Bugun...



Akbelen’de, Keşif Sonrası Yüzler Gülüyordu

İkizköy'ün Vefalı Dostları Akbelen Ormanının kömür madenine tahsis iznine karşı açtığımız davada dün, yani 1 Mart Salı günü, tekrarlanan bilirkişi keşfi yapıldı. Yağmura rağmen bilirkişiyi yüzlerce İkizköy Dostu ile birlikte karşıladık. Alandaki ve sosyal medyadaki desteğinizle keşif de gayet iyi geçti.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-03-2022 04:36:01 Tarih: 02-03-2022 23:39

Akbelen’de, Keşif Sonrası Yüzler Gülüyordu

Nevzat Çağlar Tüfekçi

1 Mart Salı günü İkizköy Akbelen ormanlarında tekrarlanan Bilirkişi keşfi vardı. Keşif günü yüzlerce İkizöylü ve değişik yerlerden çevre dostları Akbelen’de toplandı ve Bilirkişi heyetini karşıladı. Biz doğamıza sahip çıkıyoruz, sizler de bilimin, hukukun ve vicdanınızın sesini dinleyerek rapor hazırlamanızı istiyoruz mesajını veriyorlardı Bilirkişi heyetine. İkizköy Çevre Komitesi üyeleri, "Maden Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle zeytinliklerin kömür madenciliğine açılması haberi, ilk etapta moralimizi bozduysa da sizlerin ve kamuoyunun yoğun tepkisiyle" bunu aştık diye konuştular.

Milas-İkizköylüler, şimdi de, Tuzabat Bal Ormanlarınının kurtuluşunu sağlayan Blirkişi Raporu gibi; Akbelen Ormanlarını kömür için kesilmekten kurtaracak Bilirkişi Raporunun hazırlanması yönünde umutlu bir bekleyiş içindeler...

Keşif sonrasında İkizköy Çevre Komitesi üyelerinin sevincini yansıtan paylaşımlarında şu ifadeler yer aldı:

“İkizköy'ün Vefalı Dostları  Akbelen Ormanının kömür madenine tahsis iznine karşı açtığımız davada dün, yani 1 Mart Salı günü, tekrarlanan bilirkişi keşfi yapıldı. Yağmura rağmen bilirkişiyi yüzlerce İkizköy Dostu ile birlikte karşıladık. Alandaki ve sosyal  medyadaki desteğinizle keşif de gayet iyi geçti.

Hakim adil davrandı. Avukatımız sevgili Arif Ali Cangı'nın titiz ve yetkin yönetiminde KARDOK derneği yönetim kurulu üyeleri, İkizköylü yurttaşlar ve uzmanlar olarak istediğimiz tüm konuları dile getirebildik ve tüm keşif noktalarına gittik. Şirket de saldırgan davranamadı bu kez.

Maden Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle zeytinliklerin kömür madenciliğine açılması haberi ilk etapta moralimizi bozduysa da sizlerin ve kamuoyunun yoğun tepkisiyle biz de keşif alanında #ZeytinİçinAdalet  talebimizi yüksek sesle ve çok net biçimde dile getirdik.

Bilirkişinin bilimin, hukukun ve vicdanın ışığında #AkbelenİçinAdalet'i sağlayacak bir rapor hazırlamasını bekliyoruz.

Yukarıda keşif sonrası hukukçusu, uzmanı, köy temsilcileri ile İkizköy Akbelen Ekibinin yorgun ama mutlu keşif hatırasını görüyorsunuz.  Varlığınız ve desteğiniz çok önemliydi. İyi ki varsınız.”




Bu haber 1152 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI