Bugun...



Milas Kent Konseyi Eski Başkanı Üçpınar, Mahkeme Kararının Uygulanması İçin Belediyeye Dilekçe Verdi

Milas Kent Konseyi Başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar, Milas Kent Konseyinin hukuksuz bir şekilde olağanüstü genel kurula götürüldüğü öne sürerek genel kurulun iptali için açtıkları davayı kazandıklarını ve kararının uygulanması için Milas Belediye Başkanlığına dilekçe verdiklerini söyledi. Üçpınar, bir ay içinde mahkeme kararının uygulanması gerektiğini ifade etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-12-2022 23:43:32 Tarih: 21-12-2022 21:42

Milas Kent Konseyi Eski Başkanı Üçpınar, Mahkeme Kararının Uygulanması İçin Belediyeye Dilekçe Verdi

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Üçpınar, olağanüstü genel krulun iptal edilmesi ve kararın uygulanmasıyla ilgili olarak Milas Belediyesine ait Park Kafede basın toplantısı düzenledi. Üçpınar, zeytin hasat şenliği ve sonrasında yaşanılanlarla ilgili olarak verdiği bilgide, alanda meydana gelen ve belediye başkanını protesto etmeye yönelik eylemlerin kendileri dışında geliştiğini, protestoların Ağaoğlu projesinin onaylanmasıyla ilgili olduğunu ve kendilerinin protestoları önlemek için olağanüstü çaba gösterdiklerini anlattı.

Bu olaylar nedeniyle kent konseyinin olağanüstü genel kurula götürülmesinin doğru olmadığını belirten Üçpınar, bunun bir irade gaspı olduğunu dile getirdi ve Muğla 2. İdare Mahkemesinin bu durumu düzelttiğini ifade etti.

Üçpınar şöyle konuştu: “Düzenlediğimiz miting, 35-40 yıldır Milas’ta düzenlenmiş olan en görkemli mitingdi. Bunun gururunu yaşamak isterken, kent konseyi genel sekreteri, yaşanmış olay üzerinden kendi öfkesini bizlere ve etrafa yansıtmaya başladı. Önce istifa edeceğini söyledi. Mitingin yönetimini elimizden kaçırdığımızı, buradaki inisiyatifi marjinal gruplara kaptırdığımızı iddia etti. Mitingden sonra konuşmak için belediye başkanından randevu talep ettik ama alamadık. Daha sonra toplandığımızda belediye başkan yardımcısı elinde kâğıtlarla geldi sizin istifa etmeniz ve olağanüstü genel kurula gitmemiz gerekiyor dedi.  Ben böyle bir şey istemiyorum. Bu yanlıştır, bizim istifamızı gerektirecek bir durum da yok dedim. Sonuçta kent konseyi hukuksuz bir şekilde seçimli olağanüstü genel kurula götürüldü. Olağanüstü genel kurul için üyelerden toplanan dilekçeler de tarih itibarıyla usulsüzdü. 31 Mayıs’ta toplanan genel kurulda, neden genel kurulun toplanmaması gerektiğini, neden yanlış olduğunu anlattım orada. Bizim itirazlarımız kabul olmayınca biz olağanüstü genel kurulu terk ettik.”

Daha sonra olağanüstü genel kurulun iptali için Muğla 2. İdari Mahkemede dava açtıklarını ifade eden Üçpınar dava açma gerekçelerini şöyle anlattı: ”Milas Kent Konseyinin 31.05.2022 tarihli olağanüstü genel kurulu ile sözkonusu genel kurulda alınan kararların; hukuka aykırı olduğu, genel kurulun toplanma şartları yerine getirilmeden gerçekleştirildiği, genel kurul toplanma çağrısının sadece konsey başkanınca yapılabileceği, üyelerin üçte biri tarafından toplantı talebinde bulunulduğuna dair bilgi ve belgelerin toplantı başladıktan sonra divana verildiği, yasal düzenlemelere aykırı biçimde gündem dışında görüşme ve oylama yapıldığı, kurul gündeminde olmadığı halde seçim kararı alındığı, yok hükmünde olduğunu ileri sürerek genel kurulun iptalini istedik.”

Üçpınar son olarak şunları söyledi: “Bu karar çıktıktan sonra bir ay içinde belediyenin bize kent konseyinin yönetimini eski yönetim kuruluna vermesi, mahkeme kararını uygulaması gerekiyor. Belediyenin Mahkeme kararını uygulamıyorum diyebilmesi için aksi bir karar çıkarması lazım. Uygulamama gibi bir şansları yok. Görevi istediğimize dair dün dilekçeyle belediye başkanına başvurdum. Kendisinden bir randevu talep ettim. Amacımız ortalığı karıştırmak, birbirimizi düşmanlaştırmak değil, bir uzlaşma zemininin yaratılması. Hukuka uygun bir şekilde yapabileceğimiz hizmetleri yapabilme konumuna ulaşmak istiyoruz. Belediye başkanı bu konuda pozitif bir tutum içinde olursa, bir ay içinde bizim bu göreve gelmemizi sağlar diye düşünüyoruz.”




Bu haber 783 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI