Bugun...


CHP Muğla Milletvekili Uzun, Gürlek’in Adalet Bakanı Oluşuna Sert Tepki Gösterdi
Tarih: 12-02-2026 02:39:08 Güncelleme: 12-02-2026 02:39:08 + -


CHP’nin Hukukçu Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Adalet Politikaları Kurulu Üyesi Cumhur Uzun: “TÜBİTAK’a hayvanat bahçesi müdürünün atandığı; torbacının, narkotik komiseri yapıldığı ülkemizde; Anayasa’ya uymayan hakim de Adalet Bakanı oldu."

facebook-paylas
Tarih: 12-02-2026 02:39

CHP Muğla Milletvekili Uzun, Gürlek’in Adalet Bakanı Oluşuna Sert Tepki Gösterdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Adalet Bakanlığı’na ataması sonrasında, TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP’nin Hukukçu Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Adalet Politikaları Kurulu Üyesi Cumhur Uzun:

“TÜBİTAK’a hayvanat bahçesi müdürünün atandığı; torbacının, narkotik komiseri yapıldığı ülkemizde; Anayasa’ya uymayan hakim de Adalet Bakanı oldu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olduğu tarihte, Anayasa Mahkemesinin, milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararını uygulamayan ve Türk Hukuk tarihinde ilk kez, Anayasa’ya aykırı karar alan yargıç olarak tarihe geçen Akın Gürlek, Cumhurbaşkanı tarafından Adalet Bakanı olarak atandı.

Anayasaya aykırı davranmaktan yargılanarak cezalandırılması ve bir gün bile görevde tutulmaması gereken Akın Gürlek’in, Adalet bakanı olarak atanması, ülkemiz adaletinin nasıl yok edildiğinin, yargının nasıl siyasallaştırıldığının ve hukukun nasıl katledildiğinin çok somut göstergesidir. Adaletin değil, sadakatin arandığı bu düzeni elbet değiştireceğiz,” dedi.

 




Bu haber 547 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI