Bugun...


FİKRET ÇOBAN

facebook-paylas
Umut Devrimcidir!
Tarih: 01-01-2024 22:32:00 Güncelleme: 01-01-2024 22:32:00


 Yeni, umuttur.

 Yeni, sürprizlere gebedir.

 Yarın daha güzel olacak diye beklenendir.

Öncekiler çok öncekiler gibi 2024'te

yeni, bir umuttur. 

  Yenilenme, değişme heyecanıdır. İnsan olmanın halidir.

Yeniyi umut etmek zorundayız, bir gün bir şeylerin değişeceğine, murat ettiklerimizin gerçekleşeceğine inanmak zorundayız. Yoksa ayakta kalamaz insan. İyi ve güzel olanı düşleyemeyiz bile. Gerçekler hep gerçek değildir, önce düştür, düşün ürünüdür. Sonra gerçek olurlar. Böyledir bu, insanlığın gelişim çizgisi bu yöndedir. 

 Yeni umuttur, beklentidir, gelecektir.  

  İçinde bilinmezlik barındırır, insanız ya kötünün yanında işimiz ne?

Bana öyle geliyor ki, son yıllarda yaşadıklarımız, bize yaşatılanlar yeni beklentimizi bile eskiyle kıyaslar hale getiriyor. 

 Yeni yıldan, gelecekten umudunu kesen çok var, etrafımızda. Bıkkınlık var, umutsuzluk var. Umudu çıkarırsak hayatımızdan elbet geriye umutsuzluk kalır, kimin işine yarar bu, eskiden beslenenin, umutsuzluktan faydalanın tabiki. O zaman insan biter. Yeme içme, değil tabi sosyal olarak, hayat olarak biter. Bizi diri tutan, onca yaşanmışlıklara, haksızlıklara rağmen diri tutan, yeniyle yenilenen umudumuzdur. Belki bu umudumuzda öncekiler gibi yenilebilir. Olsun bir yenisi daha var, umut bitmez çünkü umut devrimcidir,  umut fakirin ekmeği, biterse hayat biter, şiir biter, aşk biter.

 Gününü kurtarma telaşı içindeki insanların çokluğu elbet sizin kadar beni de umutsuz bırakıyor bazen. Alıp başımı  gideyim, bende günümü  yaşayım dediğim çok oldu. Yalanlara inanan insan sayısının çok olduğunu görüp: binlerce kişinin bir yolda yürüyor olması, on kişinin yürüdüğü yolun yanlış olduğu anlamına gelmez diye düşünüp, kendime geldiğim, ayağa kalktığım, kimselere aldırmadan yürüdüğüm de çok oldu.   Hayat kıyastır. Eskiyen, çürüyen varsa filizlenen, yeşeren de vardır.

Umuttan, şiirden vazgeçersek  onların istediği gibi olursak, onlar bizim adımıza düşünürse, biz kendimiz olmaktan vazgeçersek, elbet bir sorun yok, öyle diyorlar zaten siz işinize bakın, suya sabuna dokunmayın, günü yaşayın ama bütün canlılar da günü yaşıyor, biz insanız, sosyal bir varlığız, rengimiz var, var olan bize yetmiyor, bize mutluluk sunmuyor, kavgada burada başlıyor, işte.

 Eskiyle yeninin kavgası, umutla, umutsuzluğun kavgası burada başlıyor. 

 Umut etmek yaşam sevincidir. 

Umut eden insanlar hiçbir zaman umuttan vazgeçmediler, yaşları kaç olursa olsun tamam pes bu kez yenildik demediler. Umut devrimcidir çünkü.

Yeni yılınız kutlu olsun. 



Bu yazı 827 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI