Bugun...



Tazelenme Olimpiyatları, 17 Nisan’da Muğla’da Başlıyor

Muğla Tazelenme Üniversitesi öncülüğünde düzenlenecek olan Tazelenme Olimpiyatları, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Tazelenme kampuslarının katılımıyla; 17 Nisan’da, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kötekli Kampusunda çeşitli spor etkinlikleriyle başlayacak. 17-19 Nisan tarihleri arasında üç gün sürecek olan olimpiyatlara, Tazelenme kampuslarının bulunduğu illerdeki Huzurevi sakinlerinin de katılacağı açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-03-2020 00:20:27 Tarih: 09-03-2020 22:58

Tazelenme Olimpiyatları, 17 Nisan’da Muğla’da Başlıyor

Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

Muğla Tazelenme Üniversitesi öncülüğünde düzenlenecek olan Tazelenme Olimpiyatları, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Tazelenme kampuslarının katılımıyla; 17 Nisan’da, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kötekli Kampusunda çeşitli spor etkinlikleriyle başlayacak. 17-19 Nisan tarihleri arasında üç gün sürecek olan olimpiyatlara, Tazelenme kampuslarının bulunduğu illerdeki Huzurevi sakinlerinin de katılacağı açıklandı.

OLİMPİYATLARDAKİ AMAÇ, FARKINDALIK YARATMAK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tazelenme Üniversitesinin kurucusu Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna, olimpiyatların düzenlenilmesindeki amacı şöyle açıkladı: “Tazelenme Üniversitesi projemizin bir parçası olarak, geçen yıl başlattığımız yeni bir etkinlik bu. Nedir Tazelenme Olimpiyatları? Bizim Tazelenme Üniversitesi öğrencileri 60 yaş ve üzerinde olan kişiler. Bu öğrencilerimiz teorik, uygulamalı ve spor dersleri alıyor. Tazelenme Üniversitesinin en genel amacı bu konuda bir farkındalık yaratmak, bu alanda toplumu bilinçlendirmek. Bunu daha somut bir hale getirmek için Tazelenme öğrencileri arasında spor karşılaşmaları yapalım diye düşündük. Tazelenme olimpiyatları adıyla ilkini geçen yıl Muğla’da gerçekleştirdik. Geçen yıl düzenlenen olimpiyat etkinliklerine Muğla ile birlikte Antalya ve İzmir Tazelenme kampusları katıldı. Bu, benim geliştirdiğim bir projeydi. Bu sene katılımı daha geniş tutmaya karar verdik.”

7 TAZELENME KAMPUSU, OLİMPİYATLARDA

Prof. Dr. Tuna, bu sene düzenlenecek olan olimpiyatlara Türkiye’den 6 Tazelenme kampusunun yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de katılım olacağını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olimpiyatlara Muğla, İzmir, Antalya, Burdur, Eskişehir, İstanbul ve Girne kampuslarından sporcular katılacak. Ayrıca bu illerde bulunan Huzurevlerinin de olimpiyatlara katılımını planlıyoruz. Geçen yıl yapılan etkinliklere Fethiye ve Muğla Huzurevleri de katılmıştı. Huzurevlerinin özellikle katılmasını şunun için istiyoruz; onlar hep kapalı ortamlarda yaşıyor, dışarıyla bağları pek olmuyor. Onlar da 60 yaş üzerinde oldukları ve bizim aktif yaşam projemizin bir parçası oldukları için, onların sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla bu etkinliklerin kapsamında yer almaları gerektiğini savunuyoruz. Ayrıca bizim Tazelenme öğrencileriyle Huzurevlerinde kalanlar arasında da bir etkileşim ve bağ kurmak istiyoruz aslında.”

5 DALDA SPOR ETKİNLİKLERİ

Muğla’nın olimpiyatlara Menteşe, Milas, Bodrum, Köyceğiz, Fethiye ve Marmaris olmak üzere 6 kampusla katılacağını, dışarıdan gelen 7 kampusla birlikte 13 Tazelenme kampusuna ait 250-300 sporcunun olimpiyatlarda çeşitli spor dallarında yarışacaklarını dile getiren Prof. Dr. Tuna, bu olimpiyatların çok heyecanlı geçtiğini kaydederek konuşmasına şöyle devam etti: “Bu etkinliklerle yaşlı nüfusa öncü olmak, kamu adına bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu olimpiyatta 5 ana branş var. Burada çok fazla fiziksel performans gerektirmeyen spor dallarını seçtik. Takım sporu olarak voleybol, daha çok yaşlıların oynadığı bir spor olan Bocce, Atletizm(koşma, yürüme, gülle atma), Orientring(harita üzerinden yön bulma ve hızlı yürüyüş), Masa Tenisi.”

REKTÖRLÜK VE BAKANLIK DESTEĞİ

Olimpiyatların gelecek yıllarda başka illerde de düzenlenebileceğini, olimpiyatların daha organize hale gelmesi için resmi görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Tuna sözlerini şöyle tamamladı: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla görüşmelerimiz var. Beden Terbiyesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile sürekli diyalog halindeyiz. Onların da destekleri olacak bu etkinliğe. Rektörlüğümüz de zaten ta başından beri bizim çalışmalarımıza destek veriyor, yardımcı oluyorlar. Bu sene bizim amacımız bu olimpiyatları uluslararası boyutta düzenlemekti. Bu konuda organize olamadık. Olimpiyatların gelecek yıllarda daha geniş katılımlı ve daha profesyonel bir şekilde uluslararası nitelikte olmasını arzu ediyoruz. Gelecek yıllarda olimpiyatlara katılan sporcuların ağırlanması, kupa ve madalyaların hazırlanmasında sponsor desteklerine ihtiyacımız olacak. Olimpiyat masraflarımız için gelecek yıllarda sponsorlar bulmamız gerekecek.”




Bu haber 1329 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TAZELENME Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI