Bugun...



Milas Belediye Başkanı Tokat: “2022, Belediyemiz İçin Yatırım Yılı Olacak!”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde, Milaslı gazetecilerle yemekli bir toplantıda biraraya geldi. Tokat yemekte yaptığı konuşmada, 2021 yılı çalışmalarını değerlendirdi, 2022 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-01-2022 14:21:53 Tarih: 14-01-2022 14:09

Milas Belediye Başkanı Tokat: “2022, Belediyemiz İçin Yatırım Yılı Olacak!”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde, Milaslı gazetecilerle yemekli bir toplantıda biraraya geldi. Tokat yemekte yaptığı konuşmada, 2021 yılı çalışmalarını değerlendirdi, 2022 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Tokat, 2021 yılında en çok eleştiriyi DSİ’nin kent merkezinde yaptığı su isale hattı döşemelerinden sonra yağmurlarla bozulan yollardan aldıklarını ve ayrıca Karayollarının sorumluluğunda olan Çevreyolunda yağmurlarla oluşan su birikintilerinden dolayı da aldıklarını söyledi. Tokat, her iki konuda kendilerine karşı haksızlık yapıldığını dile getirdi.

Vertigo'da düzenlenen Basın yemeğine, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ateş ve Halil Mutlu ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut da katıldı.

İlk olarak Milas’ta 2022 yılı sonlarına doğru başlayacak doğalgaz çalışması hakkında bilgi verdi. Başkan Tokat, 2022 yılında doğalgaz sebebiyle sokakların yine kazılacağını ama Milas’ta daha önce yapılan altyapı çalışmalarında olduğu gibi çekilecek cefaya değeceğini belirtti.

2022 DOĞALGAZ ÇALIŞMASIYLA GEÇECEK

Başkan Tokat; “2022 Milas’ta çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde tamamen doğalgaz çalışmalarıyla geçecek. 2022 yılında da biz biraz çile çekeceğiz. Halkımızdan bilinçli ya da bilinçsiz sürekli yorumlar alıyoruz ama arkadaşlar 2009’da yola çıkarken hatırlarsanız ben insanlara sadetten daha çok cefayı vaat ettim. Çünkü alt yapıdan başlayarak bu kadar sorunlu bir kentin birçok sorunun halledilmesi için bizim cefa çekmemiz gerekiyordu. Bunu yapmak için de bir deliye ihtiyaç var. O deli de biziz dedik, bunu baştan beri ifade ediyoruz. O yüzden de 2022’de de özellikle doğalgazla ilgili sıkıntılar olacak” dedi.

Başkan Tokat daha sonra, DSİ’nin Milas’ta yaptığı kazı çalışmalarıyla bozulan ve DSİ’nin tamir etmediği ya da bozuk tamir ettiği, ya da yeterince hassasiyet göstermediği mahallelerle ilgili açıklama yaptı. Başkan Tokat konuşmasını şöyle sürdürdü:

DSİ’NİN ÇALIŞMASI VE BOZULAN YOLLAR

“Sosyal medya ya da basında herhangi bir şekilde Milas ile ilgili bir çalışma paylaştığımızda hemen belli odaklardan, belli bakış açısındaki insanlardan; “Ya sen bırak onu şu Bademlik Caddesini yap” diye mesajlar alıyoruz. Biz defalarca anlattık, biz zamanında alt yapısıyla, üst yapısıyla Bademlik Caddesini cillop gibi yaptık. Şimdi DSİ geldi burada kazı yaptı. DSİ’nin yaptığı kazıyı yine DSİ’nin kendisinin tamir edip, örtmesi gerekiyor. Bu konuda yaptıkları işten memnun değiliz. Zaten kabul aşamasının olumlu yanıt vermeyeceğiz. Baktık ki yapamıyorlar çağırdık ‘bırakın parayı bize yatırın biz yapalım böyle olmaz’ dedik. Asfaltlı devrettiler ama parkeyi devretmediler.

Parkeyi biz kendimiz yapacağız dediler. Parke yaptıkları yerler çok sıkıntılı. Biz şu şekilde ifade ettik. Sizin tamiratınız bizim için çok önemli çünkü bu tamirat bizi doğalgaz sürecine kadar idare etmesi lazım. İleride tekrar doğalgaz için kazılacağı için bu yolu en iyi şekilde yapma imkanına sahip değilim çünkü milli serveti heba edemem. Sen tamiratı güzel yap ki o sürece kadar idare etsin. Ama gördüğünüz gibi etmiyor işte.

HALK, KENT MERKEZİNDE OLAN HER ÇALIŞMAYI BELEDİYEDEN BİLİYOR AMA ÖYLE DEĞİL

Üzülerek söylüyorum DSİ’nin daha kabul işlemi yapmadığı, bu sürecin tamamlanmadığı Bademlik Caddesi’ne yediğim küfürlerden dolayı ben yolların yapımı için girmek zorundayım ve gireceğiz şimdi. Defalarca bilgilendirmemize rağmen şu süreci bir türlü insanlara doğru aktaramadık. Biz aslında halkımızdan şunu bekliyoruz ‘helal olsun Milas Belediyesi’ne ne güzel işler yapmıştı. Şimdi DSİ’nin yaptığı işlemi gürünce onların değerini daha iyi anladık.’ demelerini bekliyorduk. DSİ‘nin çalışması sebebiyle küfrü biz yiyoruz. Belki ileride kabul sürecini etkileyecek, yasal sorumluluklar doğuracak olmasına rağmen ben Bademlik Caddesi’ne girmek zorundayım. Çünkü Bademlik Caddesi gerçekten çok kötü. Tabii ki bunu çok masrafa kaçmadan tamiratlarla geçirmek zorundayım. Milas için çok önemli olan bu yatırımın maalesef özellikle hatların döşenmesi aşamasında çok ağır ve çok kalitesiz ilerlediğini biz biliyoruz.

ESENTEPE PARKI TOPLUM YAŞAMINA KAZANDIRALACAK

Cumhuriyet Mahallemiz başta olmak üzere birkaç yerde de sıkıntılar var. Çalışmalarımıza başlayacağız ama bu havalarda asfalt yapılmaz, ortamın biraz kurumasını bekliyoruz. Asfalt olan yerlerle ilgili sorumluluklar bize ait. Ama bunun dışında parke olan yerlerde tamamen DSİ ve müteahhitlerin sorumluluğunda olan yerler. Bunu bir türlü biz halkımıza anlatamadık. Esentepe’yi yapıyoruz. ‘Bırak sen Esentepe’yi Bademlik’e bak.’ Bademlik’e bakan baksın. Benim işim değil aslında. Ama bu baskılar karşısında ben mecburen şimdi Bademlik Caddesi’ne gireceğim ve yarın DSİ mutlaka bana şunu diyecek. ‘Benim kabul sürecimi etkilemişsin. Senin bu işte sıfatın yok. Nasıl bu işe müdahale ettin’ ve belki bize yasal sorumluluklar da çıkacak, bilemiyorum. Milas’ta bozuk olan yollar DSİ’nin kazı çalışmalarıyla bozulan ve DSİ’nin ya tamir etmediği ya da bozuk tamir ettiği, ya da yeterince hassasiyet göstermediği yerler.

2022 YATIRIM YILI OLACAK

Bunun haricinde daha önce konuşmalarımızda da söyledim 2022 Milas Belediyesi açısından tam bir yatırım yılı olacak. Belki de tarihinin en büyük yatırım bütçesini oluşturduk ve bu anlamda da 2022’nin ilçemiz açından ve ülkemiz açısından neyi ifade ettiğinin farkındayız. Bu yılı dolu dolu geçirme açısından bütün planlamalarımızı da yaptık şuan 2022 bütçemiz açıldı. Gerçi bütçe açılmadan daha 3’te biri tırpanlandı ama olsun biz öyle ya da böyle hedeflerimizi bu yıl tutturma konusunda kararlıyız. İhalelerimizi, projelerimizi peşi sıra hayata geçiriyoruz. Milas merkez, beldeler ve kırsal mahallelerde programlarımızı tamamlamış durumdayız. 2022 sonunda gerek şehir merkezide gerek beldelerimiz ve özellikle büyük kırsal mahallelerimiz olmak üzere çok büyük değişiklikler olacağını, çok yüksek memnuniyet seviyesinin yakalanacağını şimdiden söyleyebilirim. Kesinlikle borçlanmamız gereken yerde borçlanacağız ve 2022 hedeflerini tutturacağız.”

MİLAS ÇEVREYOLU SORUNU

Başkan Tokat, basın yemeğinde Çevreyolu sorununa da değindi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı açıklamada; “Habermilas.com’da bir haber çıktı. Bana göre bu haber şimdiye kadar Milas Çevre Yolu ile ilgili yapılan en vurucu haberdi çünkü şimdiye kadar gerek halkta gerekse basında Milas Belediyesi’nin sorumluluğu ile ilgili sürekli ilişkilendirilerek anlatılan bir yoldu. Tamamen Karayollarının sorumluluğunda olmasına rağmen Milas Belediyesi sorumluluğundaymış gibi paylaşıldı ve 10 yıldır uğraştığımız bir konu. Projesi yapılalı 10 yıl oldu. İhalesi yapıldı, iş başladı, ödenek yok diye bırakıldı.

Milletvekilimiz Suat Özcan’ın soru önergesiyle sezon sonu tekrar başlanacağı ifade edildi. Sezon bitti başlanmadı. Birkaç gün önce Milletvekilimiz Yavuz Demir ile görüştüm. Önümüzdeki günlerde Bakanı buraya getireceklerini ifade ettiler ve burada bu konuyu beraber tekrar dile getireceğiz. Benim anladığım kadarıyla Bakan geldiğinde konuşacağımıza göre hala Milas Çevre Yolu ile ilgili bir netlik yok. Çevre yolu sıkıntı olmaya devam ediyor. Alt yapı noktasında özellikle çok önemli bir sıkıntı. Çevre Yolunun bizim alt yapıya entegre edilmediği için sürekli sorun çıkartıyor ve bu amaçla da siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla özellikle bu konuyu paylaşmak istedim.

Çevreyolu yeniden düzenlenilmeli

Sonuçta bu 5 kilometrelik bir çevre yolu. Bu kadar sorun yapılmamalı, bir an önce çözüm üretilmeli. Çünkü Çevre yolu bir kentin imajını da çok etkileyen bir durum. Bu yoldan geçenler için şu haliyle Milas’la ilgili kafasında olumlu bir izlenim oluşması mümkün değil. Yeni Çevre yolu projenin bir an önce başlamasını istiyoruz. En küçük yağmurda bile çevre yolunda sürekli sorun yaşanıyor. Sizlerden özellikle halkı doğru bilgilendirme noktasında çevre yolunu işlerseniz Milas’ın menfaatine olacaktır. 

Bir polemik amacıyla söylemiyorum ama geçenlerde yine gazetelerde okudum. İktidar partisi ilçe başkanımız Milas daha çağdaş bir kent haline getireceğiz açıklaması yaptı. Milas’ı daha çağdaş bir kent haline getireceksek önce çevre yolunu yapalım. 10 yıldan beri bir türlü çevre yolu çağdaş hale getiremedik. Yine aynı benzer sorun Milas Kapalı Spor Salonun olduğu bölge için geçerli. Milas’ın en kötü yeri kapalı spor salonunun olduğu bölge. Öyle bir bölgeyle çağdaş bir kent olmak çok kolay değil” dedi.

Kaynak: habermilas.com




Bu haber 596 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI