Bugun...



AVM Yönetim Kurulu Başkanı Karakaya, Gazeteci Anter’e yapılan Saldırı İçin Özür Diledi

Bodrum’da bir grosmarketin istinat duvarı çökmesini haber yapmaya çalışırken, Midtown AVM’nin güvenlik görevlisinin, gazeteci Yaşar Anter’e saldırısına, AVM yönetim kurulu başkanı Hasan Karakaya sert tepki gösterdi ve saldırıyla ilgili olarak özür diledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-02-2023 21:54:57 Tarih: 05-02-2023 21:52

AVM Yönetim Kurulu Başkanı Karakaya, Gazeteci Anter’e yapılan Saldırı İçin Özür Diledi

Bodrum’da bir grosmarketin istinat duvarı çökmesini haber yapmaya çalışırken, Midtown AVM’nin güvenlik görevlisinin, gazeteci Yaşar Anter’e saldırısına, AVM yönetim kurulu başkanı Hasan Karakaya sert tepki gösterdi ve saldırıyla ilgili olarak özür diledi. Karakaya, “Basına yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil, özür diliyoruz, olaya karışanlarla ilgili gerekli işlemi yapacağız,” diye konuştu.

Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde 3 gün önce akşam saatlerinde bir grosmarketin çöken istinat duvarını görüntülemeye çalışırken, sokak ortasında Midtown Alış Veriş Merkezi’nin 5-6 güvenlik görevlisinin fiziki ve sözlü saldırısına uğrayarak fotoğraf makinası alınmak istenen Sözcü Muhabiri ve anterhaber.com yöneticisi Yaşar Anter’in saldırısını gazeteci meslek örgütleri,  basın mensupları ve STK’lar kınamıştı.

BASINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

Sözcü muhabiri Anter’i bugün arayarak özür dileyen AVM’nin yönetim kurulu başkanı Bodrumlu iş insanı Hasan Karaya, yaşanılan olaydan dolayı üzüntülerini belirterek özür diledi.  Karakaya, “AVM’nin güvenliğinden sorumlu kişilerin bir basın mensubuna saldırısını hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değil. Çok özür diliyor ve geçmiş olsun diyoruz. Güvenliğin görevi basın mensubuna saldırmak değildir. Özel güvenlik konusunda şirket olarak ciddi sıkıntı yaşıyoruz, benzer nedenlerle birçok kez güvenlik şirketi değiştirmek zorunda kaldık, olaya karışan güvenlik elemanları ile ilgili gerekli her şeyin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın,” dedi.

DAHA ÖNCE GEREKLİ UYARILARDA BULUNMUŞTUK

İş insanı Karakaya, meydana gelen istinat duvarının çökmesi ile ilgili olarak ta, “Biz AVM’yi yaparken istinat duvarları için 2012 yılında 8 milyon TL harcayarak güçlendirme yaptık. Çünkü burada binlerce insan eğlenmeye veya alışverişe geliyor. Bir insan canı çok önemli. Burası ticaret bölgesi, aynı hassasiyeti komşumuz işyerlerine de söyledik, duvarların çökmemesi için gerekli güçlendirmelerin yapılmasını istedik. Olaydan sonra AFAD, Belediye ekipleri geldi gerekli tutanakları tuttu. Biz üzerimize düşen ne varsa yaptık yapmaya devam edeceğiz, bir felaketten dönüldü umarım bir daha olmaz,” ifadelerini kullandı.




Bu haber 473 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI