Bugun...



Datça'ya “Tatil Yapmayı Hak Edenler” Gelsin!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar Datça Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısının açış konuşmasında Datça'yı kirleten tatilcilere yönelik oldukça sert ifadeler kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2023 03:01

Datça'ya “Tatil Yapmayı Hak Edenler” Gelsin!

MEHMET ERDAL / DATÇA

Başkan Gürsel Uçar Kurban Bayramı nedeniyle bu yıl 9 gün ilan edilen “Bayram tatiline” değindikten sonra sözü tatil için Datça'ya gelen misafirlere getirdi.

Kimseye 'Datça'ya gelmeyin' diyemeyiz; kapımız herkese açık. Dünyanın en çirkin insanı bile Datça'ya gelsin, başımız üzerinde yeri var. Ama bazı insanlara 'Arkadaş, böyle gelecekseniz gelmeyin Datça'ya' diyecek noktaya geldim. Ben Datça Belediyesi olarak her yere, Değirmenbükü'ne, Bağlarözü’ne, Mersincik'e, Murdala'ya, aşağıdaki Bükceğiz'e, bilmem neresine çöp konteyneri koyamam. Yani, koyayım desem bile her yere benim çöp kamyonetlerim giremiyor. Bakıyorum 'Başkanım, şurayı bir görseniz, insanlar pisliğini bırakıp gitmiş.' Arkadaşlar, 'Datça'yı tatil yapılacak en güzel yer' diye düşünen arkadaşlarımız, lütfen o yörelerde yapmış olduğunuz piknikten sonra çöpünüzü koyun bir poşete, getirin, mahallelerin yakınındaki bir çöp konteynerine atın. Sizden sonra oraya girecek arkadaşlarımız orayı temiz bulsun.

Yani şunu gördüm bu bayramda: Datça'ya tatile gelen birçok tatilcimizin Datça'da tatil yapmayı hak etmediğini gördüm. Evet, Datça'da herkes tatil yapmalı ama herkes çevresine sahip çıkmalı, çöpünü toplamalı. Belediye oraya çöp konteyneri koyamayabilir. Her yere, her sahile çöp konteyneri konulacak diye bir kural yok. Belediye koymadı diye 'Belediye buraya bir çöp konteyneri koymamış. Yazıklar olsun Datça Belediyesi'ne' desinler. Ama çöpünü orada bırakma. Çöpünü al getir. Suç bizde olsun. Belediye yeterli hizmet vermiyor diye konuşun.

Arkadaşlar yediğinin içtiğinin çöpünü sahilde bırakanlar var. Bunu yapan arkadaşlar Datça'ya tatile gelmesinler. Bana göre bu tür insanlar böylesine güzel bir coğrafyada tatil yapmayı hak etmiyorlar. Datça'da tatil yapmayı hak edenlerin başımızın üzerinde yeri var...”

 

 




Bu haber 1395 defa okunmuştur.


Etiketler : datça tatil

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI