Bugun...



Marmaris Ekoloji Mücadele Komitesi: “Zeytinime Dokunma!”

Geçtiğimiz günlerde 6 siyasi partinin yerel temsilcileri tarafından Marmaris'te oluşturulan “EKOLOJİ MÜCADELE BİRLİĞİ”, bugün (5 Mart) saat 17.00'de Atatürk Heykeli önünde “Zeytinin ölüm fermanını reddediyoruz” başlıklı bir basın açıklaması yaptı. Yağmurlu bir havada gerçekleşen basın açıklamasında, basın açıklamasını, Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Pınar Ünlü okudu.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2022 22:06

Marmaris Ekoloji Mücadele Komitesi: “Zeytinime Dokunma!”

MEHMET ERDAL / MARMARİS

     Geçtiğimiz günlerde 6 siyasi partinin yerel temsilcileri tarafından Marmaris'te oluşturulan “EKOLOJİ MÜCADELE BİRLİĞİ”, bugün (5 Mart) saat 17.00'de Atatürk Heykeli önünde “Zeytinin ölüm fermanını reddediyoruz” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

     Yağmurlu bir havada gerçekleşen basın açıklamasında, basın açıklamasını, Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Pınar Ünlü okudu.

     Zeytinlik alanların maden aramalarına açılmasının yanı sıra korunan alanlar ile ilgili yönetmelikte yapılan değişikliklere de değinilen basın açıklaması şöyle idi:

     “Bu memleket sahipsiz değildir.

     Memleketin sahipleri; ne yanan orman arazilerine çöken otel patronları, ne tarım arazilerimizi çimento fabrikalarının küllerine boğan çimento tekelleri, ne koylarımızı kendi saltanatının şatafatı uğruna, yakınına, yandaşına, dünürüne peşkeş çeken sultan özentileri, ne de zeytinimizi maden patronlarının talanına açan iktidar sahipleridir.

     Bu memleketin sahipleri bizleriz.

     Bizler. her bir ağacın soluduğumuz hava için kıymetini bilen, rant için suyumuzun, denizimizin, kıyılarımızın yağmalanmasına göz yummayan, geleceğimizin sermaye gruplarının daha çok semirmesinde değil; eşit, adil, her canlının yaşamına ve doğaya sonsuz saygılı bir düzenle mümkün olduğunun farkında olan memleket sevdalılarıyız.

     Ne Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın ne de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı ve Resmi gazetede yayınlanan ‘Maden Yönetmeliği ile Korunan Alanları Yönetmeliğine yönelik değişiklikleri tanımıyoruz. Buna karşı ülkenin her yerinde mücadele eden yol arkadaşlarımızın yapacağı gibi Marmaris’te de zeytinliklerimizin madene çevrilmesine, korunan alanların ranta teslim edilmesine karşı mücadele edeceğimizi buradan ilan ediyoruz.

     Zeytin ağacını taşıyarak ekolojik ortamı taşıyacağını zanneden cehaletin bedeli, yerinden yurdundan koparılıp göçmen hale gelen yurttaşlar olacaktır.

     Bu yönetmelikler başarısızlığa mahkûm edilmelidir. Kolay yetişmeyen, yılların alın teriyle üretilen ‘ölmez ağacımız’ zeytini, korunan alanlarımızı maden, enerji, inşaat şirketleri ve sözde turizm yatırımlarının insafına bırakmayacağız.

     Buradan tüm yurttaşlarımıza da çağrımızdır. Ülkemizin hem tarımsal varlıkları hem de ekolojik geleceği açısından önemli bir yere sahip olan zeytinliklerimize, korunan alanlarımıza sahip çıkalım.

Bizler, aşağıda imzası bulunanlar üzerimize düşeni yapmaktan geri durmayacağız. Korunan alanların kalkanını yok eden ve Zeytincilik Kanunu delmeyi hedefleyen yönetmelikleri hem hukuki yollarla hem de memleketine değer veren üretici emekçiler ve ülkesini seven yurttaşlarla kol kola girerek çöpe göndereceğiz.”

    




Bu haber 893 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI