Bugun...



Fethiye'de Sendika-Parti ve Derneklerden, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi Üyeleri İçin Suç Duyurusuna Tepki ve Yürüyüş Çağrısı

Muğla’nın ilçesi Fethiye’de bulunan Siyasi Parti, Sivil Toplum Kuruluşu, Dernek ve Odalar; yürüyüş kararı alarak, bir açıklama ve çağrı yaptılar. Çağrıda, şu ifadeler kullanıldı: “15 KASIM Çarşamba günü Saat 18:00’de gerçekleştireceğimiz yürüyüşle iktidarın anayasa oyununu reddetmek için herkesi katılmaya çağırıyoruz.”

facebook-paylas
Güncelleme: 14-11-2023 20:10:43 Tarih: 14-11-2023 12:56

Fethiye'de Sendika-Parti ve Derneklerden, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi Üyeleri İçin Suç Duyurusuna Tepki ve Yürüyüş Çağrısı

Yargıtay’ın tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılmaması için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, yurt genelinde büyük tepkilere neden olmuş, bu durum çeşitli çevrelerce bir darbe girişimi olarak değerlendirilmişti.

Muğla’nın ilçesi Fethiye’de bulunan Siyasi Parti, Sivil Toplum Kuruluşu, Sendika, Dernek ve Odalar; yürüyüş kararı alarak, bir açıklama ve çağrı yaptılar. Çağrıda, şu ifadeler kullanıldı: “15 KASIM Çarşamba günü Saat 18:00’de gerçekleştireceğimiz yürüyüşle iktidarın anayasa oyununu reddetmek için herkesi katılmaya çağırıyoruz.”

Yapılan ortak açıklama, çağrı ve katılımcılar şu şekilde:

Tek adam rejimi, laik ve demokratik cumhuriyetin değerlerini son kırıntısına kadar yok etmek için birçok uygulamaya imza atmıştır. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay için verdiği “hak ihlali” kararına rağmen, Atalay’ın tahliyesini reddetti ve bu yönde karar veren Anayasa Mahkemesi üyelerinin yetkilerini aştığını savunarak, söz konusu Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Bu durum uzun zamandır her alanda süren hukuksuzlukların üst boyuttaki bir yansımasıdır.

Anayasa Mahkemesi kararlarının yok sayılması, “milli yargı” safsatası ile bağlamından koparılan meşru kararın tanınmaması, tek adam rejiminin anayasa, parlamento ve hukuku fiilen ortadan kaldırdığının göstergesidir.

Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut anayasal düzeninden söz edilemez…!

Tüm yetkinin Saray’da toplandığı, bütün bu kurumların biçimsel olarak var olduğu, tek adam rejiminin, yönetememe krizini de açıkça ortaya koymaktadır. Aslında çürüyen iktidarın içeride yaşadığı çatışmasının yarattığı “devlet” krizidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözüm yeri anayasadır, yasalardır. Ancak mevcut anayasamız ve yasalarımız, bu konuda yetersiz kalmaktadır" açıklaması, iktidarın kendi eliyle yarattığı bu krizi yeni anayasa tartışması ile faşist rejimi güçlendirmeye yönelik bir fırsata dönüştürme çabası olduğunu da ortaya koymuştur.

Bu girişim karşında da tüm gücümüzle kararlılıkla duracağız.

Yargı eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan bu darbe girişimi karşısında eşit, özgür demokratik ve laik bir ülke için ayağa kalkma zamanıdır.

Bizler karanlığa karşı var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Tüm yetkinin Saray’da toplandığı bu faşist rejim karşısında hayatın her alanında birleşerek; haklarımızı ve geleceğimizi kazanmak için, örgütlenerek mücadele etmek dışında bir yol olmadığı açıktır.

Çağrımızdır!         

15 KASIM Çarşamba günü Saat 18.00 de gerçekleştireceğimiz yürüyüşle iktidarın anayasa oyununu reddetmek için herkesi katılmaya çağırıyoruz.

KATILIMCILAR:

Cumhuriyet Halk Partisi

Eğitim-Sen        

Emek Partisi      

Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği (FET-DER)

Fethiye Kadın Danışma Ve Dayanışma Derneği

Fethiye Emekliler Dayanışması

Fethiye Kadın Platformu

Halkların Eşitlik Ve Demokrasi Partisi

Hayvan Hakları Koruma Federasyonu       

Muğla Gazeteciler Cemiyeti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)        

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der)

Sol Parti       

Tüm Emeklilerin Sendikası

Türkiye İşçi Partisi       

Türk Tabipleri Birliği Muğla Tabip Odası Temsilciliği




Bu haber 1167 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI