Bugun...



Muğla İdare Mahkemesi, Tuzabat Bal Ormanlarının Lehine Karar Verdi

“Çıktığımız bu yolda, bize inanıp yanımızda olan tüm Tuzabatlılar’a, tüm doğa dostlarımıza sonsuz teşekkürler. Açmış olduğumuz davadan istediğimiz sonuç çıkmıştır. DAVAYI KAZANDIK. Tuzabat kazandı. Doğa dostları kazandı. Geleceğimiz olan çocuklarımız kazandı. Ormandaki tüm canlılar kazandı.”

facebook-paylas
Güncelleme: 18-02-2022 18:15:51 Tarih: 18-02-2022 17:58

Muğla İdare Mahkemesi, Tuzabat Bal Ormanlarının Lehine Karar Verdi

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Demireller Madencilik AŞ tarafından, arıların bal üretmede yararlandıkları Basralı çamların bulunduğu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bal ormanı olarak tanımlanan Tuzabat’ta boksit madeni işletmeciliği yapmak, eleme-yıkama ve kırma tesisi kurmak için ruhsat alınması, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün, “ÇED gerekli değildir” kararı vermesi üzerine; Tuzabatlılar;  yürütmenin durdurulması ve keşif talepli olarak Muğla 1. İdari Mahkemede açılan davada, mahkeme ilgili idari işlemin iptal edilmesine karar verdi. Aynı doğrultuda Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği(MAYBİR) ve Milas Belediyesinin açtığı yürütmeyi durudurma talepli davaların ise devam ettiği bildirildi.

Bilirkişi heyeti, bölgede kurulmak istenilen eleme-yıkama ve kırma tesisinden ve maden ocağı işletmesinden; basralı çamların, zeytinliklerin, meyve ağaçlarının, sebze tarımı yapılan tarım arazilerinin zarar göreceği yönünde bir rapor hazırlamıştı.

Tuzabatlılar adına yürütmeyi durdurma davasını CHP İlçe Başkanı Av. Tüze Çetinkaya ve CHP Milas ilçe yönetim kurulu üyesi Av. Çağdaş Yörükoğlu birlikte açmışlardı. Av. Yörükoğlu, “İdare Mahkemesi talebimizi haklı bularak, ilgili idari işlemin iptal edilmesine karar vermiştir,” diyerek şunları söyledi: “Tuzabat Mahallemiz sınırları içerisinde kurulmak istenen boksit maden ocağı kırma-eleme tesisi hakkında Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği İl Müdürlüğünce verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararına karşı, muhtarımız Mehmet Uğur Uygun’un öncülüğünde Tuzabatlı vatandaşlarımız adına CHP Milas İlçe Başkanımız Tüze Çetinkaya ile birlikte açmış olduğumuz davada İdare Mahkemesi talebimizin haklı olduğu kanaatine vararak, istinafa başvuru yolu açık olmak üzere ilgili idari işlemin iptaline karar vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi olarak, kurulmak istenen talan düzenine karşı her zaman dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bu yolda elini taşın altına koyarak, alınan bu kararda emeği olan tüm Tuzabat halkımıza teşekkür ederiz.”

“Tuzabat’ı Kurtarın” inisiyatifi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Çıktığımız bu yolda, bize inanıp yanımızda olan tüm Tuzabatlılar’a, tüm doğa dostlarımıza sonsuz teşekkürler. Açmış olduğumuz davadan istediğimiz sonuç çıkmıştır. DAVAYI KAZANDIK. Tuzabat kazandı. Doğa dostları kazandı. Geleceğimiz olan çocuklarımız kazandı. Ormandaki tüm canlılar kazandı,” ifadeleri kullanıldı.

 




Bu haber 1762 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI