Bugun...



MİLAS BELEDİYESİNDEN, KOOPERATİFLERE DESTEK ÇALIŞMALARI

Milas Belediyesi ve S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi arasında protokol imzalanacak. Milas Belediyesi ile S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi (PİNKOOP) arasında imzalanacak protokol ile arıcılık faaliyeti yürüten kooperatif üyesi üreticilerimize şeker desteklemesi yapılacak. Pinar Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan protokol imza töreni 19.11.2021 Cuma günü saat 14:00’te gerçekleştirilecek

facebook-paylas
Tarih: 18-11-2021 23:21

MİLAS BELEDİYESİNDEN, KOOPERATİFLERE DESTEK ÇALIŞMALARI

Milas Belediyesi ve S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi arasında protokol imzalanacak. Milas Belediyesi ile S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi (PİNKOOP) arasında imzalanacak protokol ile arıcılık faaliyeti yürüten kooperatif üyesi üreticilerimize şeker desteklemesi yapılacak. Pinar Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan protokol imza töreni 19.11.2021 Cuma günü saat 14:00’te gerçekleştirilecek.

İlçemizde doğal, sağlıklı, güvenilir ve hijyenik koşullarda bal üretimi, kovandan sofraya ve pazara kadar olan sürecin iyileştirilmesi, yaygınlaştırılması, arı ürünlerinde kalite ve verim artışının sağlanması, çam balının tanınırlığının arttırılması, bölge halkının kooperatifleşmesinin sağlanması ve üreticilerin desteklenmesi amacı ile Milas Belediyesi ile PİNKOOP arasında bir iş birliği protokolü imzalanacağı açıklandı.

Milas Belediyesi ve S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi arasında imzalanacak olan ‘’Arıcılık, Arı Ürünleri ve Bal Üretiminde Verimliliğin ve Kalitenin Arttırılması Projesi’’ kapsamında PİNKOOP üyesi 47 arıcıya 11.150 kg şeker desteği verileceği belirtildi.

Artan girdi ve üretim maliyetleri, ilçemizi etkileyen yangın felaketi ve iklim krizinin üreticileri olumsuz anlamda etkilediğini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın üreticilerimizin tek başlarına mücadele etmeleri mümkün değil. Üreticilerimizin artan maliyetlere rağmen üretimlerini sürdürebilmeleri için en verimli yol kooperatifler etrafında örgütlenmeleri. Belediyemiz ile PİNKOOP arasında imzalanacak bu protokolle kooperatifçiliği özendirirken aynı zamanda da üreticilerimizi de destekleyeceğiz. Yine bu protokol çerçevesinde yapacağımız çalışmalarla Milas’ımızın en değerli ürünleri arasında yer alan Milas Çam Balının tanınırlığını ve pazardaki payını arttırmayı hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı.




Bu haber 615 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI