Bugun...



Doğdukları Evi ve Milas'ı Unutamayanlar!

Milas doğumlu Rafael Amato, annesi Madi(91)'yi kaybetti 13 Ağustos Cumartesi günü. Başsağlığı dilekleri için Milaslılar WhatsApp grubunda bir teşekkür yazısı yayınladı. Rafael, yazısında Milas'taki çocukluk günlerini anlatıyor, o günleri duygusal bir şekilde dile getiriyordu...

facebook-paylas
Tarih: 14-08-2022 13:26

Doğdukları Evi ve Milas'ı Unutamayanlar!

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Rafael Amato, Milas doğumlu bir Musevi hemşehrimiz. İsrail'de yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde, Bodrum'a giderken, Milas'taki doğdukları eve uğradı, harabe halindeki evlerine bakarak anılarını tazeledi, çocukluk günlerini hatırladı, Annesi Madi ve babası Dr. Eyüp Amato ile geçirdiği güzel günleri düşündü.

Rafael Amato, annesi Madi(91)'yi kaybetti 13 Ağustos Cumartesi günü. Başsağlığı dilekleri için Milaslılar WhatsApp grubunda bir teşekkür yazısı yayınladı. Rafael, yazısında Milas'taki çocukluk günlerini anlatıyor, o günleri duygusal bir şekilde dile getiriyordu.

Rafael ve Dr. Selim Amato'nun doğduğu, Madi ve Dr. Eyüp Amato'nun yaşadıkları tarihi ev, Milas Belediyesi Tarafından mutlaka kamulaştırılmalı ve Milas'ın kültürel mirası portföyünde/envanterinde yerini alması sağlanmalıdır.

İşte Rafael Amato'nun mesajı;

Sevgili Hemşehrilerim,

Annem Madi Amato maalesef dün sabah vefat etmiştir. Kendisi tam bir Milas'lıdır. Milas'lı Şaltiyel Amato'nun büyük kızıdır. Babam Eyüp Amato ile Milas'ta evlenmiştir. Beni ve kardeşim Selim'i Milas'ta dünyaya getirdi, Milas'ta büyüttü. İlkokuluma Milas'ta başladım. Milas’ın daracık yollarında onun elini tutarak gezerdim.

O zamanlar o sokaklar bana çok geniş görünürlerdi. Evimize uzak olmayan parkında onunla beraber dinlenir, anlattığı masalları ve hikâyeleri zevkle dinledim. Sanırım 6 veya 7 yaşlarımda, ta çarşıya kadar annemin hazırladığı yemekleri, babamın muayenesine sepette taşırdım. Yolda dükkânlara bakmaktan zevk alırdım.

Milas sokaklarında arkadaşlarımla oynar, çocukluğun zevkini çıkarır, orada burada koşturur, çember çevirirdim. O zamanlar motorlu araçlar hemen hemen yoktu Milas'ta. Hep korkusuzca yollarda oynardık.

Milas'ı annemin sayesinde sevdim ve öğrendim. Maalesef dün sabah sevgili annem vefat etti; bizler bunun üzüntüsünü ve acısını yaşıyoruz. Bize ve başsağlığı mesajlarını yollayan bütün sevgili hemşehrimlere, dost ve akrabalarıma bütün ailem adına teşekkür ederim. Varolun, sağolun.

Rafael Amato

 




Bu haber 1041 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI