Bugun...



Emekliler İsyanda ve "Bizi Çıldırtmayın," diyorlar

Tüm Emekli Sen Milas Temsilciliği; elektrik-akaryakıt-gıda ürünlerine yapılan zamlardan dolayı geçinemiyoruz diyerek Milas Atarapark’ta basın açıklaması ve stand kurarak imza kampanyası başlattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-02-2022 15:34:37 Tarih: 08-02-2022 15:22

Emekliler İsyanda ve

Tüm Emekli Sen Milas Temsilciliği; elektrik-akaryakıt-gıda ürünlerine yapılan zamlardan dolayı geçinemiyoruz diyerek Milas Atarapark’ta basın açıklaması ve stand kurarak imza kampanyası başlattı. Açıklamanın başında ilk olarak Samsun’da Atatürk anıtına yapılan saldırı protesto edilerek, şu kınama masajı dile getirildi: “Merhaba dostlar Samsunda Atatürk anıtına, dolayısıyla bu ülkenin kurucu değerlerine yapılan saldırıyı ve bu saldırıya tepki gösteren vatandaşları heykel değil kabe tavaf edilir diye eleştiren zihniyeti Tüm Emekliler sendikası Milas temsilciliği olarak kınıyoruz.”

Daha sonra her gün yağmur gibi yağan zamlardan, el ve cep yakan elektrik faturalarına değinilerek, sık sık bizi çıldırtmayın ifadeleri kullanıldı. “Maaş zamlarımızı yolunmuş kuşa çevirdiniz. Yüzde 25 verip, yüzde yüz geri aldınız. Hiç mi yüzünüz kızarmadı, BİZİ ÇILDIRTMAYIN. Dövizde yapılan oynamalarla, yandaşları daha da zengin ettiniz, Paramızı pul ettiniz, BİZİ ÇILDIRTMAYIN. Hazinede para kalmadığından, emeklileri, emekçileri kendinize kul ettiniz, BİZİ ÇILDIRTMAYIN. Şehir içi ulaşıma, elektrik ve doğalgaza insafsızca zamlar yaptınız. Çarşı pazar yangın yerine döndü. Hayatımızı zehir ettiniz, BİZİ ÇILDIRTMAYIN.”

Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilcisi Mustafa Ali Demirci tarafından okunan açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye yeni yıla iğneden ipliğe zam yağmuruyla girdi. Ocak ayında emekli maaşlarına sahte enflasyon oranına göre yapılan yetersiz maaş zammı şimdiden eriyip gitmiş ve 13 milyon emekli yurttaş AKP iktidarı tarafından bir kez daha yoksulluğa mahkûm edilmiştir.

Halkın enflasyonu çarşıda, pazarda ve mutfaktaki enflasyondur. Gerçek enflasyon, elektrik, su ve doğalgaz faturaları ile market raflarındaki temel gıda fiyatlarındaki enflasyondur.

Döviz kurları ile temel gıda fiyatlarındaki artışlar, elektrik ve doğalgaz faturalarına akaryakıta peş peşe gelen zamlarla gelen hayat pahalılığı karşısında emeklilerin neredeyse tamamına yakını yoksulluk sınırının altında, büyük bir bölümü ise açlık sınırının altında maaş almaktadır. TUİK in açıkladığı %36’lık enflasyonun altında maaş zamları emekliler için yaşamı daha da çekilmez durumu getirdi.

Temel ihtiyaç maddelerine dövizdeki yükseliş gerekçe gösterilerek yapılan zamlar döviz düşmüş olmasına rağmen geri alınmamış aksine her gün zam üstüne zam yapılmıştır. Bu ülkeye çeşitli iş kollarında çalışarak değer katmış emek vermiş emekçiler ve emekliler için yaşam çekilmez bir durum almıştır. Artık halk yoksullukla değil açlıkla karşı karşıya.

Yeni yılla birlikte elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve temel gıda maddelerine yapılan zamlarla

-Lambayı yakmaya, Tavaya yağ dökmeye, Kombiyi açmaya, Otomobile benzin, traktöre mazot almaya, Mutfak tüpü almaya korkar olduk

Kısacası,

-Elektrik zammıyla çarpıldık, yandık, esnaf olarak kepenk kapattık,

-Doğal gaz zammıyla ısınamaz olduk

-Akaryakıt zammıyla kontak kapattık, tarlayı süremez tohum ekemez olduk

-gıda zamlarıyla aç kaldık

Bu nedenle EMEKLİLER olarak isyandayız!

Maaş zamlarımızı yolunmuş kuşa çevirdiniz. Yüzde 25 verip, yüzde yüz geri aldınız. Hiç mi yüzünüz kızarmadı?

BİZİ ÇILDIRTMAYIN

Dövizde yapılan oynamalarla, yandaşları daha da zengin ettiniz, Paramızı pul ettiniz.

BİZİ ÇILDIRTMAYIN

Hazinede para kalmadığından, emeklileri, emekçileri kendinize kul ettiniz.

BİZİ ÇILDIRTMAYIN

Şehir içi ulaşıma, elektrik ve doğalgaza insafsızca zamlar yaptınız. Çarşı pazar yangın yerine döndü. Hayatımızı zehir ettiniz.

BİZİ ÇILDIRTMAYIN

Aylık bağlama oranlarını yüzde 70’lerden, yüzde 20’lere düşürdünüz. Bizleri 2.500 lira maaşa mahkûm ettiniz.

BİZİ ÇILDIRTMAYIN

En düşük emekli maaşı 5.200 TL olması için. Emeklilerin örgütlenme hakları önündeki engel ve yasakların kaldırılması için Mücadele edeceğimize

SÖZ VERİYORUZ

Emeklilere yılda 4 maaş ikramiye için Doğalgaz, elektrik ve ulaşıma yapılan son zamların geri alınması için. Mücadele edeceğimize

SÖZ VERİYORUZ

Toplu sözleşmeli sendika hakkımız verilmediği için,  İSYANDAYIZ

Emekli Sendikaları kapatılmak istendiği için, İSYANDAYIZ

Krizin faturasını bizlere ödettirdiğiniz için, İSYANDAYIZ

Sağlıkta yapılan kesintiler için. İSYANDAYIZ

İntibak yasasını çıkarmadığınız için. İSYANDAYIZ

Ormanlarımızı ve madenlerimizi talan ettirdiğiniz için. İSYANDAYIZ

Kadın tacizlerini ve cinayetlerini yaygınlaştırdığınız için,  İSYANDAYIZ

Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceklerini kararttığınız için İSYANDAYIZ

Buradan AKP iktidarına ve saraya sesleniyoruz, kademeli tarife denilen ancak katlamalı zam haline dönüşen elektrik zamları geri alınsın. Enerji zamlarının gerekçesi özelleştirmedir. Bu nedenle enerji şirketleri derhal kamulaştırılsın. Çünkü pandemi değil elektrik faturaları esnafa kepenk kapattırırken vatandaşları işsiz ve aşsız bıraktı.

Akaryakıt, elektrik, gıda zamları geri alınsın, maaşlara ek zam verilsin çünkü mutfakta yangın var. Geçinemiyoruz İnsanca ve onurlu bir yaşam istiyoruz.

Ve haykırıyoruz “biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz!”

 




Bu haber 904 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI