Bugun...



Muğla Milletvekili Özcan, “Eğitim sistemi, çağdaşlıktan ve bilimden uzak” diyerek soru önergesi verdi!

EBA TV’nin ortaokul kanalında gösterilen Adnan Menderes belgeseline tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN: “Hem müfredatta olmayan hem de bakanın onaylamıyorum dediği bu animasyonun, uzaktan eğitimin bir parçası haline getirilmesi vahim bir yanlıştır” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 27-03-2020 16:57

Muğla Milletvekili Özcan, “Eğitim sistemi, çağdaşlıktan ve bilimden uzak” diyerek soru önergesi verdi!

Tüm Türkiye genelinde korona-virüs salgını nedeniyle okullarda eğitimin, geçici süre durdurulması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı örgün-yüzyüze eğitim yerine uzaktan eğitim programlarını başlattı. Eğitimler, 23 Mart 2020 tarihinde ilköğretimden üniversiteye 26 milyon 905 bin 470 öğrenciyi kapsayacak şekilde planlanıldı. İlk gün uzaktan eğitimde EBA TV’nin ortaokul kanalında, dersin başlamasına 5 dakika kala, Adnan Menderes belgeseli izletildi. Belgeselde, Adnan Menderes’in idam sahneleri de gösterildi. CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN, bu görüntülere tepki gösterdi.

EBA TV’nin ortaokul kanalında gösterilen Adnan Menderes belgeseline tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN:  “Hem müfredatta olmayan hem de bakanın onaylamıyorum dediği bu animasyonun, uzaktan eğitimin bir parçası haline getirlmesi vahim bir yanlıştı”  dedi. Dünyada ve Türkiye’de başgösteren küresel salgın koronavirüsle ilgili bir bilgilendirme animasyonu koymak yerine, Adnan Menderes’in idam görüntülerinin yer aldığı bir belgeselin ortaokul öğrencilerine gösterilmesinin; Bakanlığın eğitimdeki önceliklerinin toplumu ayrıştırarak en küçük bireyine kadar siyasi taraf yapmak olduğunu belirten Özcan: “Uzaktan eğitim, eğitim sistemimizin çağdaşlıktan, bilim ve evrensel normlardan ne kadar uzak ve ilkel olduğunu gözler önüne serdi” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a sorular

Konuyla ilgili TBMM’de bir soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN; Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un yanıtlaması isteğiyle bazı sorular yöneltti… Özcan’ın,  Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan yanıtlanmasını istediği soruları şöyle:

1-Hem müfredatta olmayan hem de bakanın onaylamıyorum dediği bu animasyon nasıl uzaktan eğitimin bir parçası haline getirilmiştir?

2-Bakanlığı böyle bir durumda bırakan, önemli bir görev verilen ve denetleme ihtiyacı duyulmayan söz konusu kişiler hangi mevzuata dayanarak böyle bir uygulamada bulunmuşlardır?

3-Görüntülerin yayımlanması sorumluluğunu alan kişiler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? İlgili kişiler görevden alınmış mıdır?

4-Sözü geçen görüntüler uzaktan eğitimden önce de okullarda öğrencilere gösterilmiş midir?

5-Ortaokul öğrencilerine İdam animasyonu izlettirmek Sayın Bakanın sözlerinde hep bahsettiği “İnsanlığa ve topluma yararlı bireyler yetiştirme” yolunda hangi amaca hizmet etmiştir?

6-Nasrettin Hoca, Dede Korkut gibi coğrafyamızda beşerî eğitime dair yer edinmiş önemli bilginlerin animasyonu TRT arşivlerinde bulunmamakta mıdır?

7-Pandemi sürecinde virüs salgınıyla ilgi bir bilgilendirme animasyonu neden uzaktan eğitimde yer verilmemiştir?




Bu haber 878 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI