Bugun...



Recep Panay'ın Adı Yaşatılmalı

Manevi evladım dediği ve yaşadığı son 15 yıldır hiç birbirinden ayrılmayan İstanbul’a gitmeden bir gün önce de 15 Mayıs 2023 pazartesi günü öğle saatlerinde buluşarak, akşam birlikte muhtarın evinde karşılıklı konuştuklarını ve vakit geçirdiklerini belirten; Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Sert duygularını dile getiren açıklamalarda bulundu. ve cenazeye katılanlara teşekkür etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-06-2023 02:58:20 Tarih: 04-06-2023 02:33

Recep Panay'ın Adı Yaşatılmalı

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Manevi evladım dediği ve yaşadığı son 15 yıldır hiç birbirinden ayrılmayan İstanbul’a gitmeden  bir gün önce de 15 Mayıs 2023  pazartesi günü öğle saatlerinde buluşarak, akşam birlikte muhtarın evinde karşılıklı konuştuklarını ve vakit geçirdiklerini belirten; Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Sert duygularını dile getiren açıklamalarda bulundu. Sert, “Cenazemize katılan, çelenk gönderen, taziye dileklerini ileten, mesaj yayınlayan, iletişim kurarak arayan üzüntülerini dile getiren herkese teşekkür ediyoruz,” diye konuştu.

RECEP PANAY’IN ‘MANEVİ OĞLUM’ DEDİĞİ MEHMET SERT’İN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

 Evet, hepimiz üzgünüz, acımız derin, onsuz öksüz kaldık. Muhtarımın vefatıyla bir yanımız değil, her yanımız gitti. Hepimiz ayakta zorla durmaya çalışıyoruz. Milâs için büyük bir kayıp. Ölümün zamanı yok. Rahmetli muhtarımın dediği gibi az yaşa çok yaşa, akıbet gelecek bir gün hepimizin başına. İnsanların sevgisinin zirvesinde göç etti muhtarımız bu ebedi âlemden. Tabiki insan yine de kabullenemiyor bu ani gidişine.

ADI YAŞATILMALI

Asıl görevimiz bundan sonra başlıyor çünkü bir insanı hayattayken yaşatmaktan daha önemli ve zor olanı; onu hayattan göç ettikten sonra ilelebet sonsuza kadar yaşatmaktır. İnşallah bunu hep birlikte ve hep beraber başaracağız. Sizler, halkımız, sevenleri, mahalle sakinleri, mülki ve yerel yöneticilerimizin desteğiyle onu birlikte yaşatacağız.

MUHTAR SIRADAN BİRİ DEĞİLDİ

Bir insanın sevenlerinin fazla olması çok önemlidir ama o sevilen kişinin sevdiği ve değer verdiği insan olmak, apayrı bir mertebe ve değerdir. En çok zamanını paylaştığı insan olmak, en yakındakilerinden biri olmak, herkese nasip olmaz. Bizler ve hepimiz  yaşadığımız sürece onun sevgisine layık olmaya çalışacağız. Muhtarım sıradan biri değildi. Onun sıradan biri olmadığını, işte herkese nasip olmayan cenaze töreninde belki Milâs tarihinde görülmemiş bir kalabalıkla ve katılımla hepimiz gördük.

MANEVİ BABAM GİBİYDİ

İnsanlar tarafından böyle sevilen bir insanın öğrencisi olmak, benim için anlatamayacağım kadar büyük bir mertebe ve değer. Kendi babam, sosyal medya hesabında, oğlum manevi babasını kaybetti diye paylaşım yapmış. Çok onore oldum çünkü kendi babamla hayatımda bu kadar vakit geçirmedim. Babam ve kendi ailem Aydın’dan cenazeye geldiler ve onlarda çok üzüldüler. Muhtarımla birlikte aileme Aydın’a ziyarete giderdik. Aydın Bozdoğan Yazıkent'te ona çok hürmet ederler ve sevgi gösterisinde bulunurlardı. Dayımın düğününde muhtarım bir zeybek oyunu oynamıştı, Yazıkent halkı deste deste  para çevirmişler; o da hayatında ilk defa böyle bir sevgiyle karşılaştığını belirterek memnuniyetini dile getirmişti.

ONUN ADINA KİŞİSEL MÜZE YAPILMALI

Bizler ailesi, manevi çocukları ve sevenleri  olarak  isteğimiz;  Muhtarımın bu tarihi birikiminin heba edilmemesi, onun fikirlerinin ve ideallerinin yaşatılması ve tüm sevenlerinin sevgisinin ilelebet devam etmesi için onun adına bir kişisel müze yapılmasıdır. Her yıl anma programı düzenlenmesi, onun adına etkinlikler yapılması, sevdiği tüm hatıraların yaşatılmasını istiyoruz.

HAYATI KİTAPLAŞTIRILMALI

Yazarlarımız Nevzat Çağlar Tüfekçi ve Halim Şafak Şanlıdağ  ile daha önce bu konuda istişare etmiştik. Onun biyografisini ve yaşamını kapsayan içeriklerin  kitaplaştırılması için bu konunun tekrar ele alınması yönünde girişimlerimiz olacak.

MUHTAR, TEZ KONUSU OLMALI

Daha önceki konuşmamda belirttiğim gibi insan ve halkla ilişkilerinin  araştırılması, insanların onu bu kadar sevgi seli göstermesinin ve  sevmesinin nedenlerini ortaya çıkarmak amacıyla akademik yönden üniversitenin birinde tez konusu yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağız.  Muhtarımın yaşamında ve cenazesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, onu en iyi şekilde ve ona layık şekilde uğurladığımız için sizlere minnettarız. Sağolun, varolun.

KARINCAYI BİLE İNCİTMEYİN DERDİ

Son cümlelerimi yine muhtarım için sarf ediyorum; her yere seninle gittik de muhtarım bir ölüme beraber gidemedik. İşte bu bize çok ağır geliyor. Senden çok şey öğrendik, bizlere hayat üniversitende senin öğrencin olma şerefine nail olduk. Hayatta parayla elde edemeyeceğimiz değerler kazandık. Bizler muhtarımızdan gerçek hayatı öğrendik. Karıncayı bile incitmeyin derdi. Bizlere akıl verirdi.

SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ

Saygıdeğer muhtarım biz buradayız, kardeşlerimizin ve ailemizin yanındayız, huzur içinde uyu, iyi ki seni tanımışız, iyi ki hayatımızda senin gibi asil ruhlu bir insana denk gelmişiz. Huzur içinde uyu, ruhun şad, mekânın cennet olsun paşam. Seni çok özleyeceğiz ama söz veriyoruz senin insanlığını, sevgini, ideallerini, fikirlerini var olduğumuz sürece hep yaşatacağız.

CENAZEYE KATILANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bizler; sizlerden ve halkımızdan muhtarıma ve bizlere hakkınızı helal etmenizi istiyoruz. Cenazemize katılan, çelenk gönderen, taziye dileklerini ileten, mesaj yayınlayan, iletişim kurarak arayan üzüntülerini dile getiren herkese teşekkür ediyoruz. Sağolun varolun.

 




Bu haber 820 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI