Bugun...



Mezarlık Yolu Sorunu ve Öneriler

Beyin jimnastiği yapalım, beyin fırtınası estirelim. Akıl akıldan üstündür. Söz Konusu olan vatandaşımızın hayatıdır. Sonradan gözyaşı dökmek yerine önceden önlem alalım. Tartışalım ve kent halkı için önemli olan bu sorunun yanıtını hep birlikte bulalım.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-06-2023 00:10:15 Tarih: 23-06-2023 23:56

Mezarlık Yolu Sorunu ve Öneriler

KENT-FORUM

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Arabanın vize işlemlerinden sonra, oraya kadar gitmişken eli boş dönmemek ve dönüş yolunu değerlendirmek için; mezarlığa gidiş yolu en kısa ve güvenli nasıl olur sorularına somut yanıt aramak için fotoğraflama çalışması yaptım. Sonra bu fotoğrafları somut önerilerle numaralandırılmış fotoğraflarla Facebook’ta paylaştım.  Palyaşımıma, Milaslı hemşehrilerimiden pek çok yanıt ve öneri geldi. Konu, kent yaşamı için önemli olduğundan haber olarak haberveinsan'a taşıdım.

Beyin jimnastiği yapalım, beyin fırtınası estirelim. Akıl akıldan üstündür. Söz Konusu olan vatandaşımızın hayatıdır. Sonradan gözyaşı dökmek yerine önceden önlem alalım. Tartışalım ve kent halkı için önemli olan bu sorunun yanıtını hep birlikte bulalım.

Üç fotoğraf ve üç öneri

1 NOLU FOTOĞRAF: Mezarlığa ulaşım, Beçin'den, Yüksek Okul ile konutların arasından olabilir.

2 NOLU FOTOĞRAF: Sanayi sitesinin içinden Güngörenler binasının yanından alt geçitten olabilir.

3 NOLU FOTOĞRAF: Üçyol kavşağından gelirken, sağdaki apartmanları geçtikten sonra, oradaki tepeden bir kısım yer kazılarak, Güngörenler binasının olduğu yerden altgeçit yapılarak mezarlığa giriş sağlanabilir.

KENT SAKİNLERİNİN ÖNERİLERİ

İsmail ZorluBence en mantıklısı 3 Nolu öneri. 2 Nolu da geliş yolu sanayinin içinden geleceği için sanayi içinde sıkışıklık olur ama 3 Nolu daha mantıklı olur bana göre.

Erdal Semercioğlu(Mezarlık Sorumlusu): Duyarlılığınız için teşekkür ederim. Benim fikrim mezarlık yolunun ana yollarla bağlantısı olmadan Beçin tarafından verilmesi. .Kaldı ki mezarlığa 200 metre mesafede yeni yerleşim yerleri yapılıyor ve yol oraya kadar geliyor. Mezarlığa gelen kişi ve kişiler zaten sorunlu, kafaları yerinde değil, ana yolla alakaları olmamalı.

İsmail ZorluErdal Semercioğlu ben şu anda Milas’ta değilim, 4 yıldır ayrıyım. Milas’ın son durumunu siz orada daha iyi biliyorsunuz senin önerin de çok güzel olabilir.

Halil İbrahim GülenNevzat bey başta olmak üzere yorum yapan Sorumluluk sahibi dostlarımı kutlarım... Hastane ve Mezarlık yolu için ilgili kuruluşlarında bu duyarlığı göstereceğini düşünüyorum.

İlhan ÖzkanBugün oradan geçerken etrafıma bakındım ve kafamda 3 numaralı önerin şekillendi, çok zor ve çok masraflı da değil bence...

Seçil NalbantBana göre hem mezarlık, hem de hastaneye geçiş için sanayiden Güngören’lere gelen yoldan alt geçit yapılarak, Güllük yolundan gelen Ambulans veya diğer araçların geçişini alt geçitten sağlanarak. Mezarlığa ve hastaneye geçişlerde tek yolla çözüm üretilmiş olur.

Hüseyin AçarÖncelikle Nevzat hocamı kentimize ait görüşleri nedeniyle kutluyorum..

Milas'ı daha güzel ve güvenli bir kent haline getirmek için yapılması gereken ışleri sosyal medya yoluyla bizlerle paylasan Nevzat hocama teşekkürler..

Şehir mezarlığına Milas'tan gidiş oldukça tehlikelidir.

Öncelikle bilmemiz gereken hangi yol kimin sorumluluk alanı içindedir..

Milas Belediyesi, Karayolları ve Muğla Büyükşehir'in sorumluluğu içindeki yolları iyi ayırt etmek ve çözümü de o birimden beklemeliyiz..

Milas'ta ki vatandaşlarımız her çözümü Belediyeden bekleyince sanıyorum zaman zaman işler karışıyor ve sorunlar çözümlenmiyor.

Mezarlık yoluyla ilgili olarak ta hem sanayi yolundan bir alt geçitle veya Beçin istikametinden Üniversite içinden bir yolla sorun giderilebilir diye düşünüyorum.

Mehmet KarakuşMezarlığa giriş - çıkış çok tehlikeli. Ben bir numaralı öneriyi daha uygun buluyorum. Milas Belediyesi bu güzergâhta bir çalışma yapabilir ve sorunu çözebilir. 2 ve 3 numaralı öneriler de güzel ama Karayolları daha hastaneye gidiş - dönüşü bile çözemedi.

Metin ŞahinMerhabalar hocam, buradaki tek sıkıntı Mezarlık yolu değil bence. Asıl sorun yeni hastane yolu ve sanayi üstü okullar bölgesi ile birlikte değerlendirilmeli. Benim önerim havalimanı kavşağı benzerinde bir düzenlemenin yapılmasıdır. Bu şekilde hem Mezarlık girişi rahatlayacak hem de asıl daha işlek olarak kullanılan hastane yolu çözüme kavuşacak. Örneğin Bodrum yönünden bir acil ambulans gelecek olsa maalesef aşağı inip Üçyol döner kavşaktan dönerek tekrar yukarı çıkmak zorunda kalmakta, ayrıca daha önce mahalle giriş çıkışı gibi kullanılan İMİ kolejinin oradaki ana yol bağlantısı da zaten çok dar olduğu için acil durumlarda giriş hem tehlikeli olmakta hem de zamana karşı olan yarışta vakit kaybedilmektedir. Ayrıca sanayi üstündeki okullar bölgesi de daha tam aktif olmadığı için buranın ulaşım sıkıntısı da daha anlaşılmıyor, buna da şimdiden çözüm bulmakta fayda var. İyi günler dilerim

Nurullah KaramanSize daha önce kroki çizerek göndermiştim. Bodrum yolundan gelenlerin hastaneye dönüşü ve Milas tan gelişte mezarlığa giriş için 3 Nolu fotoda belirtilen yere alt geçit yapılması kanımca en mantıklısı. Hem mezarlık hem de Hastane yolu için. Ayrıca döner kavşaktan (1 Nolu foto) üniversite yolu ile sanayiden gelişte (2 Nolu foto) trafik acısından yine risk taşımaktadır.

 

 




Bu haber 689 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI