Bugun...



Tazelenme Üniversitesi Öğrencilerine, koronavirüs nedeniyle Sosyal İzolasyon Tavsiyesi…

Tazelenme Üniversitesinin kurucusu ve Koordinatörü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna; Muğla’nın Menteşe, Milas, Bodrum, Köyceğiz, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde öğrenim gören 60 yaş üstü yaklaşık bin öğrenciye salgın geçinceye kadar sokağa çıkmamaları ve evde kalmaları için bir sesli mesaj yayınladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-03-2020 15:55:27 Tarih: 22-03-2020 01:11

Tazelenme Üniversitesi Öğrencilerine, koronavirüs nedeniyle Sosyal İzolasyon Tavsiyesi…

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren, Muğla’nın 6 ilçesinde kampusu bulunan ve 60 yaş üzerinde olanların öğrenci olduğu Muğla Tazelenme Üniversitesinde(TAÜ) öğretim gören yaklaşık bin öğrenciye, “Koronavirüs salgını” süresince evlerinden çıkmamaları tavsiye edildi. 

Tazelenme Üniversitesinin kurucusu ve Koordinatörü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna; koronavirüs nedeniyle 11 Mart 2020 tarihinde eğitime ara verilen Muğla’nın Menteşe, Milas, Bodrum, Köyceğiz, Marmaris ve Fethiye ilçe kampuslarında öğrenim gören 60 yaş üstü yaklaşık bin öğrenciye salgın geçinceye kadar sokağa çıkmamaları ve evde kalmaları için bir sesli mesaj yayınladı.

Muğla Tazelenme Üniversitesinin kurucusu ve koordinatörü Prof. Dr. Muammer Tuna, “Bu virüs olayının kontrol altına alınması ve bir an önce bundan kurtulmanın en önemli yollarından birisi de sosyal izolasyon dediğimiz olayın gerçekleşmesidir. Evde hapis kalmanın sizler için sıkıcı olacağını biliyorum ama kendimizin ve çevremizin sağlığı için bu çok önemli” dedi.

Tazelenme öğrencilerinin sokağa çıkmaması ve evde kalmalarının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Tuna, daha sonra şunları söyledi: “65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasını sınırlandıran bir karar alındı. Öncelikle bu kararın son derece doğru olduğunu ve tüm vatandaşlarımızın ve tabiki tüm Tazelenme Üniversitesi ailesinin bu karara uygun davranmalarını bekliyoruz. Aslında bu kararın sadece 65 yaş üstü vatandaşlarımız için değil belki de tüm vatandaşlarımız için alınmasını ve genişletilmesini bekliyoruz. Şu anda ülkemizde hızlanarak yaygınlaşma aşamasına gelen bu koronavirüs vakasının kontrol altına alınması yolunun; sokağa çıkmamak ve bir ölçüde evlerimizde hapis kalmaktan geçtiğini biliyoruz. Bu bizim için sıkıcı olacak ve sosyalleşme imkânlarımızı sınırlandıracaktır. Ancak bu virüs olayının kontrol altına alınması ve bir an önce bundan kurtulmanın en önemli yollarından birisi de bu ve ‘sosyal izolasyon’ dediğimiz olayın gerçekleşmesidir. Ben bir kez daha TAÜ öğrencilerimizin salgın süresince evlerinden çıkmamalarının, sosyal sorumluluk anlayışına uygun bir davranış biçimi olacağını düşünüyor; öğrencilerimizin evlerinde kalmalarını ve dışarıya çıkmamalarını tavsiye ediyorum.”

Prof. Dr. Tuna, koronavirüs nedeniyle 11 Mart 2020 tarihinde ara verilen derslerin, normal döneme dönüldüğünde tekrar başlayacağını ama şimdiden bu konuda bir tarih verilemeyeceğini sözlerine ekledi...




Bu haber 2053 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TAZELENME Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI