Bugun...


Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

facebook-paylas
Sosyal Medyada Dolaşan CHP Milas Belediye Meclis Üyeleri Sıralaması Üzerine!
Tarih: 16-02-2024 00:35:00 Güncelleme: 16-02-2024 01:24:00


Bugün(14 Şubat, Çarşamba) günboyu, sosyal medyada CHP Milas Belediye Meclisi ile ilgili olarak İlçe seçim kuruluna verilmeye hazır; asil, yedek ve kontenjan üyelerinin sıralamasının yer aldığı bir liste dolaştı.

Şu ana kadar bu liste gerçek değildir, bu liste bir kurgu ürünüdür diye ne ilçe yönetiminden ne de belediye başkan adayı Fevzi Topuz'dan bir açıklama geldi.

Bu konuda şimdiye kadar bir yalanlama açıklaması gelmediğine göre bu listenin geçerli olduğunu varsayıyoruz.

Bu dolaşan listeye göre düşüncelerimi yazıyorum:

1- Önseçimden çıkan mevcut liste korunsaydı iyi olurdu. Sonuçta seçilen kişiler, belediye başkanıyla uyumlu bir çalışma ortaya koyacaklarından kuşku duyulmamalıdır.

2- Önseçim çift sayılar için yapıldı. Tek sayılar fermuar için boş bırakıldı. Tek sayılar kullanılan oyun 1/5'ini(Beşte Birini) alanlar için kadın ve genç kotası için ayrılmıştı. Bu oyu alan kadın ve genç aday adayı çıkmadı.

3- Fermuar boşluklarını doldurmak için önseçime girip te en arkadaki kişileri en öne getirmek doğru ve adaletli bir uygulama olmamıştır.

4- Fermuardan yararlanmak isteyenler, hiç önseçime girmemeliydi. Önseçime girip arkalarda olup, listenin önlerinde yer almak ta doğru davranış biçimi değildir.

5- Ayrıca yerleri önseçimle belirlenen çift sayılardaki adayları kaydırıp, onların sıralarına başkalarını koymak da doğru olmamış.

21 Ocak 2024 tarihinde, Genel Merkez denetimli CHP Milas belediye başkanlığı ve meclis adaylarının belirlendiği önseçimden sonra, parti içinde birlik ve kaynaşma ruhu meydana gelmişti. Önseçim çalışmaları, parti tabanında olumlu bir hava yaratmıştı.

14 Şubat Çarşamba günü, önseçimden çıkan belediye meclis sıralamasını dikkate almayarak, ilçe seçim kuruluna sunulmaya hazır bir şablon listenin sosyal medyada dolaşımda olduğu görüldü.

Önseçim sonucu oluşan belediye meclis üyesi adayları sıralamasının aynen kabul edilmesiyle seçime girilmesi; oluşan parti içi birlik ve beraberlik ruhunu perçinler, seçime çok güçlü bir havada girilirdi.

Bir aksi durumda, kırgınlıkların olması kaçınılmazdır. Şu ortamda parti içinde motivasyon bozucu, dışlayıcı, ötekileştirici davranışlardan uzak durulmasının yararlı olacağı düşüncesindeyim.

Ben konuyla ilgili düşüncelerimi yazdım.

Yazmasam olmazdı!

İlçe yönetiminin ve belediye başkan adayı Fevzi Topuz'un bilgisine sunulur.

 



Bu yazı 878 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI