Bugun...



Ünlü Sanatçı Nazan Kesal, Akbelen’i Ziyaret Etti ve ‘Akbelen Direnişi Haklı Bir İtirazdır’ Dedi

Ünlü Tiyatro Sanatçı Nazan Kesal, Akbelen direniş alanında köylülerle buluştu, onlarla söyleşide bulundu. Kesal, söyleşiden sonra ‘Yaralarım Aşktandır’ oyunundan bir kesit sunarak, köylülerle tiyatroyu tanıştırdı. Farkındalık yaratmak için 6 Eylül Çarşamba günü Bodrum’da oynayacağı oyununda Akbelen direnişinden söz edeceğini söyleyerek, on kişilik bir grubu oyununa konuk olarak davet etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-09-2023 09:57:53 Tarih: 05-09-2023 23:14

Ünlü Sanatçı Nazan Kesal, Akbelen’i Ziyaret Etti ve ‘Akbelen Direnişi Haklı Bir İtirazdır’ Dedi

Haber: Nevzat Çağlar Tüfekçi

Fotoğraflar: Kazım Kızıl

Ünlü Tiyatro Sanatçı Nazan Kesal, Akbelen direniş alanında köylülerle buluştu, onlarla söyleşide bulundu. Kesal, söyleşiden sonra İran'ın güçlü kadın şairi Füruğ Ferruhzad'ın‘Yaralarım Aşktandır’ oyunundan bir kesit sunarak, köylülerle tiyatroyu tanıştırdı.  Farkındalık yaratmak için 6 Eylül Çarşamba günü Bodrum’da Zai Yaşam Sahnesinde saat 22'de oynayacağı oyununda Akbelen direnişinden söz edeceğini söyleyerek, on kişilik bir grubu oyununa konuk olarak davet etti.

Oyuncu ve Yapımcı Kesal, ‘Ben ağaçların soyundan geliyorum, bu bayat havayı solumak kederlendiriyor beni,” diyerek ziyaret amacını şöyle açıkladı: “Haklıların ve mazlumların yanında olmak. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek, güç vermek. Akbelen’in toprağına, suyuna, havasına sahip çıkan insanlarımızın simge direnişi, haklı bir itirazdır. Onların bu haklı direnişinin yanındayız ve her platformda bu direnişin haklı bir direniş olduğunu duyurmaya devam edeceğiz.”

İkizköylülerle sohbet eden Kesal sohbet sonrası İranlı kadın şair Furuğ Ferruhzad’ın ölümünden sonra musalla taşında bekleyişinin anlatıldığı “Yaralarım Aşktandır” adlı tiyatro oyunundan bir bölümü Akbelen için uyarladı: ”Sizler, hepiniz, bu ormanları kesenler! Başınıza gelecekleri bilmiyorsunuz daha! Böyle söylemek isterdim onları kötünün iyisi bilenlere, şah sözü dinleyenlere: Her şey kadına kötülükle başlar, kuşlara kötülükle, çocuklara kötülükle, ağaçlara kötülükle…”

Nazan Kesal Kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, tiyatro ve film yönetmeni Nazan Kesal, 28 Mart 1969 tarihinde Manisa’da dünyaya geldi. İlköğretim ve liseyi Manisa'da tamamlamasının ardından yükseköğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro - Oyunculuk bölümünde 1991 yılında bitirdi. Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşen Nazan Kesal, TV dizileri, sinema ve reklam filmlerinde rol aldı. 1996 - 2004 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı. 2004 başında Bursa Devlet Tiyarosu'na atanan sanatçı, Ankara Sanatevi Tiyatrosu, Tiyatro Ayna, Tiyatro İstanbul, Diyarbakır Sanat Merkezi gibi özel topluluklarda da çalıştı. Beykent Üniversitesi Sinema TV bölümünde master yapmıştır. Kendisi gibi oyuncu olan Ercan Kesal'la hayatını birleştiren Nazan Kesal, bir çocuk annesidir. Oynadığı diziler arasında Aşk ve Ceza, Fazilet Hanım ve Kızları, Halka, Bugünün Saraylısı, Bir Zamanlar Çukurova, Analar ve Anneler, Kayıp Şehir de bulunuyor.

 

 




Bu haber 1229 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI