Bugun...



Başhekimden Açıklama: Covid Şüpheli Hasta sayımız azaldı ama tehlikeli olanı hastalık belirtisi vermeyen taşıyıcılar!

Milas Özel İZAN Hastanesi Başhekimi İbrahim Özman; pandemi dönemimde zaman zaman yaptığı açıklamalarla toplumu bilgilendiriyor, uyarı görevini yerine getirerek, vatandaşların virüse karşı gerekli korunma önlemlerinde gevşememeleri için tavsiyelerde bulunuyor ve şiirle de mesajlar vermeye çalışıyor...

facebook-paylas
Güncelleme: 16-05-2020 02:52:32 Tarih: 16-05-2020 01:05

Başhekimden Açıklama: Covid Şüpheli Hasta sayımız azaldı ama tehlikeli olanı hastalık belirtisi vermeyen taşıyıcılar!

Covid Şüphelisi Hasta Sayısı Azaldı

Özman sosyal medyada yayınladığı mesajına, “Bir ayı aşkın süredir hastanemizden yolladığımız testlerde Covid pozitif saptadığımız hastamız olmadı. Covid şüphesi ile yatan hasta sayımız da çok çok azaldı” diye başlayarak “hiç şüpheli dahi hastamızın olmadığı günler oldu, şüphe yelpazemizi genişleterek az sayıdaki şüpheli hastadan örnek almaya devam ediyoruz. Yolladığımız test sayısı da çok azaldı” diyerek, covid vakalarının azaldığına dikkat çekti...

Başhekim Özman’ın sosyal medya paylaşımının devamı şöyle:
Bölgemizde durum böyle iken, ülkemizde maalesef tünelin ucundaki ışığa ulaşma hızımızın azaldığını gözlemliyorum. İlerliyoruz, ancak yavaşladık. Günlük hasta sayımız 10 gündür 1500-2000 arasında seyrediyor. Neden demeye hiç gerek yok, hepimiz biliyoruz, gevşedik. Ben de gevşedim, dün sevgili eşim uyardı, farkında olmadan maskemi çıkarmışım, çıkarmamam gereken bir yerde. Büyük hata, çok daha fazla dikkatli olacağım bundan sonra.

Bu Dönemde En Tehlikeli Olan, Hastalık Belirtisi Vermeyen Taşıyıcılar!

Pandeminin hasta sayısının azaldığı yeni bir dönemindeyiz. Tabi ki bazı önlemler azaltılıyor. Ancak bu dönemde sosyal mesafe ve maske kullanımı konusundaki hassasiyetimizi arttırmamız gerekiyor. Şu anda en tehlikeli olan, hastalık belirtisi vermeyen taşıyıcılar. Onlarla karşılaşmamak için kalabalık yerlere gitmemeliyiz, ne kadar kalabalık varsa o kadar artar virüs taşıyıcısıyla karşılaşma olasılığımız. Onlardan virüs almamamız için de sosyal mesafeyi korumak, maske takmak ve onun maske takmasını sağlamak yeterli. Hadi biraz gayret, biraz hassasiyet dostlar.

Poliklinikler Açık Olacak!

Hastanemiz tüm branşlarda hizmetine devam ediyor. Hastalık öteleme durumunuzu, önemli olabilecek sağlık sorunlarınızı ötelememe adına, biraz azaltabilirsiniz bizim bölgemizde. Her türlü iletişim kanalımız açık, her konuda danışabilirsiniz. 18 Mayıs Pazartesi günü tüm polikliniklerimiz açık olacak,19 Mayıs Salı ise Kadın Doğum, Dahiliye, Çocuk ve Genel Cerrahi polikliniklerimiz açık olacak.

Sen Bugünden Yarına Biraz Umut Sakla

Metin Altıok’tan şiirli mesaj:

Yarın farklıdır bugünden, adı değişir hiç olmazsa
Kara bir suyu geçiyoruz şimdilerde
Basarak yosunlu taşlara
Sen bugünden yarına birazcık umut sakla

 




Bu haber 892 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI