Bugun...



Duayen Gazeteci Turhan Görgen Defnedildi

82 yaşında kalp krizi sonucu vefat eden duayen gazeteci Turhan Görgen, 1. Gümüskesen Camisinde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığına defnedildi. Cenazeye sevenleri, gazeteciler ve yakınları katıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-08-2021 23:42:59 Tarih: 04-08-2021 23:25

Duayen Gazeteci Turhan Görgen Defnedildi

Nevzat Çağlar Tüfekçi

82 yaşında kalp krizi sonucu vefat eden duayen gazeteci Turhan Görgen, 1. Gümüskesen Camisinde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığına defnedildi. Cenazeye sevenleri, gazeteciler ve yakınları katıldı.

Turhan Görgen kimdir?

1939 yılında doğdu. 1960 yılında Demokrat İzmir gazetesinde muhabirliğe başladı. Bulvar, Ekspres ve Tercüman gazetelerine de haber geçti. 1967 yılından 1981 yılına kadar 34 yıl Hürriyet gazetesinin Milas Muhabirliği yaptı. Aynı zamanda TRT muhabirliğini de uzun yıllar yürüttü. Haberlerinin bazıları 1. Sayfadan yayınlandı. Yerel ölçekte ses getiren, ödül alan haberleri oldu.

Ne Dediler?

Cem Kaytan(Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı): “Milas'ın yaşayan en eski gazetecilerinden Turhan Görgen abimizin vefat ettiği haberini aldık. Yaşadığı ilçesinde ses getiren önemli haberlere imza atan Milas ilçesinin Hürriyet Gazetesi muhabiri, gazeteciliği severek yapıyor ve hakkını vermeye çalışıyordu. Milas'ın duayen gazetecisi Turhan Görgen artık o küçücük bakkal dükkanında bizleri ağırlayamayacak. Işıklar içinde uyu Turhan Abi. Görgen ailesinin ve basın camiamızın başı sağ olsun.

Mustafa Ali Çotura: “Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve Muğla basınının başı sağolsun.

Çok çeşitli gazetelerin muhabiri olarak Turhan, Milas; ben Bodrum muhabiri olarak zaman zaman birlikte ve zaman zaman da birbirimizi haber atlatma yarışı içinde uzun yıllar birlikte çalıştık. Ruhu şad olsun.”

Mehmet Akdemir: “Büyük Usta, mekânın cennet olsun. Hakkın çoktur üstümde.”

Turhan Karvar: “Değerli üstadım, meslektaşım ve adaşım Turhan GÖRGEN’in yaşamını kaybetmesi beni ziyadesiyle üzmüştür, sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Münir Tireli: “Çok üzüldüm. Ben çocukken Milas'ı hem yerel hem de ulusal basında temsil eden çok değerli bir gazeteciydi. Mekânı cennet olsun. Milas'ı Milas yapan insanları ve akciğerimizi kaybediyoruz.”

Özcan Özgür: “Tufan Doğu kuşağı duayenlerimizden... Büfeciydi ama gazeteciydi... Senelerce Hürriyet'e emek verdi. Az haberi sayfa birden girmedi... 3'te sık sık vardı... Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Allah ailesine, sevenlerine sabırlar versin...”

 




Bu haber 1296 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI