Bugun...



Müzeler Haftasında, Milas Müze Kompleksinde Gravür ve Exlibris Sergisi

Milaslı Gravür ve Exlibris Sanatçısı Ayşe Anıl tarafından, Müzeler Haftası nedeniyle eserlerinde oluşan sergi açıldı. Uzunyuva Müze Kompleksi içinde yer alan Selahattin Menteşe evinde açılan sergi, büyük ilgi gördü. Ayrıca serginin açıldığı mekânının avlu girişinde Hekatomnos’un portrelerinden oluşan sergi yer aldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-05-2024 00:36:12 Tarih: 22-05-2024 23:47

Müzeler Haftasında, Milas Müze Kompleksinde Gravür ve Exlibris Sergisi

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Gravür ve Exlibris sergisine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Müze Müdür Ali Yalçın, Daire Amirleri, Kuşadası Güneş Sanat Galerisinin sahibi, 2010 yılına kadar evleri Hekatomnos anıtının üzerinde olan Güneş Ressam olarak tanınan Ömer Şenol ile birlikte, sanatseverler katıldı.

Sergiyi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Sorumlusu ve aynı zamanda Kıyıkışlacık’ta yazlığı bulunan Viladimir Amaev, BM Çevre Direktörü Amerikalı Tim Kasten eşleriyle birlikte ziyaret ettiler. Yabancı konukların sergiye gelmelerini ve Uzunyuva Müze kompleksini ziyaret etmelerini ise İasos Mahalle Meclisi Derneği Başkanı Hülya Scobie sağladı. 

Sanatçı Ayşe Anıl, Müze Müdürü Ali yalçın ve Kaymakam Mustafa Ünver Böke sergi hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

Ayşe Anıl (Sanatçı): “Bu yıl benim sanatta 25. yılım. Karya’nın kalbinde, Hekatomnos anıtının bulunduğu alan içinde gravürlerimi sergilemek benim için onur ve gurur verici. Müze Müdürü Ali Yalçın’a ve Kaymakamımız Mustafa Ünver Böke’ye ve ayrıca müze müdür yardımcımız Pembegül Öğütçü’ye teşekkür ediyorum. Sergime katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Gelmekle, beni onurlandırdınız. Milas’ın ve Karya’nın kalbinde olmaktan çok mutluyum.”

Ali Yalçın(Milas Müze Müdürü): “Müzeler Haftası nedeniyle Milas için dolu dolu bir program hazırladık. Bunun bir parçası da Ayşe Hanımın sergisi oldu. Güzel bir buluşma oldu. Serginin adı, Karya Kızından, Karya Gravürleri’. Karya’nın göbeğinde, Hekatomnos mezar anıtının bulunduğu alanda olması, sergiyi daha anlamlı kılıyor. Burada Ayşe Hanıma, Müzeler Haftamıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sergimiz bir ay süreyle açık kalacaktır. Herkesi Müzemize ve sergiyi gezmeye davet ediyoruz.”

Mustafa Ünver Böke (Milas Kaymakamı): “İçinde bulunduğumuz bu hafta, uluslararası Müzeler haftası. Ülkemizde ve tüm Dünyada müze temalı programlar yapılıyor ve insanlar müzelere davet ediliyor. Milas adeta bir Açıkhava müzesi niteliğinde. Dolayısıyla bizim özellikle bir müze davetimiz yerine, ben sanat tutkunlarını ve tüm sanatseverleri Milas’a davet ediyorum bu kanalla. Sayın Müdürümüzün de bahsettiği gibi dolu dolu bir Müzeler haftası planlandı. Şu anda da bunun bir ayağını gerçekleştiriyoruz. Karya Kızı, hemen yanı başımızda; değerli sanatçımız Ayşe Hanım. Hem bu haftaya hem de Milasımız’a kattığı değerlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel ve özel eserler var burada. Bir kısmı da uluslararası ödüller almış eserler. Az önce de kendileri sunumlarını yaptılar. Biz bu anlamda Milas’ın kültürel zenginliğinin daha geniş kitlelere ulaşması adına bu programda emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Milas’ta Bir Arkeoloji Müzesi Olmalı

“Milas’ta bir Arkeoloji Müzesi olmalı mıdır, Milas’a bir Arkeoloji Müzesi kazandırılmalı mıdır?” sorumuzu ise Kaymakam Böke şöyle yanıtladı: “Milas’ta Arkeoloji Müzesinin olması gerektiğine inanıyorum. Gerek şu andaki müzemizin kapasitesinin genişletilmesi veya bağımsız farklı bir alanda bir Arkeoloji Müzesinin olması yönünde de bir takım çalışmalarda bulunacağız.”




Bu haber 700 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI