Bugun...



İki Olay: Öfkeyi Kontrol Etmek-Edememek ve Sonuçları

Öfkeyi kontrol edememe sonucu yatılan hapis ve dağılan yaşamlar. Öfkeyi kontol etme bilinci ve Çöp Kamyonu Kanunu açıklaması...

facebook-paylas
Güncelleme: 14-12-2021 19:39:53 Tarih: 14-12-2021 19:31

İki Olay: Öfkeyi Kontrol Etmek-Edememek ve Sonuçları

Yavuz Özelmas

ÖFKEYİ KONTROL EDEMEME SONUCU CEZAEVİNDE GEÇEN 13 YIL

Trafikte selektör yapma kavgası yüzünden girdiği cezaevinden 13 yıl sonra tahliye olmuş birisi anlatıyor. 2008 senesinde selektör yapma tartışması üzerine durup karşılıklı küfürleşiyorlar. Karşı taraf ince bir sopayla inince, bu vatandaş da keserle araçtan iniyor ve bir anlık sinirle keseri vurması sonucu karşı taraf 8 saat sonra vefat ediyor.

Ölüme sebep olan kişi şimdi şunları anlatıyor; "O an münakaşaya girmek için hevesli davranmayıp yoluma gitseydim ve 2 ay sonra birisi bana; 'sen bundan iki ay önce trafikte böyle bir tartışma yaşamışsın' deseydi inanın belki de hatırlamazdım bile. Ama böylesine gereksiz bir mesele yüzünden, bir anlık sinirle 13 senem dört duvar arasında geçti, ömrüm bitti ve ölümüne sebep olduğum insanın ailesi de dağıldı gitti.

O gün, o olaydan iki saat önce anaokuluna bıraktığım oğlum şimdi üniversiteye gidiyor ve ben onun en güzel zamanlarında, en çok yanında olmam gereken zamanlarda bir anlık öfke sebebiyle kapalı duvarlar arasında yıllarımı boş yere heba ettim. Paraları olmadığı için eşimi ve çocuğumu sefalete mahkûm ettim. Şu anda da hala ekonomik çöküntüdeyiz ve iş de bulamıyorum."

Özgürlüğünüze malolacak her şeyden uzak durun. Bir kötülük görmüş iseniz hukuki yolları tercih edin. Şu 3 günlük ömrü bir de demir parmaklıklar arkasına sığdırmayın. Bırakın hatayı kim yaparsa yapsın. Sizin dövmenizle bilin ki trafik kültürü asla düzelmeyecek. Mesele dayak atmak, ya da kavgadan korkmak meselesi değil. Haklı ve güçlü de olsanız sonu hüsran olabiliyor.

Trafikte her gün kavga edebilirsiniz, belki adam da dövebilirsiniz fakat bir gün belki de ölen taraf siz olabilirsiniz. Trafik de kimseyle kavga etmeyin. “Değer mi?” diye sorun önce kendinize. Değmez çünkü...

Evinizden içeri girdiğinizde evladınıza, annenize, babanıza, eşinize özgürce sarılmanın verdiği keyif ya da halâ yaşıyor olmanın güzelliği, trafikte haklı olmaktan çok daha keyiflidir, buna inanın.

xxx

ÖFKEYİ KONTROL ETMEK VE ÇÖP KAMYONU KANUNU

 Kadın taksiye binmiş ve hava alanına gitmek istediğini söylemişti.

Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba park ettiği yerden aniden yola, önlerine çıktı. Ticari taksinin şoförü bu siyah arabaya çarpmamak için sert şekilde frene bastı. Taksi kaydı, ama diğer arabaya çarpmaktan kıl payı farkla kurtuldu. Siyah arabanın sürücüsü bir de ukalaca camdan başını çıkarıp bağırmaya ve küfretmeye başladı.

Bizim taksinin şoförü ise gayet sakin ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı. Kadın müşteri bütün bu olanları şokunu yaşarken, taksi şoförünün tavrına daha da şaşırmıştı.

Sordu:

-“Neden böyle davrandınız? Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastanelik edecekti.”

Taksi şoförü gülümsemeye devam ederek:

-“Çöp Kamyonu Kanunu,” dedi.

Kadın: “Çöp Kamyonu Kanunu mu?” diye sordu, anlamamıştı.

Şoför açıkladı:

“Pek çok insan, çöp kamyonu gibidir. Her tarafta içleri çöp dolu olarak dolaşırlar; kızgınlığı, öfkeyi ve hayal kırıklığını biriktirirler. Dolduklarında ise çöplerini bırakacak bir yere ihtiyaç duyarlar. Bu bazen ben, bazen de siz olabilirsiniz. Üstünüze almayın. Sadece gülümseyin, onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin.

Onların çöpünü alıp işyerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın.”

İşin ana fikri şu ki; Aklı başında ve başarılı insanlar çöp kamyonlarının günlerini mahvetmesine ve ellerine geçirmesine izin vermezler. Unutmayın, hayatın %10’u başımıza gelen olaylardan oluşur; kalan %90 ise bu %10’a nasıl tepki verdiğimize göre değişiklik gösterir.

Hayat sabahları pişmanlıklarla uyanmak için çok kısa, dolayısıyla; “Size iyi davranan insanları sevin, iyi davranmayanları da es geçin.”

Bu yazıyı arada sırada okuyun lütfen. Gün gelir trafikte veya günlük hayatın içinde olumsuz bir durumla karşılaşırsanız hemen aklınıza bu yazı gelsin.

 




Bu haber 903 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONUK YAZAR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI