Bugun...



Harran Üniversitesi Aşçılık Programı Öğrencileri Ödül Aldı

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, “Uluslararası Gastronomi Federasyonu” tarafından düzenlenen uluslararası yemek yarışmasında birinci oldu.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2020 13:23

Harran Üniversitesi Aşçılık Programı Öğrencileri Ödül Aldı

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, “Uluslararası Gastronomi Federasyonu” tarafından düzenlenen uluslararası yemek yarışmasında birinci oldu.

Ankara’da Altınpark Expo Center fuar alanında yapılan yarışmada, farklı kategorilerde yarışan HRÜ Aşçılık Programı öğrencileri Gamze Dönmez, Cennet Cici, Müslüm Keskin ve Lazgin Çiftçi 4 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya, ekip olarak da birinci olup 2 kupayı birden aldı.

Müdür Yargıcı, Öğrencileri ve Öğretim Elemanlarını Kutladı

Aşçılık Programını başarısından dolayı kutlayan Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Yargıcı; “Okulumuzu katıldıkları yarışmalarda her zaman en iyi şekilde temsil eden ve ödüllerle dönen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca bu yarışmaya katılım konusunda bizden desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Gastronomi Eğitimciler Derneğine ve öğrencilerimizi yarışmalara hazırlayan Aşçılık Programı öğretim elemanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Çelik, Madalyalı Aşçıları Makamında Kabul Etti

Uluslararası Gastronomi Federasyonu tarafından düzenlenen uluslararası yemek yarışmasında takım halinde birinci olan Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerini, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik kabul etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Yargıcı, Öğr. Gör. Hasan Kırmızı, Öğr. Gör. Şükran Taşkın, Öğr. Gör. Hafize Özbudun, Öğr. Gör. Dilek Koçak ve dereceye giren öğrenciler hazır bulundu.

Aşçılık Programının faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Geleceğe güvenle bakan güzel insanlar yetiştirmek için Üniversitemizin imkânlarını öğrencilerin kullanımına sunuyoruz. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ederim. Bundan sonraki süreçte de maddi ve manevi desteklerle öğrencilerimizin yanında olacağız” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından ziyaret, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Öğr. Gör. Özbudun: “Öğrencilerimiz, Profesyonel Mutfak Disipliniyle Yetişiyor”

Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesinden 1992 yılında mezun olan Türkiye’nin ilk diplomalı 13 aşçısının mutfak öğretmeni olan ve şu anda HRÜ Şanlıurfa SBMYO Aşçılık Programında görev yapan Öğr. Gör. Hafize Özbudun, “insan sağlığı ile doğrudan ilgili bir mesleği yapacak öğrencilerimizi mutfakta, hem bilgi hem de uygulama olarak ‘profesyonel mutfak disiplini’ içinde yetiştirmeye çalışıyoruz. Aşçı adaylarımızın; disiplinli, külfetli ve tekrarlı uygulamalar sayesinde gerçekleşen öğrencilik yıllarındaki başarıları, gelecekte yurt içinde ve dışında turizm sektöründe verebilecekleri kaliteli mutfak hizmetlerinin göstergesidir” dedi. 




Bu haber 1438 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI