Bugun...



Siyasi Mizah: Keşke Basmasaydın

Sen o seccadeye basmasaydın, bu gün enflasyon %51 değil, %5 olarak açıklanacaktı. Dolar 19 liradan 9 liraya düşecek, Asgari ücret 8.500 liradan 18.500 liraya, en düşük memur aylığı 7.500 liradan 17.500 liraya çıkacaktı. Sen o seccadeye basmasaydın soğanın kilosu 30 liradan 3 liraya, kıyma 300 liradan 30 liraya düşecekti. Peyniri 20 liraya yiyecektik

facebook-paylas
Güncelleme: 07-04-2023 00:11:48 Tarih: 07-04-2023 00:07

Siyasi Mizah: Keşke Basmasaydın

SİYASİ MİZAH

MİTHAT ÖZLÜ / ANKARA

Olmadı Kılıçdaroğlu, yapmayacaktın!

O seccadeye basmayacaktın. Çok yanlış yaptın çok!

Sen o seccadeye basmasaydın, bu gün enflasyon %51 değil, %5 olarak açıklanacaktı.

Dolar 19 liradan 9 liraya düşecekti.

Asgari ücret 8.500 liradan 18.500 liraya, en düşük memur aylığı 7.500 liradan 17.500 liraya çıkacaktı.

Sen o seccadeye basmasaydın soğanın kilosu 30 liradan 3 liraya, kıyma 300 liradan 30 liraya düşecekti. Peyniri 20 liraya yiyecektik. Çarşıya pazara bolluk bereket gelecek, meyve sebze çok ucuzlayacaktı çok. Hatta ev kiraları bile 1000 liranın altına düşecekti.

İşsizlik %22 den %2 ye düşecek, istihdam politikası sayesinde kimse işsiz, aşsız ve umutsuz kalmayacaktı. Her kes eşit işe eşit ücret alacak, gelir dağılımında adalet temin edilecekti.

Deprem bölgesindeki insanların temel ihtiyaçları karşılanacak,

bölgeye acilen binlerce konteyner gönderilecekti. Sağlıklı ve güvenli

evler temin edilip, depremzedeler o evlere yerleştirilecekti. Daha akılcıl şehir planlaması yapılıp, kentsel dönüşüm hızla ve bilimsel olarak hayata geçirilecek, hiç bir vatandaş rant uğruna mağdur edilmeyecekti.

Sen o seccadeye basmasaydın Kılıçdaroğlu, hak ve hukuk gözetilecek, yargının bağımsızlığı acilen temin edilecekti. Rüşvet,

yolsuzluk, adam kayırmacılığın önüne geçilip, dirayetli ve işinin ehli bürokratlar göreve getirilecekti. Bir kaç yerden maaş alanların işlerine son verilecekti.

Milli Eğitim, Sağlık ve sair bakanlıklardaki keşmekeşlik ve cemaatçi kayırmacılık engellenecek, tüm devlet hizmetleri laik ve demokratik esaslara göre verilecekti.

Ah Kılıçdaroğlu ah! Ne yaptın sen?

Başta merhum Sinan Ateş olmak üzere tüm faili meçhullerin katilleri bulunup, hak ettikleri cezalara çarptırılacak, suç şebekeleri ve mafyanın ülkede at oynatmasına izin verilmeyecekti. Ülke uyuşturucu baronlarının cirit attığı yer olmasından çıkarılıp, can ve mal güvenliği temin edilecekti.

Kadın cinayetleri engellenecek, kadının toplumda hak ettiği yere gelmesi için çaba gösterilecekti.

Kuran kurslarında ve cemaat evlerinde, küçücük çocukların cinsel istismara uğramalarının önüne geçilecek, buna tevessül edenlerin yaşadıkları hayat cehenneme çevrilecekti.

Din tüccarlarının, Allah'la kandıranların burunlarından fitil fitil getirilecekti.

Sen ne bakıyorsun "bakara makara" deyip de büyükelçi olarak atananlara, ellerine kuranı alıp ayak üstü bin yalan söyleyip itibar görenlere...

Yapmayacaktın Kılıçdaroğlu,

Bilmeden yanlışlıkla  da olsa basmayacaktın o seccadeye!..

 

 




Bu haber 431 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI