Bugun...



CHP Muğla Milletvekili Girgin, Kıyıkışlacık İçin Meclis'te İktidara Seslendi

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in, TBMM’nde yerinde söz alarak yaptığı konuşmada, Kıyıkışlacık’ta yapılması düşünülen ve ÇED süreci başlayan ikinci limanla ilgili konuşma yaptığı öğrenildi. Girgin, konuşmasında Kıyıkışlacık’ta yapılmak istenilen ikinci limanı dile getirdi ve “Eğer bu liman yapılırsa, Güllük Körfezinin ekolojisi bozulacak, balıkçılık zarar görecek, yaşam alanlarının huzuru kalmayacak,” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-06-2021 20:05:24 Tarih: 16-06-2021 19:54

CHP Muğla Milletvekili Girgin, Kıyıkışlacık İçin Meclis'te İktidara Seslendi

Nevzat Çağlar Tüfekçi

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in, TBMM’nde yerinde söz alarak yaptığı konuşmada, Kıyıkışlacık’ta yapılması düşünülen ve ÇED süreci başlayan ikinci limanla ilgili konuşma yaptığı öğrenildi. Girgin, konuşmasında Kıyıkışlacık’ta yapılmak istenilen ikinci limanı dile getirdi ve  “Eğer bu liman yapılırsa, Güllük Körfezinin ekolojisi bozulacak, balıkçılık zarar görecek, yaşam alanlarının huzuru kalmayacak,” dedi. Girgin ayrıca, ”Körfezde ikinci liman, körfezin idam fermanıdır! Halk, belediyeler ve MUSKİ dahil birçok kurum bu limana karşıdır diyerek,  “Kıyıkışlacık, Zeytinlikuyu, Boğaziçi ve Güllük halkının sesini duyun” ifadelerini kullandığı bildirildi.

CHP Muğla Milletvekili Girgin’in TBMM Genel Kurulunda, Kıyıkışlacık’ta yapılmak istenilen, ÇED süreci başlayan ve 29 Haziran’da ÇED toplantısı yapılacak olan ikinci limanla ilgili konuşması şöyle:

KÖRFEZ HALKININ SESİNİ DUYUN

“İktidara sesleniyorum. Muğla’nın Milas ilçesi Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yapılması düşünülen liman projesi, yaşam alanlarına huzuru bozacak kadar yakın mesafede yer alacaktır.  Bu liman; ekolojik dengeleri bozacak, yaratacağı gürültü ve kirlilik nedeniyle balıkçılığa, turizme, çevreye ve bölgenin SİT alanı olması nedeniyle kültür varlıklarına zarar verecektir.

Deniz dibi kazısı, körfezin ekolojisini bozacaktır. Büyük tonajlı gemiler, körfezi kirletecektir. Hali hazırda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre, çok kirli deniz kategorisinde olan körfez en kirli kategorisine geçecektir.

Körfezde ikinci liman, körfezin idam fermanıdır! Halk, belediyeler ve MUSKİ dahil birçok kurum bu limana karşıdır.  Bu projeye onay ve ruhsat verilmesi doğru değildir. Bu mesele sadece körfezin değil, ülkemizin, hatta üzerinde yaşadığımız yerküremizin meselesidir.

Kıyıkışlacık, Zeytinlikuyu, Boğaziçi ve Güllük halkının sesini duyun.”

EKOSİSTEMİ BOZULAN KÖRFEZDEN, BALIKLAR KAÇACAK

Daha sonra Muğla Milletvekili Girgin’e ulaşarak, Genel kurulda yaptığı konuşmada dile getirdiği, Kıyıkışlacık’ta yapılmak istenilen limanın, Güllük Körfezinin eko-sistemine vereceği zararlarla ilgili görüşünü sorduk. Girgin şunları söyledi:

“Uzmanlardan aldığımız bilgilere göre denizlerde yapılacak dip kazıları deniz dibindeki kabuklu canlıların yaşam alanlarını bozacağı gibi bu bölgedeki balık yumurtalarına zarar verecektir. Aynı zamanda bölgenin ekosistemine adapte olmuş ekolojik balık türlerinin buraya bir daha geri dönmemek üzere terk etmesine neden olacaktır. Bir körfezin ekolojik yapısı çok uzun yıllar içerisinde oluşmaktadır. Buraya liman yapılması halinde bu limana gelecek ağır tonajlı gemiler gemilerin balast suları ve devasa motorları körfezin dip yapısını karıştıracağından dolayı mevcut ekosistem bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenecektir.

Bu bölgenin aynı zamanda lagün ile bağlantılı olmasından dolayı yapılacak olan bu müdahaleler anadron ve katadron balıkların iç denizde yaşamasını engelleyecektir. Böylece bu çalışmalar sonucunda bu balık türleri buraya tekrar geri dönmeyecek ve bölgede bu türlerin yaşamının son bulmasına neden olacaktır.

Vatandaşlarımız soruyor, biz de soralım; Kıyıkışlacık mahallemiz 3 bin yıllık tarihe ışık tutan tarihi eserlerin; müze, balık pazarı, kalenin bulunduğu bir turizm bölgesidir. Burası Birinci derece sit bölgesi ve dünya mirasıdır. Güllük körfezi halkının sesine kulak verin.”




Bu haber 1417 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI