Bugun...



Akbelenliler Ankara’da, TBMM'nin Akbelen Gündemli Olağanüstü Toplantısında

Akbelen’de Jandarma kordonu altında kesilen ağaçlarını korumak için kıyasıya mücadele veren Akbelenliler’in; Muhalefetin çağrısıyla Salı günü Akbelen gündemiyle olağanüstü toplanacak olan TBMM toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gidecekleri açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-08-2023 14:40:11 Tarih: 07-08-2023 14:28

Akbelenliler Ankara’da, TBMM'nin Akbelen Gündemli Olağanüstü Toplantısında

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Akbelen’de Jandarma kordonu altında kesilen ağaçlarını korumak için kıyasıya mücadele veren Akbelenliler’in; Muhalefetin çağrısıyla Salı günü Akbelen gündemiyle olağanüstü toplanacak olan TBMM toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gidecekleri açıklandı.

 Altında su kaynaklarının bulunduğu ve Çamköy su havzasını besleyen yeraltı sularının geçiş yolu üzerinde bulunan 750 dönümlük Akbelen ormanlarını kömür uğruna kestirmemek için 4 yıldır mücadele eden ve son iki yıldır da akşam-sabah nöbet tutma şeklinde süren mücadele bugünlere kadar geldi. Yargı hilelerinin de arkasına saklanarak 24 Temmuz sabahı Jandarma koruması altında alana giren orman kesim ekipleri çamları kesmeye başladı. 14 gün boyunca Akbelenliler jandarmaya direndi; ormanlarımızı kesmeyin diye ama kesimi durduramadılar. Alandaki ağaçların çok önemli bir kısmı kesildi. Kesilen ağaç sayısının 60-70 arasında olduğu ifade ediliyor.

6 AĞUSTOS MİTİNGİ

Akbelenliler ve Türkiye’deki doğaseverler 6 Ağustos Akbelen mitinginde buluştu. Polis ve Jandarmanın aynı yol üzerinde 4-5 sefer kimlik kontrolünden geçen doğaseverler; Akbelen’e sel oldu aktı. Akbelen’de görkemli bir miting gerçekleştirildi ve Milas Ören karayolunun iki tarafında 3 km uzunluğunda sağlı sollu insan zinciri oluşturuldu.

Milas, ikinci kez etkin ve ses getiren bir doğayı koruma mücadelesine sahne oluyordu. Milas’ta ilk toplumsal direniş, 1993 yılı öncesinde, Türkevleri köyü kadınlarının, Kemerköy Termik santralının çevre kirliliği yaratacağı gerekçesiyle santralın yapımına karşı ortaya koydukları direnişti. Çevre önderi, 2003 yılında vefat eden Saynur Gelendost da bu mücadelenin aktif önderlerindendi.

Şimdi İkizköylüler, kalan ağaçları ve altındaki su kaynaklarının zarar görmemesi için Akbelen Tepesini korumak istiyorlar ve bunun için “direne direne kazanacağız” diyerek; mücadelelerini eskisinden daha kararlı bir şekilde sürdürme azim ve inancı içinde olduklarını belirtiyorlar.  

SANTRALDAN DOLAYI TARLALARINI VE SAĞLIKLARINI KAYBEDENLER

Santralın çevresinde bulunan, santraldan dolayı tarlalarını ve sağlıklarını kaybeden; İkizköy, Karacahisar ve Çamköylüler, Akbelen Ormanı için Ankara'ya gidiyorlar ve TBMM ‘nin Akbelen gündemli oturumuna katılacaklar. Orada seslerini duyurmaya çalışacaklar ve “Akbelen’e iş makinaları girmesin, su kaynaklarımız zarar görmesin!” diye seslerini duyurmaya çalışacaklar.

İkizköy Çevre Komitesinden yapılan açıklama şöyle: “Köyümüz, topraklarımız, geleceğimiz için mücadelemiz yılmadan sürüyor. Tüm kamuoyunu bizlerle olmaya, dayanışmaya çağırıyoruz! Büyük katliama karşı biraraya geldik. Akbelen’e can suyu olduk. Mücadelemiz, dayanışmamız öyle güzel ve heybetli oldu ki milyonlarca yüreği bir araya getirdi. Akbelen’den vazgeçmiyoruz. Şimdi Ankara’da TBMM’de sesimizi duyurmaya çalışacağız. Herkesi bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz.”

 

 




Bu haber 630 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI