Bugun...



Milas Kaymakamı Arslan'dan, 10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlaması

Milas Kaymakamı Eren Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Milas’ta görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaymakam Arslan, yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Halkın bilgi edinme hakkı için gece gündüz görev yapan gazetecileri ağırlayan Milas Kaymakamı Eren Arslan, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, 2019 yılının değerlendirmesini yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2020 19:21:47 Tarih: 11-01-2020 14:36

Milas Kaymakamı Arslan'dan, 10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlaması

Milas Kaymakamı Eren Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Milas’ta görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaymakam Arslan, yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Halkın bilgi edinme hakkı için gece gündüz görev yapan gazetecileri ağırlayan Milas Kaymakamı Eren Arslan, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, 2019 yılının değerlendirmesini yaptı. Arslan, “2019 yılında çok şükür büyük bir felaket, büyük bir sıkıntı yaşanmadı. Güzel bir yıl geçirdik. 2020 yılının da aynı şekilde ilçemiz için tarımdan sanayiye, üretimden eğitime kadar her alanda daha iyi, daha güzel, daha başarılı geçmesini temenni ediyorum. İnşallah 2020 yılı içerisinde bitirilecek olan yeni okul binalarımızla, spor salonumuzdan OSB’ye kadar tamamlanmasını umduğumuz yatırımlara kadar, ilçemiz için daha güzel ve verimli bir yıl olacağını şimdiden müjdesidir diye söyleyebiliriz.” dedi.

OSB’DE ALTYAPI TAMAM

Milas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü belirten Kaymakam Arslan, “Organize Sanayimizin altyapı ve elektrik ihalelerimiz yapılmıştı zaten. Fiili yapılışı bitti, geçici kabulleri yapıldı. Şimdi 550 dönümlük alanda sanayi parselimiz var. Burada 54 sanayicimiz ön tahsisle müracaatla yer talep etmiş durumda.  Şu anda onların hafriyatlarının düzenlenmesi, duvar işleri gibi işler var. Bunların da bütçemiz imkânıyla etap etap yapıyoruz. Çünkü bu iş bakanlık kredisi ile yapılmıyor. Kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Bu öz kaynaklar da sanayicilerimizin katılım payı olarak yatırmaları gereken bedeller üzerinden karşılanıyor. Son zamanlarda biraz ödemelerde aksamalar oldu. Herkesin kendine göre ekonomik mazeretleri nedeniyle. Ama hafriyat işinin yüzde 60’ını, 70’ini tamamladık. Önümüzdeki süreçte de yine ikinci bir ihale yaparak kalan kısımları da tamamlayacağız. Çok yakın zaman içinde kuraların çekilip, oradaki sanayicilere yerlerini teslim edeceğiz. Öngörümüz hazirana kadar. Ancak tabi ki hava koşulları ne kadar müsaade eder bilemem. Çünkü bir yağmur yağdığı gün, 3-4 gün kadar sahaya girmek mümkün olmuyor.” ifadelerini kullandı.

“ORAYA TESİS KURULMAK ZORUNDA”

Haziran ayına kadar yer teslimlerinin yapılacağını öngördüklerini belirten Arslan, “Ondan sonra sanayici bizlere yapacağı tesisin planını, projesini sunarak, araziyi teslim ettikten sonra 2 yıl içerisinde faaliyete geçmek zorunda. Yani arazi alan kişi, oraya tesisi kurmak zorunda. Kurduktan sonra bütün borçlarını bitirir, hiçbir ödeme yükümlülüğü olmazsa o zaman üçüncü şahsa satabilir. Kendi malı haline dönüşür. Onun dışında burayı bir arazi, arsa gibi değerlendirmesi söz konusu olamaz. Mutlak suretle yapacağı sanayi tesisini oraya kurmak zorunda. Burası karma bir organize sanayi bölgesi. Gıdadan, tekstile kadar. Ancak bunlar etap ve büyüklükleri itibariyle farklı değerlendirilebilir” şeklinde konuştu.

“DOĞALGAZ TALEBİNE DESTEK OLACAK”

Milas Kaymakamlığı görevine başladığı günden bu yana doğalgazın gelmesi için çaba gösterdiğini belirten Arslan, “Herkes bir gayret gösteriyor. Biz milletvekilimiz Yavuz Demir ile de görüştük. Kendisi yakından da takip ediyor. Bir süreç de var. Önümüzdeki 10 gün içerisinde hep birlikte Ankara’da olacağız. Gerekli, birebir görüşmeleri yapacağız. OSB’ler kurulup, yüzde 50 üretim kapasitelerine ulaştığı zaman EPDK’nın bir tebliğine göre BOTAŞ oraya doğalgaz getirmek durumunda. O yüzden OSB’nin varlığı da bizim doğalgaz talebimiz için önemli bir destek olacak. O yüzden onun da bir an önce bitmesi çok önemli.” dedi.

Kutlama ve açıklama, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.




Bu haber 2333 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI