Bugun...



Milas’ın Çocukları, Milas’ın Masal Haritasını Çıkarıyor

Milas Belediye bünyesinde sürdürülen ve Eğitmenliğini Eğitimci, Senarist, Öykü ve Roman Yazarı Erdal KARA’nın yürüttüğü Milas Tarihi Masalları Atölyesi çok renkli faaliyetlere imza atıyor...

facebook-paylas
Güncelleme: 09-02-2020 02:03:18 Tarih: 09-02-2020 01:53

Milas’ın Çocukları, Milas’ın Masal Haritasını Çıkarıyor

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Milas Belediye bünyesinde sürdürülen ve Eğitmenliğini Eğitimci, Senarist, Öykü ve Roman Yazarı Erdal KARA’nın yürüttüğü Milas Tarihi Masalları Atölyesi çok renkli faaliyetlere imza atıyor...

Daha önce Herakleia (Bafa), İasos (Kıyıkışlacık), Euromos (Selimiye) antik mekânları, Besalet ALKAYA rehberliğinde ziyaret edilerek Öykü-Masal Atölyesine katılan öğrencilere mitolojik ve tarihi değeri olan bilgiler sunulmuştu.

Yazmak keyif vericidir...

“Yaptığımız masal yazarlığı projesi hem benim hem öğrencilerim hem de Milas için çok kıymetli. Benim için yazmak kadar keyif verici bir etkinlik içinde bulunup, öğrencilerime tecrübelerimi aktarıyor olmaktan oldukça mutluluk duyuyorum” diyerek sözlerine başlayan Milas Belediyesi Masal Atölyesi Proje Koordinatörü ve eğitmeni Erdal KARA, “Başarılı olacağımıza inanıyorum çünkü Karadeniz’in şirin bir ilçesi Ünye’de de benzer projeyi başarıyla tamamlamıştık. Milas’ın tarihi zenginliğini her keşif, hem beni hem de öğrencilerimi oldukça heyecanlandırıyor. Öğrencilerim daha önce yazma deneyimleri olmuş, bu yılın başında yapılan öykü yarışmasından seçilmiş, meraklı ve kendilerine yazma uğraşları bakımından yörünge bulmaya çalışan öğrenciler…” diye konuştu.

Hayali ve merakı olanlar, yazar...

“Hayali ve merakı olanın, er geç yazılı öyküsü de meydana geliyor” diyerek, yazma merakının önemine vurgu yapan Kara, şöyle devam etti; “Onları öykü ve masal türü yazmaya yönlendirerek öykü ve masal yazmanın özel bir tür ve özel bir alan olduğunu, diğer türlerden ayrılan yönlerini, yazma egzersizlerinde hissettirip bu türlere olan ilgilerinin artması için çaba gösteriyorum. Mutlu olduğum bir başka konu ise, çocukların ve gençlerin yaşadıkları kentin tarihi, kültürel değerlerini ve simgelerini fark ediyor olmaları. Bu değerleri, Karia Döneminden Roma dönemine, Roma Döneminden Selçuklu-Osmanlı dönemi ve günümüze kadar işlenmiş tarihi ve kültürel simgeler olarak düşünebiliriz.”

Öykü ve masal yoluyla, tarihi olay ve simgeleri kayıt altına almak!

“Tarihi olayları ve simgeleri öyküler ve masallar yoluyla yazılı kayıt altına alıp bir sonraki nesillerin okuyacağı edebi değeri olan öykü ve masalların üretimlerine katkı sunmaya çalışıyorum” diye düşüncelerini dile getiren Yazar-Eğitimci Kara, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Onların ürettikleri her masal, her öykü beni de üretmeye itip daha çok çalışmama katkı sunuyor. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki çıkaracağım en güzel eserlerimden birisine, Milas ilhamı kaynaklık edecek. Ayrıca bir animasyon senaryomu tamamladım. Milas’a çok önemli bir katkı sunacak çalışmayı bu yılın sonuna kadar tamamlamayı planlıyorum. Milas Belediye başkanımız Muhammet Tokat, Kültür ve Sanat Müdürü Bekir Güney’in moral ve samimi desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”

Milas Belediyesi Masal Atölyesi

8 Şubat’ta da Masal Atölyesi öğrencileri Milas Müzesi, Uzunyuva (Hekatomnos), Çöllüoğluhan’ı gezerek, masallarına malzeme olacak bilgiler toplamaya devam ettiler. MÖ 4. yüzyılda Karia’da Hekotomnid Hanedanlığı hakkında bilgi topladılar. Ayrıca Milas’ın tarihi halıları hakkında bilgi edinmek amacıyla halı müzesi gezildi. Geziye Milas müzesi arkeoloğu Cemre ÖZTAN ve emekli Öğretmen Besalet ALKAYA rehberlik etti.

Masal Atölyesinde yazılacak masallar “Milas Belediyesi Masal Atölyesi” dergisinde yayımlanması ve ilkokul öğrencilerine hediye edilmesi planlanıyor.

 




Bu haber 1148 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI