Bugun...



Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Avukat İçin de Adalet!

Dün, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve barolar öncülüğünde ‘Büyük Savunma Mitingi’ düzenlendi. TBB önünde toplanan avukatlar Anıtpark’a yürüdü.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2024 12:54

Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Avukat İçin de Adalet!

Dün, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve barolar öncülüğünde ‘Büyük Savunma Mitingi’ düzenlendi. TBB önünde toplanan avukatlar Anıtpark’a yürüdü.  Mitingde, avukatlar ‘Savunmayı savunuyoruz’, ‘Eşit İşe Eşit Ücret’, ‘Çoklu Barolara Hayır’, ‘Avukat Güvende Değilse yurttaş tehlikede’ ‘AYM Kararları Uygulansın’, ‘Bağımsız Yargı, Bağımsız Baro’ gibi taleplerin yer aldığı dövizleri taşıdılar.

CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekillerinin de yoğun destek verdiği mitinge katılan Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan: “Hukukun üstünlüğünün büyük bir yara aldığı dönemdeyiz. Böyle bir dönemde avukatların haklarını savunmak sadece savunma için değil bütün adalet sistemimizin sağlıklı işlemesi için bir zorunluluk” dedi.

Özcan devamında şunları söyledi: 

Avukatlar Geçim Sıkıntısı Çekiyor

“Yükseköğretim Kurulu verilerine göre ülkemizdeki hukuk fakültesi sayısı 92’dir. Türkiye Barolar Birliği’nin verilerine göre, 2012’de avukat sayısı 78.000 iken; 2023 sonu itibariyle 88.437’si kadın, 97.312’si erkek olmak üzere toplam 185.749 avukat bulunmaktadır. Buna göre, 2012’den 2023 sonuna kadar avukat sayısı %250’den fazla artmıştır. Yanlış üniversite eğitimi politikaları sonucunda, avukatlık alanındaki bu yığılma ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizle birleşerek avukatlık ücretlerinin düşmesine, avukatların ‘işçi avukat’ statüsünde karın tokluğuna çalışmasına sebep olmaktadır. Avukatlar geçim sıkıntısı yaşamakta, Sosyal Güvenlik Kurumu primleri, ofis kiraları başta olmak üzere çeşitli giderlerini ödemekte zorluk çekmektedir.

Yurttaşların adil yargılanma hakkının teminatı, bağımsız yargının önemli sacayaklarından savunmanın mesleğini ekonomik sorunlardan uzak gerçekleştirmesi, yürüttükleri kamu görevini hakkıyla yerine getirmeleri ve dolayısıyla adalet kurumunun sağlıklı işlemesi için hayatidir.”

Savunmanın Hakları Olmadan Demokrasi de Olmaz Özgürlük de!

“Avukatlar hukukun ve adaletin savunucularıdır. Dünyanın her yerinde, hukuk ve adaletin temelleri sarsılıyor. Ancak avukatlar bu temelleri güçlendirmek için çalışmaya kararlı. Biliyoruz ki, hukukun üstünlüğü olmadan demokrasi ve özgürlüklerin korunması mümkün değildir.

Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında refah içinde ülkemizi özgürlükler ülkesi haline getirmek için adalet mücadelesine büyük iş düşüyor. Bu büyük mücadelenin parçası olmak için mücadeleye soluksuz devam!”

 




Bu haber 443 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI