Bugun...



Jandarmanın Vali ve Kaymakamın Kanunsuz Emirlerine Uymaması İçin Jandarma Genel Komutanlığına Başvuru Yapıldı

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Vekili Av. İsmail Hakkı Atal, Akbelen bölgesindeki jandarmanın, Vali ve Kaymakamların kanunsuz emirlerine uymaması için Jandarma Genel Komutanlığına başvuruda bulundu. Başvuruda ayrıca, Jandarmanın Akbelen’den çekilmesi istenildi.

facebook-paylas
Tarih: 17-08-2023 12:35

Jandarmanın Vali ve Kaymakamın Kanunsuz Emirlerine Uymaması İçin Jandarma Genel Komutanlığına Başvuru Yapıldı

Av. Atal’ın başvuru dilekçesi şöyle:

Eski Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın Anayasanın 169 Md. Sini İhlal Eden Anayasal Suç Niteliğindeki Kanunsuz Emriyle Akbelen Ormanı Kesiminin Gerçekleşmesi İçin Kolluk Görevini Jandarma Yaptığından, Muğla’daki Vali ve Kaymakamların Kanunsuz Emirlerine Riayet Edilmemesi İçin Muğla İl Jandarma Komutanlığına Emir Verilmesi ve Jandarmanın Akbelen Ormanından Geri Çekilmesi İçin Jandarma Genel Komutanlığına Başvuruda Bulunduk.  Aksi Takdirde Anayasanın 137. Maddesi ve Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun 3, 7 ve 9. Maddelerine aykırı davranmaktan dolayı Jandarma Genel Komutanlığının Da Sorumluluğunun Doğacağını Bildirdik.

16.08.2023 günü Jandarma Genel Komutanlığına gönderdiğimiz talep ve idari başvuru yazısında, 24.07.2023 günü Akbelen ormanında başlayan kesim nedeniyle; Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, YK enerjinin ortakları olan Nihat Özdemir (LİMAK holding sahibi) ,   İbrahim Çeçen ( ICTAŞ holding sahibi ), Orhan Tavlı (eski Muğla Valisi ) , Serhat Dinç ( Yeniköy Kemerköy A.Ş. CEO'su)haklarında TCK md. 302 ‘yi ihlal ederek “  Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, Anayasanın 3. Maddesini ihlal ederek “ Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmaya teşebbüs “suretiyle Anayasal suç işlemekten dolayı [12193639159) iş emir no’lu şikayet dilekçemizle Milas Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu bildirdik. YK Enerjinin HALK SAĞLIĞINI ve ÜLKE EKONOMİSİNİ çökerten faaliyetlerinin ülkeye yıllık kamu zararının ( 44 MİLYAR TL yıllık sağlık maliyeti ve 135 MİLYAR TL Bodrum’un turizm geliri kaybı ) 180 MİLYAR TL olmasından dolayı, şirketin faaliyetleri Anayasanın 3. Maddesindeki “DEVLETİN ÜLKESİ ve MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMAYA TEŞEBBÜS niteliğinde Anayasal bir suç haline gelmiştir.

Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu 3. Maddesine göre “Kanun ve nizamlar ile bunlara dayalı olarak verilen emir ve kararların öngörmediği hiçbir görev jandarmadan istenemez.

Anayasanın 137. Maddesine göre ise  “Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak, üstü emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emir yerine getirilir; bu halde, emri yerine getiren sorumlu olmaz. Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.”

 Görüleceği üzere Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu 3. Maddesiyle “  kanunlara dayalı olarak verilen emir ve kararların öngörmediği görevlerin yerine getirilmesi “ yasaklanmış, Anayasanın 137. Maddesiyle “ konusu suç teşkil eden emirlerin yerine getirilmesi de yasaklanmıştır.

  Ayrıca Akbelen ormanı kesimi Anayasanın 169. Maddesini doğrudan ihlal eden bir Anayasal suç olduğundan “Akbelen ormanıyla ilgili olarak yereldeki Valilerin ve Kaymakamların Anayasanın 137. Maddesine ve Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun 3, 7 ve 9. Maddelerine aykırı talimatlarına uyulmaması ve Orman Müdürlüklerinin Anayasal suç niteliğinde olan istemlerinin reddedilmesi ile birlikte Milas Akbelen ormanındaki jandarma kuvvetlerinin GERİ ÇEKİLMESİ yönünde Muğla İl Jandarma Komutanlığına emir verilmesini; Anayasal suç niteliğindeki orman kesimini sağlamaya yönelik jandarma kuvvetleri alanda kaldığı ve kanunsuz emirler uygulanmaya devam edildiği takdirde Jandarma Genel Komutanlığının da sorumluluğunun doğacağını, Akbelen ormanıyla ilgili tüm iş ve işlemlerin durdurularak Jandarmanın Akbelen ormanından geri çekilmesini, 24.07.2023 günü başlayan kesimle ilgili Jandarma görev yazısının bir örneğinin Avukatlık Kanununun 2/ II md. si gereğince tarafımıza verilmesini yasa gereği talep ettiğimizi kamuoyuna duyururuz. 17.08.2023

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Vekili Av. İsmail Hakkı Atal

 




Bu haber 605 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI