Bugun...



Datça Kent Konseyinde Yeni Dönem

Datça Kent Konseyi bugün yapılan olağan genel kurulunda yeni başkanını ve yürütme kurulu üyelerini belirledi.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 22:43

Datça Kent Konseyinde Yeni Dönem

MEHMET ERDAL

Bülent Ecevit Kültür Merkezinde bugün saat 14.00'te başlayan genel kurula katılım oldukça yüksekti: İlk toplantı günü olmasına karşın 130 civarındaki bileşeninden 110 kadarının kongre salonunda hazır bulunduğu görüldü.

Bugün yapılan kongrede de 25 Haziran 2021 günü yapılan kongrede olduğu gibi yine iki başkan adayı yarıştı: 2021 yılında öğretmen Çiğdem Canbey ile yarışıp seçimi kaybeden peyzaj mimarı Ali Eren bu kez editör Aytekin Erdoğan ile yarıştı ve yine kaybetti. Aytekin Erdoğan 70, Ali Eren 35 oy aldı.

2021 yılında yapılan kongrede en çok tartışılan konulardan birisi yürütme kurulu üyelerinin belirlenmesinde “Blok Liste”nin mi yoksa “Çarşaf Liste”nin mi esas alınması gerektiği idi. Bu kez 2021'in aksine “Çarşaf Liste” uygulaması esas alındı ve bunun nasıl uygulanabileceği üzerine bir süre tartışıldıktan sonra oy kullanacak katılımcıların isterlerse istedikleri adayın üzerini çizip bir başka adayın ismini yazabileceği yaklaşımı genel kabul gördü.

Başkan ve yürütme kurulu üyeleri için ayrı ayrı oyun kullanıldığı ama zaman darlığı nedeniyle her iki oy pusulasının da aynı zarf içerisine konulduğu oylama sonucunda yeni yürütme kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Tuğrul Kınıkoğlu, Çiğdem Subaşı Erkan, Gizem Çetin Özer, Yaprak Ok, Sara Pekdinçer, Okan Özalp, Güllü Balli.

 




Bu haber 1220 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI