Bugun...



Datça'da Kadınlara Şiddet, Protesto Edildi

Datça'nın merkezinde bulunan Kumluk Plajındaki bir restoranda 18 Mart akşamı iş yeri sahibi kişi tarafından önce iş yeri çalışanı kadına sonra da restoranda yemek yiyen bazı kadınlara yönelik gündeme geldiği söylenen hakaret, küfür ve fiziki saldırı Datça Kadın Platformu tarafından protesto edildi.

facebook-paylas
Tarih: 23-03-2023 00:41

Datça'da Kadınlara Şiddet, Protesto Edildi

MEHMET ERDAL / DATÇA

          Datça Kadın Platformu'nun çağrısı üzerine bugün saat 18.00'de Cumhuriyet Meydanında toplanan bir grup duyarlı yurttaş saldırının olduğu söylenen iş yerine kadar sessizce yürüdüler ve iş yerinin önünde bir basın açıklaması yaptılar. İş yerinin camekânlarına kadına şiddeti protesto eden dövizler yapıştırdılar.

      “Sevgili kadınlar, Datçalılar, ilçemizde de kadına yönelik şiddet olayları hızla artmaya başladı. Biz kadınlar bu yaşananlara karşı isyandayız, öfkeliyiz.” diyerek başlayan basın açıklamasında daha sonra şunlar dile getirildi:

     “18 Mart'ta İstiridye Balık Restoran’a gelen kadın arkadaşlarımız mekânı işleten kişinin onur kırıcı hakaret ve küfürlerine maruz kalmış, fiziksel saldırısına uğramıştır. Olay adliyeye intikal etmiştir. Bizler için kadının beyanı esastır ve sonuna kadar takipçisi olacağız.

     Biz kadınlar, geceleri de, gündüzleri de güvenle gideceğimiz, oturacağımız güvenli mekânlar istiyoruz. Hiçbir gerekçe kadınlara hakaret ve küfür etmeyi, şiddet kullanmayı haklı gösteremez.     Kadına karşı şiddetin cezasız kalmaması, sürecin kadının insan hakları gözetilerek yönetilmesi, benzer bir olayın asla tekrarlanmaması ve Datça’daki tüm kadınların kendilerini güvende hissetmesi için gerekli adımlar hızla atılmalıdır.

     Kadına karşı şiddeti asla kabul etmiyor süreci hep birlikte takip ediyoruz.

     Onur kırıcı hakaret ve küfürlere maruz bırakılan, şiddet uygulanan kadınların yanındayız.”

 




Bu haber 814 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI