Bugun...



Can Yücel Kültür ve Sanat Festivali Başladı

DKSD (Datça Kültür Sanat Dayanışma) tarafından her yıl yapılan Can Yücel Kültür ve Sanat Festivali bugün başladı.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2022 23:38

Can Yücel Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Mehmet Erdal / DATÇA

          “Yaşasın Sanat, Yaşasın Hayat” sloganı altında çalışmalarını yürüten DKSD'nın Datça Belediyesi'nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, Datça'da bulunan pek çok STK'nın, platformun ve yerel esnafın destekleri ile 2-3-4 ve 5 Haziran günleri arasında gerçekleştireceği festival, bugün saat 13.30'da Liman Sanat Galerisinde “Mekânım Datça” fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı.

     2-12 Haziran tarihleri arasında açık olacak olan fotoğraf sergisinin açılışında Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve fotoğraf sanatçısı Ömer Zafer Göktürk kısa birer konuşma yaptılar.

     Fotoğraf sanatçısı Nizami Çubuk, 13 fotoğraf sanatçısının ikişer fotoğraf ile katıldığı sergide yakın bir zaman önce ölen yerel gazeteci Esmeri Alev Ekebaş'ın da unutulmadığını ve sergide bir fotoğrafına yer verildiğini, sergide yer alan fotoğrafların, sergi kapandıktan sonra Datça Fotoğraf Topluluğuna kalacağını, söyledi.

     Fotoğraf sergisinden sonra saat 15.00'te, Cape Krio Otel Luvi Sanat Galerisinde ressam, heykeltıraş ve seramik sanatçılarının eserlerinin yer aldığı karma bir serginin açılışı izledi.

     Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın ve Datça Demokrasi Meydanındaki kütüphanenin kitaplarının da bağışçısı olan ressam İbrahim Çiftçioğlu'nun açılışını yaptığı sergiyi saat 15.00'de Cumhuriyet Meydanında Halk Eğitim kursiyerlerinin el ürünlerinden oluşan serginin açılışı ve halk oyunları gösterileri izledi.

     Festivalin bugünkü programı saat 20.00'de Ecevit Kültür Merkezinde “Marks döndü” oyununun gösterimi ile devam ediyor.

     İmece usulü ile onlarca kişinin katkılarıyla hazırlanan festival, renkli ve görülmeye değer görüntülerin yanı sıra Datça'nın tanıtımı açısından da çok önemli bir işlev üstleniyor.




Bu haber 514 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI