Bugun...



Milaslı Gazetecilerden, "Gazeteci Ali Turhan Görgen Caddesi" Beklentisi

Milaslı gazetciler ve yakınları, 3 Temmuz 2021 tarihinden 82 yaşında kaybettiğimiz emektar gazeteci Ali Turhan Görgen'in adının yaşatılması için evinin bulunduğu caddeye adının verilmesini istiyor. Birçok gazeteci, Görgen'in adının caddeye verilmesinin, vefalı bir davranış olacağını söylüyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-08-2022 12:04:45 Tarih: 04-08-2022 21:35

Milaslı Gazetecilerden,

Milas'ın en eski gazetecilerinden olan ve 1967 yılından 2000 yılına kadar aktif gazetecilik yapan ALİ TURHAN GÖRGEN için ölümünün Birinci yılında oğlu Muhittin Görgen tarafından evinin bulunduğu yerdeki dut ağacının altında hayrına lokma dağıtıldı. Duayen gazeteci Görgen, 3 Ağustos 2021 tarihinde 82 yaşında aramızdan ayrılmıştı. 

Görüştüğümüz Milaslı bazı gazeteciler; Ali Turhan Görgen'in, Milas'ta pek çok gazetecinin yetişmesinde emeğinin bulunduğunu, gazeteciliğe yeni başlayanlara hep yardımcı olduğunu,  evinin bulunduğu yerde daha önce işlettiği marketin birçok gazetecinin buluşma ve sohbet yeri olduğunu söyledi.

Emektar gazeteci, Milas ve Muğlalı gazetecilerin “Turhan Abi”si Ali Turhan Görgen’in yakınları; Görgen’in evinin bulunduğu Caddeye (Salı pazarının üstündeki Yapı Kredi Bankasından başlayan Menteşe Caddesinin devamı olan, İsmetpaşa Mahallesi sınırları içinde kalan ve Müştakbey Caddesiyle Turgut Özal Caddesi arasında bölüm) "GAZETECİ ALİ TURHAN GÖRGEN CADDESİ" adının verilmesini istiyorlar.

ALİ TURHAN GÖRGEN adının yaşatılması ve anısına saygı gereği; Milaslı gazeteciler de kendi üzerlerinde emeği olan Görgen’in adının yaşatılması için, evinin bulunduğu caddeye isminin verilmesi beklentisi içinde. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Milas Temsilcisi, umutmilas.com’un editörü Oktay Çayırlı, Ali Turhan Görgen’in adının caddeye verilmesi doğru bir karar olur diyerek şunları söyledi: “Turhan Abi’nin bizler üzerinde emeği çoktur. Gazetecilik konusunda ondan çok şey öğrendik. Başımız sıkıştığında yardımını ister, hiç erinmeden bize yardımcı olurdu. O gazeteciliği, internetin olmadığı, teknolojik imkânların kısıtlı olduğu zor zamanlarda yaptı. Milaslı gazeteciler olarak onun adının yaşatılması için evinin bulunduğu caddeye adının verilmesini çok isteriz. Bu bizler için bir vefa borcudur. Şu anda covid nedeniyle karantinadayım. Karantina süresi bittikten sonra Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’la konuşacağım. Milaslı gazetecilerin bu yöndeki isteğini kendisine ileteceğim. Başkanımızın da bu konuda olumlu bir yaklaşım göstereceğine inanıyorum.”

 




Bu haber 743 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI