|
Tweet | Tarih: 27-09-2026 00:45 |
NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ
YENİ Parti Milas ilçe başkanı Adaylığı için Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün salonunda önseçim yapıldı. İki adaylı önseçimde 2484 üyeden 1789 üye oy kullandı. Seçime katılım %72 olarak gerçekleşti. Önseçimin divan başkanlığı, Aydın Milletvekili Evrim Karakoz tarafından yerine getirildi. Oy verme işlemi, kurulan beş sandıkta saat 10’da başladı ve 17’de sona erdi.
Zühra Dönmez ve Yiğit Nur Alkaya- Özdemir'in yarıştığı seçimde 1372 oy alan ALKAYA -Özdemir, yarışı önde bitirdi. Zühra Dönmez ise 403 oy aldı. Kullanılan 14 oy geçersiz sayıldı
Divan Başkanı Evrim Karakoz sonuçları açıkladıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Örnek olacak bir seçim gerçekleştirdik. İki kadın adayımızın yarışıyor olması beni çok mutlu etti. Ülkemizin geleceği adına çok umutlandırdı. Çok güzel bir atmosferde seçimimizi gerçekleştirdik. Herkesin emeklerine sağlık. Genel başkanımızın da belirttiği gibi bu seçimin bir kazananı-kaybedeni yok. Kazanan parti içi demokrasi, kazanan Türkiye demokrasisi. Kazanan Yeni parti ve partiye umut bağlayan milletimiz. Yeni partiyi milletimiz kurdu. Milletimiz için gece gündüz çalışacak ve bu demokrasiyi, hukuku, adaleti, eşitliği, kardeşliği ve huzuru getireceğiz.”
Seçim sonuçlarının açıklamasından sonra iki aday sahneye çıktı, Elele tutuşarak, ellerini birlikte havaya kaldırdılar ve birlik mesajı verdiler. Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra, salonda bulunanlar birlikteliğe vurgu yapan, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz," sloganını attılar.
YENİ Milas ilçe Başkanı adayı seçilen Yiğit Nur Alkaya Özdemir, teşekkür konuşması yaptı. Yiğit Nur, teşekkür konuşmasında şunları dile getirdi: “Değerli Yeni Parti ailem. Bugün ortaya koyduğunu irade ve verdiğiniz destek için hepinize gönül dolusu teşekkür ederim. Kurucu ilçe başkanlığımızın zor şartlar altında büyük bir özveriyle gerçekleştiren Zühra başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün biz, bir zafer kazanmadık. Bir bayrak yarışında bayrağı devraldık. Üyelerimiz iradelerini ortaya koydu, bizlere büyük bir sorumluluk verdi. Ben makama değil sorumluluk almaya adayım demiştim. Şimdi bu sorumluluğun gereğini yerine getirme zamanı. Asıl mücadelemiz bundan sonra başlıyor. Mahalle mahalle, sokak sokak çalışacak, birlikte üretecek, birlikte tartışacak, birlikte karar verecek ve ortak aklı büyüteceğiz. Yeni partimizi iktidara taşıyana kadar durmadan çalışacağız. Bu bayrağı birlikte daha ilerilere taşıyacağız. Hepinize çok ama çok teşekkür ederim.”
Seçimin demokratik olgunluk içinde geçtiği, Seçime gölge düşürecek hiçbir davranışın olmadığı gözlendi. Seçime katılan taraflar, seçim sonuçlarını olgunlukla karşıladı. Kaybedenler, kazananları kutladı. Bu olumlu yaklaşımların, bundan sonra YENİ Parti içinde, birlik ve beraberlik ruhunun hayata geçirileceğinin bir işareti olarak değerlendirildi.