Bugun...



Hermiyas'tan Milas'a Karya Masalları Projesi

Hermiyas'tan Milas'a Tarih Öyküleri ve Karya Masalları Projesi kapsamında, Milas'ın tarihi haritası öykülerle çiziliyor. Proje kapsamında öğrenciler ilçemizde tarihi ören yerlerini ziyaret ederek, notlar aldılar.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-01-2020 10:45:52 Tarih: 21-01-2020 14:01

Hermiyas'tan Milas'a Karya Masalları Projesi

Gizem Kapusuz haberi

Hermiyas'tan Milas'a Tarih Öyküleri ve Karya Masalları Projesi kapsamında Milas'ın tarihi haritası öykülerle çiziliyor. Proje kapsamında öğrenciler ilçemizde tarihi ören yerlerini ziyaret ederek, notlar aldılar.

Öğretmen, Senarist ve Yazar Erdal Kara'nın öncülüğünde yürütülen Hermiyas'tan Milas'a Tarih Öyküleri ve Karya Masalları Projesi; hem yazarlığa ilgi duyan öğrencilere öykü ve masal yazma konusunda yol gösterme hem de çocukların tarihe olan ilgilerini artırmayı amaçlıyor.  Çocukların, yaşadıkları kentin kültürel simgelerini araştırarak ve inceleyerek öykü ve masal tekniklerine uygun bir forma getirip, Milas Masal ve Milas Öyküleri kitapları oluşturulması hedefleniyor.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde devam eden projeye katılan öğrenciler; velileri, rehberleriyle 18 Ocak Cumartesi günü Öğretmen, Senarist ve Yazar Erdal Kara ile birlikte Labranda, Kıyıkışlacık İasos ve Heraklia Antik kentlerini ziyaret ederek, hem tarihi öğrendiler hem de hikâyeleri için bilgi topladılar…

Karya Masalları Projesi kapsamında Milas Belediyesi desteğiyle bir de dergi basılacak. Basılacak dergiler, Milas Belediyesi destekleriyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Masal Şenlikleri kapsamında, çocuklara dağıtılması planlanıyor. Proje kapsamında yazılan masalların canlandırma ve Masal Anlatımı etkinlikleri de çocuklara 23 Nisan Bayramında sunulması amaçlanıyor.

Masal Projesi kapsamında ayrıca 30 Eylül’e kadar oluşturulan masallardan bir de kısa film gösterimi yapılması düşünülüyor.

ERDAL KARA KİMDİR?

1971’de Artvin ilinin Hopa ilçesinde doğdu. Üniversite Öğrenimini Karadeniz Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. İkinci üniversite öğrenimini sosyoloji alanında tamamladı. Adıyaman ve Ordu İllerindeki okullarda okul müdürlüğü ve Türkçe öğretmenliği görevlerinde bulundu. Halen Muğla İli, Milas ilçesinde Türkçe Öğretmenliği görevini sürdürmektedir.

Yazarlık kariyeri:

“Besni’de Yaşam” ve “Mir Kuzey” gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Fatsa Halk Eğitim Merkezinde “Senaryo Yazarlığı” eğitmenliği

Ünye Flash Radyo’da “Erdal Kara İle Yazar’ın Dili” programı yapımcılığı görevi.

Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Maarif Hareketi” projesinde Sanat ve Edebiyat söyleşileri;

Ünye Belediyesi ve Kent Konseyi Koordinatörlüğünde “Genç Yazarlarla Öykü, Şiir ve Masal Atölyesi” eğitmenliği;

TGEV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) yararına “Kitabını Gönlüne Gönlünü Eğitime Ver” projesi.

TSD Ünye (Türkiye Engelliler Derneği) yararına “Kitabını Al, Sevgini Ver” Engelli Farkındalık Projesi ve “Tekerlekli Sandalye” kampanyası.

TSD Sinop yararına “ Tekerlekli Sandalye İçin İmza Günleri”

2019 Sinop İl Kültür Turizm Müdürlüğü “Sinop Özgürlük ve Kültürel Miras Şehridir” Projesi.

2019-2020 “Harmiyas’tan Milas’a Yazarlık Atölyesi ve Tarih Öyküleri” Projesi

2017 TDK “Dilimiz Kimliğimizdir” konulu Makale Ödülü,

2019 Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, “Senaryo-Diyalog Yazımı” proje desteği. Yazarın kitapları, Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye’nin birçok il ve ilçe kütüphanesinde yer almaktadır.

3 Roman, 2 öykü kitabı, oynanmış tiyatro metinleri (kendi yönettiği) bulunmaktadır.

Ayrıca, Aşk, Aidiyet, Hiç, Ana, Nazım, Sevmek Tanımaktır adlı ve çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış deneme yazıları bulunmaktadır.

(habermilas.com)

 




Bu haber 2116 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI