Bugun...



Milas Türk Musiki Derneğinin, 92. Konseri

1976 yılında kurulan Milas Türk Musiki Derneği, 92. konserini gerçekleştirdi. Milas Belediyesi toplantı ve düğün salonunda Ayşe Sandal’ın sunumu ve koro şefi Mehmet Burak Yılmaz’ın yönetiminde gerçekleştirilen konserin Birinci bölümünde Nihavent ve Hicaz 15 eser, İkinci bölümünde ise Muayyer Kürdi ve Kürdilihicazkar 16 eser seslendirildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-03-2020 01:45:25 Tarih: 12-03-2020 01:34

Milas Türk Musiki Derneğinin, 92. Konseri

Nevzat Çağlar Tüfekçi

1976 yılında kurulan Milas Türk Musiki Derneği, 92. konserini gerçekleştirdi. Milas Belediyesi toplantı ve düğün salonunda Ayşe Sandal’ın sunumu ve koro şefi Mehmet Burak Yılmaz’ın yönetiminde gerçekleştirilen konserin Birinci bölümünde Nihavent ve Hicaz 15 eser, İkinci bölümünde ise Muayyer Kürdi ve Kürdilihicazkar 16 eser seslendirildi. Konserde seslendirilen 31 eser, koro ve solo olarak izleyiciler sunuldu.

Konserin sazları; Kanun Hamza Özkan ve Rıfat Uzman; Keman Semih Özgün; Klarnet Abdurrahim Çam ve Volkan Özçakırerler; Ritim Mazlum Coşkun ve Fettah Duman(Tef); Tambur Halil Soydan; Ud Bilal Gökbel, Nuri Göçmen ve İbrahim Aslan’dan oluştu.

Milas Türk Musiki Derneği konserinin korosunda yer alan sanatçıların isimleri ise şöyle: Cemil Zeybek, Eray Saygınöz, Fuat Turan, Halil Akdemir, Mehmet Kozak, Mehmet Yılmaz, Muhammet Görgün, Saim Karakurum, Seracettin Görgün, Zafer Pınarlık, Alina Akar, Ayla Sarı, Ayşe Kozak, Ayşe Sandal, Demet Özmen, Filiz Oğuzhan, Merve Yılmaz, Nuray Gözel, Nurten Ademoğlu, Nurten saydam, Olcay Aydilek Kır, Zekiye Özolgun Babat, ve Zerrin Baydar.

Milas Türk Musiki Derneğinin Kitabı Yazılmalı

Salonu dolduran izleyicilerin büyük bir beğeniyle izlediği konserin sonunda Milas Belediye başkanı Muhammet Tokat, konseri gerçekleştiren Milas Türk Musiki Derneği Başkanı Zafer Pınarlık ve dernek üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi: “Geçmişi 45 yıla yaklaşan ve bugüne kadar Milas’ın müzik kültürünün oluşmasında büyük katkıları olan Milas Türk Musiki Derneğinin çalışmalarını gelecek nesillere aktarmamız ve bu çalışmaları belgelememiz gerekiyor. Milas’ın müzik kültürünün ve Musiki Derneğinin çalışmalarının yer aldığı bir kitabın yazılması gerekiyor. Biz belediye olarak böyle bir yayını kültür hayatına kazandırmaya kararlıyız ama bunun için bir babayiğite, bir araştırmacıya ve bu işi en iyi şekilde derleyip toparlayacak bir kişiye ihtiyaç var. Geçmişten bu yana özverili, sanata ve toplum aşkına bağlı insanların özel çabalarıyla yaşayan bir kurumumuz Milas Türk Musiki Derneği. Bu arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla bu kurumumuz 45 yıldır varlığını sürdürüyor. Bizim hayatımızı renklendirmek ve anlamlandırmak için bu özveriyi gösteriyorlar. Bu insanlar, gerçekten eli öpülesi ve takdire değer insanlar. Her şeyin üstünde tutulması gereken insanlar. Başta dernek başkanımız olmak üzere buradaki tüm saz ve koro sanatçılarımıza bu güzel konser için teşekkür ediyorum. En kısa zamanda başka bir konserde buluşmayı diliyorum.”




Bu haber 1271 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI