Bugun...



Önseçim Konusunda Datça CHP'de Kafalar Karışık

CHP Muğla İl Örgütü Olağan Kongresinde ve Özgür Özel'in genel Başkan seçildiği 38. Kurultayda “Değişimden” yana tavır koyduğunu bildiğimiz CHP Datça İlçe Örgütü'nün Datça Belediye Meclis Üyeleri'nin, belediye başkanının ve CHP Datça İlçe Örgütü Başkanı'nın “ön seçim” konusunda söyledikleri özet olarak şöyle idi:

facebook-paylas
Tarih: 07-11-2023 15:17

Önseçim Konusunda Datça CHP'de Kafalar Karışık

Kurultayda CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel'in adaylığını açıkladığı konuşmada “Genel başkan olarak seçilirsem 31 Mart 2024 yerel seçiminde ön seçim yapılacak, adaylarımız bu yolla belirlenecek” minvalindeki sözünün Datça'daki yankılarını öğrenmek için bugün yapılan Datça Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı bitiminde mikrofonu CHP Belediye Meclis Üyelerine, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a ve doğal olarak CHP Datça İlçe Örgütü Başkanı Aytaç Kurt'a tuttuk.

CHP Muğla İl Örgütü Olağan Kongresinde ve Özgür Özel'in genel Başkan seçildiği 38. Kurultayda “Değişimden” yana tavır koyduğunu bildiğimiz CHP Datça İlçe Örgütü'nün Datça Belediye Meclis Üyeleri'nin, belediye başkanının ve CHP Datça İlçe Örgütü Başkanı'nın “ön seçim” konusunda söyledikleri özet olarak şöyle idi:

HAYRİYE YILMAZ BALKAN: Ben her zaman ön seçimden yana oldum. Olursa iyi olur.

ESAT AKKIN: Bu tüzüğümüzde var zaten. Yeni bir şey değil. Olması lazım. Ön seçim her zaman adil bir şeydir.

HİLMİ SEZER: En güzelini yapıyor. Biz de onu istiyoruz.

FATMA TATLI: Vallahi bilmiyorum. İnşallah uygularlar. Başkanımız ne diyorsa odur. Ön seçim olsun.

KAMİL SÖNMEZ: Bunu oturup tartışacağız. Ön seçim olayını o yerin özelliğine göre değerlendirmeliyiz. Datça'da yapmayı düşünüyorsak Datça'nın, Muş'un Bulanık ilçesinde düşünüyorsak Bulanık'ın özelliğine göre değerlendirmeliyiz; yapılıp yapılmamasına ona göre karar vermeliyiz.

VOLKAN KARACAOĞLU: Ön seçimi her zaman destekleyen bir üyeyim. Ön seçim delege değil üye bazında yapılmalı.

ŞİNASİ TUGAY ESER: Ön seçimin detaylarını bilmediğimiz için... Yeni başkanımızın konuşmasında farklı şeyler de vardı; “örgütümüze soracağız da” dedi. “Örgüt ile birlikte bunun yol haritasını belirleyeceğiz” dedi. Ön seçime taraf olmak ya da olmamak gibi bir seçeneğimiz yok. Ön seçim olursa, örgüt “ön seçim” derse gireriz. Örgüt “ön seçim olmaz” diyorsa yapacak bir şey yoktur.

MUTLU GÜNDOĞAN: (Telefonla ulaştık) Olmalı. Üyeler adaylar arasındaki tercihlerini o adayların kamuoyu nezdindeki kabul edilebilirliliğini bilerek yapacaklardır.

İNCİ BİLGİN (Belediye Başkan Yardımcısı): (Telefonla ulaştık) Uygundur. Yeni genel başkanımızın en doğru kararı vereceğine inanıyor ve güveniyorum.

CAN CANBEY (CHP Grup sözcüsü): (Telefonla ulaştık) Bu konuda genel merkez tavrını ortaya koyar ve bizde buna uyarız. CHP üyesi, belediye meclis üyesi ve grup sözcüsü olarak bize yakışanın bu olduğunu düşünüyorum.

ABDULLAH GÜRSEL UÇAR (Belediye Başkanı): Ön seçimin partimizde her zaman bir heyecan yaratacağını, partili arkadaşlarımızın partideki çalışma şevkini geliştireceğini, kendisinin bir parti üyesi olarak bir değer gördüğünü ortaya koyaraktan partideki çalışmanın daha verimli, daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu iyi bir şeydir. Çünkü partide bir heyecan olması gerekiyor.

Peki ön seçim her zaman doğru adayı ortaya koyar mı? Koymaz. Ön seçim uygulandığı zaman bazı yerlerde yeterli olmayabilir.

Bu konuda iyi bir kamuoyu araştırmasının da yapılması gerekiyor. Bu konuda parti üyelerinin görüşleriyle parti üyesi olmayan ama o adaya/adaylara oy verecek kamuoyunun da görüşlerini örtüştürdüğün zaman alınan sonuçta çok sıkıntı olmuyor.

AYTAÇ KURT (CHP Datça İlçe Örgütü Başkanı): (Telefonla ulaştık) Ön seçim olmalı ama bunun kuralları da olmalı. Kuralları olmayan bir ön seçim ve böyle bir ön seçime taraf olmak popülizmdir.

 




Bu haber 2035 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI