığın kesinleşmesi için 100 bin imzaya gereksinim vardı. İmza sayısı 100 bini geçince YSK'da adaylığı kesinleşti.

       CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; İyi Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti genel başkanları ile 1 yıldan beri yaptığı görüşmeler sonunda, parlamenter sisteme geçmek için önce  'Altılı Masa'yı kurdu ve oluşturulan ittifakın adı,

'Millet İttifakı' oldu.

Bu ittifakın Cumhurbaşkanı adayı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı.

       20 yıldan beri iktidarda olan AKP,  muhafazakârların ve İslamcı Kürtler'in oylarını kazanmak amacıyla kadına şiddeti savunan 'Yeniden Refah Partisi' ve TC Devleti'ni yok sayan 'Hüda Par'( Hür Dava Partisi) ile ittifak yaptı. Diğer ortakları olan, Büyük Birlik Partisi ve MHP ile birlikte beş partiden oluşan ittifakın adı, 'Cumhur(Arapça'da Halk)İttifakı' oldu.

Bu ittifakın cumhurbaşkanı adayı, şimdiki Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklandı.

       Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi'nin 11 Mart 2023’te oluşturduğu 'ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak eski MHP Mv. Sinan Oğan açıklandı.

       Bir de hiç bir ittifak içinde yer almayan 'Memleket Partisi' genel başkanı, Muharrem İnce de Cumhurbaşkanı adayı.

       100 bin imzayı toplayan Cumhurbaşkanı (CB) adaylarının başvurusu kesinleşince 4 aday CB seçiminde yarışa girdiler.

       Bütün adayların kendilerine göre söylemleri var.

       Türk Milleti'nin büyük bir kısmına umut olan, sağ ve sol partileri birleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bütün partilerle görüşerek desteklerini almaya çalışıyor ve başarılı oluyor.

       Sol partilerin(HDP, İşçi Parti, Sol Parti, EMEP) oluşturduğu 'Demokrasi ve Emek ittifakı' bu desteğin gereği olarak CB adayı çıkarmadı.

       Kılıçdaroğlu, CHP üyesi olan, CHP'nin 2018 genel seçimlerinde CB adayı olan, sonra partisinden ayrılarak 'Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce ile 29 Mart 2023 günü, saat 17:00'de görüştü. Toplantı bitinceye kadar 'Millet İttifakı'nın C.B adayını destekleyen herkeste bir umut vardı, ancak yapılan basın açıklaması ile umutlar siya düştü. Muharrem İnce, ''İttifaklar menfaat için değil ilkeli olmalı'' dedi ve adaylıktan çekilmeyeceğini belirtti.

          *

       2018 seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'yi hepimiz destekledik, Muğla'ya geldiği zaman konuşmasını coşkuyla dinledik. Muharrem İnce, "Seçim akşamı, "50 bin avukatla YSK(Yüksek Seçim Kurulu)önünde olacağım" demişti. Çok umutlandık, ama kazanamadı ve çok üzüldük.

         CB seçimlerinde aday olmak herkesin hakkıdır ve demokrasinin gereğidir. Ama memleketin geleceği sözkonusu olduğunda, yuvası olan CHP'den ayrılarak 'Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce'den bir incelik ve yücelik bekliyor, 'Millet İttifakı' lehine CB adaylığından çekilmesini bekliyoruz.

       Aksi takdirde, 4 adayın yarışacağı bu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu 1. turda seçilmezse 2. turda her şey tersine dönebilir. Bu seçim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 100. yılında Cumhuriyet'in devamı ya da yok oluşunun oylaması olacak.

          *

       Bir tarih öğretmeni olarak isteğim, fizik öğretmeni olan Muharrem İnce'nin hırslarına yenilmeyip adaylıktan çekilmesiyle Türk Ulusu'nun gönlünde taht kurmasıdır. Hırslarına yenilenler ise tarihin parti mezarlığına gömülürler.

       Türk Milleti'nin büyük lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleri çok anlamlıdır:

        "Milletlerin tarihinde bazı dönemler vardır ki, belli amaçlara erişebilmek için maddi ve manevi ne kadar kuvvet varsa hepsini bir araya toplamak ve aynı doğrultuya yöneltmek gerekir. Yakın yıllarda milletimiz, böyle bir toplanma ve birleşme hareketinin önemli sonuçlarını kavramıştır. Memleketin ve devrimin, içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korunması için, bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetlerin bir yerde toplanması gerekir. Aynı cinsten olan kuvvetler, ortak amaçlar yolunda birleşmelidir."

       "Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim."

       "Söz konusu vatansa, gerisi teferruat(Ayrıntı)tır."(1)

          *

15 Mayıs 1919'da, sömürgeci devletlerin desteğiyle Yunanlıların İzmir'i işgal etmesi üzerine 'Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için 16 Mayıs 1919'da 'Bandırma Vapuru' ile İstanbul'dan yola çıkarak 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ulaşan,  'Kurtuluş Savaşı'nı başlatan, tüm ulusu kurtuluş mücadelesi için birleştiren ve direnişi zaferle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten 104 yıl sonra 'Millet İttifakı'nın CB adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu adaylık yarışından zaferle çıkması dileğiyle.

       'Anneler Günü' olan 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan CB seçiminde herkesin, memleketin, çocukların, gençlerin ve kadınların geleceği için oy kullanmasını ve çilekeş analarına vereceği güzel bir 'Anneler Günü' armağanı olmasını diliyorum.

       15 Mayıs 2023 günü, demokrasiye ve parlamenter sisteme geçişin başlangıcı olsun...

       Ve19 Mayıs dahil tüm milli bayramlarımız, tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlansın.

       Kaynak:

  (1)- Atatürk'ün Millet Sevgisi ile ilgili sözleri"- çokbilgi.com



Bu yazı 3339 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI