Bugun...



Korona Salgınında Vakalar ve Ölümler Artıyor!

Bugün için Dünya genelinde 51.464.920 vakaya ulaşıldı. Dünya çapında bu virüsten ölen kişi sayısı ise 1.263.089 olarak açıklandı. Resmi açıklamalara göre Türkiye’deki vaka sayısının 396.831, ölen kişi sayısı ise 10.972 olarak ifade ediliyor...

facebook-paylas
Güncelleme: 11-11-2020 10:29:07 Tarih: 10-11-2020 22:07

Korona Salgınında Vakalar ve Ölümler Artıyor!

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Korona ilk olarak Çin’de görüldü. Çin, 31 Aralık 2019'da Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ/WHO) Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde kaynağı bilinmeyen gizemli bir solunum yolu hastalığı tespit edildiğini bildirdi. İlk ölüm 11 Ocak 2020 tarihinde Wuhan'da gerçekleşti. Çin dışındaki ilk vaka ise 13 Ocak'ta Tayland'da görüldü. Avrupa ülkelerinde de 24 Ocak’tan itibaren ilk vakalar görülmeye başlandı. Dünya Sağlık Örgütü 11 Şubat'ta, yeni tip koronavirüse "Covid-19" adı verildiğini duyurdu ve 16 Mart'ta ise hastalıkla ilgili pandemi (küresel salgın) ilan edildi.

DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DEKİ VAKA VE ÖLÜM SAYILARI

Bugün için Dünya genelinde 51.464.920 vakaya ulaşıldı. Dünya çapında bu virüsten ölen kişi sayısı ise 1.263.089 olarak açıklandı. Resmi açıklamalara göre Türkiye’deki vaka sayısının 396.831, ölen kişi sayısı ise 10.972 olarak ifade ediliyor. Toplumdaki yaygın kanıya ve Türk Tabipler Birliği’nin açıklamalarına göre Türkiye’deki açıklanan bu sayıların daha fazla olduğu kaydediliyor.

Uzmanlar; henüz aşısı bulunmayan bu virüsten korunmanın temel yolunun; maske takmak, insanlar arası en az iki metrelik fiziki mesafenin korunmasına, el temizliğine önem verilmesine ve kalabalık ortamlarda bulunulmamasına dikkat çekiyorlar.

UZMANIN AÇIKLAMASI

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Özbek yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Tüm Türkiye'de olduğu gibi Milas'ta da son zamanlarda COVİD-19 vakalarında artış olduğunu gözlemliyorum.  Bizler sağlık çalışanları olarak, görevimizin başındayız ama sizler kurallara uymadığınız taktirde, vaka/hasta sayıları artacaktır.  Milas'ın yatak kapasitesi bellidir. Yarın hasta yatıracak; gerek yoğun bakımda gerekse kliniklerde yatak bulmakta sıkıntı çekebiliriz... Daha önce de yazdım. Sağlığınız için lütfen kurallara uyalım. Sağlığımızı koruyalım. Özellikle şu üç temel kuralı ihmal etmeyelim: Maske takmak, El temizliği ve sosyal mesafeyi korumak.”

NE DEDİLER?

Mehmet Kırkık: Biz de dahil herkes çok rahat ama maalesef çember daraldı. En yakınlarımızın testleri şuan pozitif buda endişenin artmasına sebep oluyor. Genel olarak kimsenin de sanki çok umurunda değil gibi görünüyor.

Ergül Bilge: İnsanları alıştırdılar. Hiçbir şey olmayacakmış gibi geziyorlar. Bugün köydeydim kahveler, maskesiz insan dolu.

Sultan Acar: Dikkat etmeliyiz, çok yayılıyor. Bugün 87 can aldı.

İrfan Özer: Herkes kurallara uymalıdır.

David Levi: Mesuliyetli insanlar olarak bu bilirkişiyi iyice dinleyelim ve ona göre hareket edelim. Yoksa sonucun çok vahim olacağı kesin... İstanbul’daki hastanelerde, boş yatak kalmadığı yazılıyor... Bunu unutmayalım...

Süreyya Gökçeoğlu: Maskesiz dolaşanların çok olduğu bir gerçek ama denetimin olmayışı ise daha da vahim...

Zafer Pınarlık: Hocam gözlemleriniz çok doğru, tüm insanlarımız belirtiğiniz kurallara uymalı ve uyulmalıdır. Yoksa çok sıkıntı çekeceğiz, lütfen belirtilen kurallara uyalım. Toplum sağlığı ve kendi sağlığımız için…

 

 




Bu haber 851 defa okunmuştur.


Etiketler :
Dudu gönül Tolun / 11-11-2020 10:48:00

Gözlemleriniz çok doğru. Hastalık maalesef çok hızlı yayılıyor. Sağlık altyapısı bu kadar yığılmayı kaldırmayabilir. Diğer taraftan hastalık ile bilinmeyen detaylar da var kanaatimce. Bilinen ve tüm otoritelerce kabul edilen korunma şekli maske, sosyal mesafe ve el temizliği... Buna uymak zorundayız, bu işin hiç şakası yok ...



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI