Bugun...



MİLAS BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİSİ 1. OTURUMU TAMAMLANDI

Milas Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumu tamamlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce meclis üyelerine bilgi veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçe genelinde yürütülen çalışmaları anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2022 23:51

MİLAS BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİSİ 1. OTURUMU TAMAMLANDI

Milas Belediye Meclisi ekim ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumu, 7 Ekim Cuma günü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 10 ana, 9 ek, 21 komisyon raporunun karara bağlandığı meclis toplantısında önemli konular görüşüldü. Meclis, 24 Ekim Pazartesi günü 2. oturumunu gerçekleştirmek için yeniden toplanacak…

BAŞKAN TOKAT BİLGİ VERDİ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde meclis üyelerine yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sosyal medyadan da canlı olarak yayınlanan meclis toplantısında konuşan Başkan Tokat, asfalt sezonunun sona erdiğini, bu yıl ilçe genelinde 210 bin metrekare asfalt yapıldığını dile getirdi.

Esentepe’deki çalışmaların tüm hızıyla ilerlediğini, büyük oranda tamamlandığını belirten Başkan Tokat, Baltalıkapı’daki çalışmalarla ilgili, “Sondaj çalışmalarımız bir üst aşamaya evrildi. Artık kurtarma kazısına döndü. Sondaj için tasarlanan çalışmalar; müzenin ve oradaki buluntuların etkisiyle kurtarma kazısı olarak sürüyor,” dedi.

Selimiye Pazar Yeri’nin yakın bir zamanda tamamlanacağını söyleyen Başkan Tokat, çevredeki dükkanların restorasyonunun da takip eden süreçte başlayacağını ifade etti.

Kent merkezindeki kapalı pazar yerinin düzenleme çalışmalarının tamamlandığını belirten Tokat, “Aslında taban betonunda da bir çalışma yapma gibi bir planımız vardı ama esnaf ve vatandaşlardan pazarlar için gelen şikayetler üzerine erteledik. Üst kısımdaki bölüm için de proje hazırlanıyor,” dedi.

Başkan Tokat, Hacıilyas Mahallesi’nde temeli atılan sağlık evi projesinin belirlenen tarihten daha önce tamamlanma ihtimali olduğunu söyledi. Menteş yürüyüş yolunun yenilendiğini hatırlatan Tokat, “Buna bağlı olarak büyük parklarındaki kauçuklar yenilendi, elden geçirildi,” dedi.

Cemevi projesinin iptal edildiğini belirten Başkan Tokat, “Yeniden ihaleye çıkacağız. Tek kişinin ihaleye girdiği, rekabetin tam olarak sağlanamadığı bir ihaleydi,” diye konuştu.

Başkan Tokat, belediye tarafından yürütülen faaliyetlerin birkaçını şöyle sıraladı: “ADM, önümüzdeki haftalardan itibaren Güllük’e başlıyor. Biz de ADM ile birlikte Güllük Sahil projesine başlıyoruz. Ören Sahili projemiz de hazır. Altyapıyla ilgili MUSKİ iş teslimini yaptı. Sezon bitimini bekliyoruz. Bafa Belediye binamızı yeniledik. Asfalt için kendi şantiyemizi oluşturmaya devam ediyoruz. Beçin’e futbol sahası yapmak için çalışma başlatıldı. Hayvan barınağımızda kapasite artırımı olacak. Bununla ilgili proje ihalesine çıkıyoruz. Kırsal mahallelerde çok amaçlı alan yapımı ile ilgili arkadaşlarımız şartları oluşmuş yerlerde çalışıyorlar.”

DOĞALGAZ HAKKINDAKİ ELEŞTİRİLERE YANIT

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, doğalgaz nedeniyle zarar gören yollardaki tamiratların sürdüğünü belirterek, “Testi biten, bize teslim edilen noktalarda bir an önce rötuş ve tamiratları yaparak vatandaşların sıkıntısını önlemeye çalışıyoruz. Bu konuda çok serzeniş var. Ancak doğalgaz firmalarının yaptığı çalışmaları belediye olarak biz planlamıyoruz. Biz sadece iş programlarına göre döşeme ve test işlemlerini tamamlayarak mevzuata uygun olarak bize teslim edilen yerlerin üst kaplamalarını yapıyoruz. Yani onlar 'işi bitirdik' demeden belediyenin müdahale etmesi söz konusu değil. Şu anda sanayi bölgesinde bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarını, programlarını yürütüyorlar. Dediğim gibi; bize teslim edilmesi gerekiyor.”

MECLİS GÜNDEMİ

2023 Mali Yılı Bütçe Taslağı ve izleyen 2 yılın Gelir-Gider Bütçe Taslağı ve Ücret tarifeleri, 2023 Mali Yılı Performans Programı, Belediye 2023 Mali Yılı Evsel Katı Atık Ücret Tarifelerinin belirlenmesi maddesi, oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Milas Belediyesi’ne ait Milas Belediyesi Gıda İnş.Tur.San.ve Tic.Ltd.Şti.’nin yeni işletmeler açıp faaliyete başlamak için nakdi sermaye artırımı yaparak toplamda 500.000 paya karşılık gelecek şekilde sermayesini 50.000.000 TL olarak artırma talebi oybirliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin 7,8,9,10,11 numaralı maddeleri İmar Komisyonu’na sevk edildi.

Mecliste, belediye 2022 Mali Yılı Gider Bütçesinin ihtiyacı karşılamayacağı anlaşıldığından, 60.000.000,00 TL Ek Ödenek verilmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye tarafından işletilen Ören Çay Bahçesi’nde satılacak olan yeni ürünlerin satış ücretleri belirlenerek karara bağlandı.

Selimiye Mahallesi Eskipazar Altı Küme Evleri Bölgesinin İçkili Yerler Bölgesinden çıkarılması talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Mülkiyeti belediyeye ait yaklaşık 51 adet taşınmazın üzerinde bulunan yapılara vatandaşlar tarafından Yapı Kayıt Belgesi alınması nedeniyle taşınmazların rayiç değerlerinin tespiti, yapı kayıt belgesine ya da yapı kayıt belgelerine konu parsellerin ne şekilde taksim edileceği ve belirleneceği talebi hakkındaki komisyon raporu, oybirliği ile kabul edildi, belediyeye ait internet sitesinde yayınlanması kararlaştırıldı.

Milas Belediyesi tarafından sunulacak sosyal yardımlarda nakdi miktarlar ve yüzdelik oranlar yeniden düzenlenerek hazırlanan puanlama cetveli taslağı oy birliğiyle kabul edildi.

Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme ve Dayanışma Derneğinin (Bafa-Der) Milas Belediyesi ile ortak hizmet projesi kapsamında okul destek dersleri, bilgisayar programları, yabancı dil ve el sanatları vb. eğitim kursları vermek ve bu etkinlikleri geliştirmek için şu an kapalı bulunan kütüphane binasının ve Park Caddesi üzerinde, kooperatif karşısındaki boş bulunan, mülkiyeti belediyeye ait kayıtlı bir evin kullanımının uygun olduğu, tadilat için gerekli malzeme tahsisi konusunda destek talebi ile ilgili olarak ortak hizmet projesi geliştirilmesi ve bu iş ve işlemler için Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yetki verilmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.




Bu haber 464 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI