Bugun...



“Umuda Akan Çeşmeler”İn Kurulumu Başladı

6 Şubat depreminin yıkıcı etkisinin en çok hissedildiği Hatay'ın Defne, Antakya ve Samandağ ilçelerinde Dayanışma Gönüllüleri tarafından projelendirilmesi yapılan “16 noktada 16 adet içilebilir su arıtma istasyonu”nun kurulumu başladı.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2023 22:31

“Umuda Akan Çeşmeler”İn Kurulumu Başladı

MEHMET ERDAL / HATAY

 

Dayanışma Gönüllülerinden Can Hasanoğlu'nun verdiği bilgilere göre projelendirilen 16 arıtma istasyonundan ilk 5 tanesinin, finansmanı sağlandı ve bunların da ilk iki tanesinin kurulumu devam ediyor.

 

Can Hasanoğlu Dayanışma Gönüllüleri, Bütün Çocuklar Bizim Derneği ve daha başka dernekler ile kişilerin ortaklaşa katkılarıyla kurulumu başlayan ilk iki istasyon ile Hancağız 23 Temmuz İlkokulu'nda ve Defne Harbiye Selmen Nasır Eskiocak Ortaokulu'nda çocuklarımızın içilebilir temiz suya kavuşabileceklerini söyledi. İlk elde kurulumu yapılabilecek diğer üç istasyonun yerleri ise muhtemelen bir cami, bir ziyaret yeri ve bir mahalle olacaktı.

 

Can Hasanoğlu deprem bölgesindeki yurttaşların öncelikle içilebilir temiz suya kavuşmalarının çok önemli olduğunu, bu amaçla projelendirilmiş “Umuda Akan Çeşmeler”in tamamının kurulumunun yapılabilmesi için vatandaşlara çağrı yaparak “Bir çeşmeyi de sizin dayanışmanızla kuralım,” dedi.




Bu haber 1037 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI