|
Tweet | Tarih: 16-02-2025 23:42 |
İşte o açıklama:
Dün Muğla’da, tüm belediyelere örnek teşkil edecek tarihi bir karar alındı. Kamu yararı, halkın talepleri, kentin doğası ve geleceğini korumak adına Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, çimento fabrikası yapılmasına imkân tanıyan 1/5000 ölçekli imar planı iptal edildi.
SİNPAŞ ile mücadele eden bizler, Deştin mücadelesiyle dayanışmak için meclis toplantısında bir araya geldik ve Meclisin kararını alkışladık.
Ruhsatları iptal edilip mühürlenen SİNPAŞ inşaatının durdurulması, işgal ve talan ettiği milli park alanından çıkarılması ve halka bilgilendirme toplantısı yapılması için 6200 imza toplamıştık. 6200 imzaya sahip çıkıp Valiliğin ve Kaymakamlığın harekete geçmesini sağlamak amaçlı Marmaris Kaymakamlığı önünde her gün, saat 14.00 de gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasını bu özel günde, Muğla Valiliği önünde yapmak istedik. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Muğla Emniyeti tarafından arandık ve gerekçesi olmaksızın Valilik önünde basın açıklamasına izin verilmeyeceği tarafımıza söylendi. Daha sonra Muğla’da yüz yüze yapılan görüşmede bu karar bir kez daha bize iletildi.
Emniyet görevlilerine açıklamamızın amacını anlattık. Bu amacın devletin egemenliğine kafa tutan SİNPAŞ’ın hak ettiği cezayla karşılaşması ve yasalara uymasını sağlayacak emniyet tedbirlerinin alınması talebi olduğunu aktardık. Bu sebeple görev tanımı kamu düzenini sağlamak ve kanuna aykırı davranışları engellemek olan başta emniyet güçleri olmak üzere devletin yetkililerinin bizim karşımızda değil, aksine bizim yanımızda olması gerektiğinin altını çizdik. Çağrımızın muhatabı ve dilekçemizi de verdiğimiz makam olması nedeniyle Valilik meydanında açıklama yapacağımızı söyledik.
Muğla Valiliği, ne dilekçemize ne de randevu talebimize, üzerinden iki hafta geçmesine rağmen yanıt vermemişti.
Belediye Meclisi toplantısı sonrası yanımızda Muğla milletvekilleri Gizem Özcan ve Cumhur Uzun İle birlikte günün erken saatlerinden itibaren polislerce çevrilmiş ve trafiğe kapatılmış olan meydana geçtik. İşte o andan itibaren olsa olsa kara komedi olarak niteleyeceğimiz olaylar zinciri başladı. Emniyet güçlerine, Valiliğe teslim ettiğimiz dilekçeler sebebiyle meydanın köşesinde, 3-5 dakikalık barışçıl bir basın açıklaması yapacağımızı söylemiştik. Ancak Sinpaş mücadelemizin başlarında önümüze dikilen emniyet güçleri, burada da devlete kafa tutan Sinpaş’a engel olacaklarına bize engel olmak istediler. Çekilen videolarda da görüleceği üzere önde biz arkamızda emniyet güçlerinin kalkanlarıyla iteklenerek yürüdük. Polis kalkanlarının eşliğinde, Valilik göbeğindeki yarım turluk yürüyüşte anlatmak istediklerimizin tamamını kamuoyuna aktardık.
Yani halkın yerel yönetimlere katılması, kamu yararı, kentin doğasına, geleceğine sahip çıkılan ve bütün Türkiye’ye örnek olacak bir karar sonrası kendimizi böyle ilginç bir basın açıklamasının içinde bulduk. Sinpaş’ın kanunsuzluğuna çıtı çıkmayanların sergilediği bu tutum; tuhaf, komik ve üzücü sıfatlarının tamamını hak eden bir basın açıklaması olarak hafızalarımızda yer aldı.