Bugun...



SOL Partiden Birinci Yıl Mesajı: Bu Düzeni Değiştirelim

SOL Parti, birinci yılına girerken, yayınladığı mektupla, tüm halka dayanışmanın, paylaşmanın güzelliklerini birlikte çoğaltarak; birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 23-12-2020 23:06

SOL Partiden Birinci Yıl Mesajı: Bu Düzeni Değiştirelim

SOL Parti, birinci yılına girerken, yayınladığı mektupla, tüm halka dayanışmanın, paylaşmanın güzelliklerini birlikte çoğaltarak; birlikte mücadele etme çağrısı yaptı. İşte mektubun tamamı:

Merhaba Arkadaş, 

Kötü bir hastalıkla sınandığımız zor bir yılı geride bırakıyoruz. Ama Covid-19’u ölümcül kılan şey adaletsiz ve eşitsiz düzendir. 

Yaşadıklarımızdan çıkardığımız bazı sorularımız var. Bu soruları hep birlikte sormaya devam edelim. NEDEN, sağlık herkes için erişebilir bir hak değil?  Kapısından içeri giremediğimiz büyük hastaneler; vergilerimizle biriken kamu birikimleri KİMİN için? NEDEN milyarlarca liralık bütçelerden emekçilerin payına kırıntı bile düşmüyor?
Çünkü bu düzen yüzde 1’in mutluluğu için yüzde 99’un ezildiği bir düzen!

Biz ve Onlar

Biz; iş bulma umudunu dahi kaybetmiş bir genciz; borca batmış esnafız; ürettiği değersizleştirilmiş köylüyüz; iki kez sömürülen kadınız; evine ekmek götürmekte zorlanan işçiyiz.

Bu iktidar bizi temsil etmiyor! Bu iktidar zengin ettiği müteahhitlerin; kamu kaynaklarıyla beslediği tarikatların; işçinin kanını emen patronların; yağma ve talanla büyütülen yandaşların iktidarı. 

AKP-MHP iktidarının bu ülkeye verebileceği hiçbir şey kalmadı. Ekonomi çöktü, halkın en temel ihtiyaçları karşılanamıyor. Sağlık sistemi bir avuç sömürücünün eline geçmiş. Beşli çete kıyak ihaleleri kapıyor, ülke parsel parsel Katar’a satılıyor. Geleceğimiz bir avuç şeriatçıya teslim ediliyor.

İnan arkadaş,

Halkı kuru ekmeğe muhtaç edip alay edenlerle, saray sofrasında vur patlasın çal oynasın günlerini geçirenlerle mücadele etmeden güneş doğmayacak. Biz, bir araya gelmeden bu çürümüş düzenden kurtulmak mümkün olmayacak. Biz kendimize güvenmedikçe, kimse bizi kurtarmayacak.

Gel arkadaş,

Bu saray-saltanat düzenini birlikte değiştirelim. SOL Parti bunu başarmak için, 1 yıl önce yola çıktı. Pandemi ile geçen bu bir yılda sokak sokak mücadele ettik, binlerce arkadaşımızla buluştuk. Özel hastanelerin, okulların halkın olacağı parasız eğitim ve sağlık için; tarikat-cemaat devletine karşı laik bir ülke için; tek adam rejimine son vereceğimiz demokratik bir gelecek için; bağımsızlık ve kardeşlik için birlikte mücadele edelim… İşin, aşın, yaşamın dert değil mutluluk kaynağı olduğu bir düzeni, sosyalist bir geleceği birlikte kurmak için omuz omuza verelim. 

SOL’un, dayanışmanın, paylaşmanın güzelliklerini birlikte çoğaltarak; birlikte mücadele ederek Saray ittifakını yenelim, bu düzeni DEĞİŞTİRELİM.

 




Bu haber 364 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI