Bugun...



Milas Yörük Obaları Derneğinden, 18 Mart Zafer Haftası İçin Etkinlik

Milas Yörük Obaları Derneği,18 Mart Çanakkele zaferi için yörük obaları derneğinin çadırında etkinlik düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2022 15:23

Milas Yörük Obaları Derneğinden, 18 Mart Zafer Haftası İçin Etkinlik

Başkanlığını Erkan Turgut’un yaptığı Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, sadece Türk tarihi için değil, dünya tarihinin seyrini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, Mersin Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Ali Şahinoğlu gecede, Çanakkale Zaferini ilginç anılar ve şiirlerle anlattı.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’ne ait Yörük Çadırı’nda gerçekleşen etkinliğe; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Nedayi Atakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, dernek yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması, dernek denetim kurulu üyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Mehmet Günlük tarafından yapıldı. Günlük, tüm katılımcılara ‘hoş geldiniz’ dedi ve geceyi, tarihin önemli anıları ve şiirlerle, sinevizyon eşliğinde aktaracak olan Mersin Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Türkolog Ali Şahinoğlu’na bıraktı.

Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi, Anadolu toprakları üzerinde işgal emelleri ve ardından Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’ni, tarihin derinliklerine çeşitli anılarla inerek ve o anıları şiirlerle süsleyerek aktardı.

 




Bu haber 532 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI